Home / Om Barcelona / Kvarter / Distrikt i Barcelona
Barcelona district map

Distrikt i Barcelona

Det finns flera olika distrikt i Barcelona och alla har katalanska namn.

Ciutat Vella

Ciutat Vella är en av de äldsta distrikten i  Barcelona. Här hittar du området Barrio Gótico, El Raval, La Ribera, El Born och de gamla fiskekvarteren av BarcelonetaVarje område har sin egna karismatiska stil. Barrio Gótico, är hemmet till den magnifika Barcelona katedral, och Placa Reial, och mycket mer, gatorna består av ett spår av labyrintliknande smala gränder och små sidogator. Du kan tillbringa en trevlig dag vandrade runt dessa bilfria kvarter och beundra den gamla arkitekturen, gå till de små butikerna och konstbutikerna, eller chilla på en av de trendiga små kaféerna och barerna.

Hitta ditt boende nu!

Den berömda Las Ramblas går i genom Ciutat Vella distriktet som skiljer  Raval och Barrio Ggótico åt, gatan fortsätter ner till stranden. På toppen av Las Ramblas finns  Plaza Catalunya, som räknas till att vara hjärtat av Barcelona.

Att vandra runt La Ribera och El Born är som att gå tillbaka till medeltiden. Det finns väldigt mycket turistattraktioner kring detta område, som det populära Picasso Museum, Basilica de Santa Maria del Mar (en spektakulär kyrka byggd på 1400-talet), och i anslutning till detta,  Fossar de les Moreres (ett minnesmärkt plats byggd över en kyrkogård, där försvarare av staden begravdes efter belägringen av Barcelona, år 1714).

Barceloneta, betyder lilla Barcelona och är ett gammalt fiskesamhälle som går tillbaka till 1800-talet. Området har väldigt mycket charm och karaktär även många bra fiskrestauranger. El Raval har en egen karaktär inklusive ett mörk förflutet, som fortfarande syns idag. Platser av intresse här omfattar La Boqueria, en massiv färskvarumarknad där man kan köpa kött, frukt, grönsaker och mycket mer, och MACBA (Musseum med tillfärllig konst) som stoltserar fantastik arkitektur.

Ciutat Vella

Eixample

På norra sidan av staden ligger Eixample, en stor stadsdel av gallerliknande konstruktion, breda avenyer, långa gator, fasade block och korsningar (varje block är åttakantig).Denna design är skulden till framsynta Ildefons Cerdà. Eixample är uppdelad i en vänster (Esquerra) och högra (Derecho) sida. Eixample´är hemmet till många turistattraktioner, bland annat  Gaudi´s berömda verk. Exempel av Gaudis imponerande arkitektur kan hittas i dessa områden Sagrada Familia, Casa Batló, och Casa Milà (benämns ofta som La Pedrera). De andra två kan hittas på den berömda shopping-gatan Passeig de Gracia.

Eixample har mycket  fascinerande men inte lika kända arkitekturverk. Det är verkligen värt att ta en promenad bort från liv och rörelse i själva centrum och utforska denna lugna, men ändå livliga område. Det finns otaliga barer och restauranger , varav många erbjuder traditionella spanska och katalanska fina middagar.

Eixample

Sants-Montjuïc

Sants-Montjuïc distrikt täcker hela södra delen av staden and och är också hemmet till många populära attraktioner, mest runt Montjuïc och Plaza Espanya, de övriga områdena är mesta dels bostäder.

Montjuïc är en stor kulle och var den viktigaste platsen under OS 1992. Här finns det mycket att erbjuda; med en vacker utsikt över staden, fantastiska landskap,  olympiska arenan och andra sportanläggningar. Poble Espanyol, är huset (Museu Nacional dÂ’Art de Catalunya),  här ligger linbanan, vackra parker och trädgårdar och även den spektakulära Magic Fountain vid foten av kullen i Plaza Espanya. I det här distriktet finns Barcelonas stora tågstation: Sants Estació.

Sants-Montjuïc

Les Corts

Les Corts är det kommersiella och finansiella distriktet, där man kan hitta många butiker, hotell, universitet, restauranger och barer. Det ligger i norr om staden och erbjuder inte mycket i fråga om turistattraktioner bortsett från FC Barcelonas imponerade stadium Camp Nou. I området finns också ett antal trevliga parker och ett stort köpcentrum som heter L’illa, beläget på en av Barcelonas större vägar som kallas Avenida Diagonal.

Les Corts

Sarrià-Sant Gervasi

Sarrià-Sant Gervasi är till nordväst om staden och är ett av Barcelonas största distrikt. Mycket av området är överklass, och du kan se många stora vackra hus området. Det finns många trendiga hotspots där unga och snygga människor gillar att umgås i häftiga barer, restauranger och nattklubbar. Det finns en by-liknande känsla i det här distriktet, vilket gör det till ett populärt ställe att gå ut på natten och på helgerna.

Collserola bergskedjan är en del av Sarrià-Sant Gervasi, inklusive berget Tibidabo som har utsikt över området. Tibidabo är en populär plats för lokalbefolkningen och turister, det erbjuds de mest otroliga vyerna över hela Barcelona, det är Barcelonas äldsta nöjespark.

Sarrià-Sant Gervasi

Gràcia

Gràcia är ett litet, charmigt område med en bohemisk känsla. Det består av en varierad blandning av invånare som bildar en tätt sammansvetsad grupp, vilket utgör för en bra stämning. Området kännetecknas av smala gator och små gränder och många torg,  Gràcia är ett distrikt värt att besöka. Under de varmare månaderna är torgen fyllda med människor i alla åldrar som samlas för att njuta av solen och atmosfären i distriktet. Det finns otaliga barer och restauranger  här, av vilka många är små men utgör för  sin storlek en karaktär och atmosfär. Det är en fantastisk plats att tillbringa dagen eller natten att äta och dricka med vänner. Barer och restauranger är mycket populära bland Barcelonas yngre befolkningen.

Gràcia är mest känd för  Gaudis verk Parc Güell. Med en vacker utsikt över staden med Gaudis sensuella verk är detta ett ställe-ett måste se! Dessutom kan Teatre Lliure (en av Barcelonas mest prestigefyllda teatrar) besökas här i Gràcia..  (Festes de Gràcia), som anses vara en av de största och bästa festivaler hålls här under en period av 8 dagar i augusti varje år Gràcia Fiesta.

Gràcia

Horta-Guinardó

Horta-Guinardó är stort område till nordöst av centrum. Eftersom området är relativt orört av turismen, hittar du mestadels lokalbefolkningen här. Stadsdelen, som kännetecknas av sina kullar och branta gator, har en lugn och fridfull atmosfär. Vilket är en trevlig förändring från det liv och rörelse som staden erbjuder,  det är därför en frisk fläkt att fly till detta mindre besökta område.

Horta-Guinardó

Nou Barris

Nou Barris är belägen nordöst om centrum, och liksom Horta-Guinardó, är det relativt opåverkat av turismen. En lugn stadsdel med ett lokalsamhälle.

Nou Barris

Sant Martí

Sant Martí­  ligger öster om stadens centrum och har en kustremsa. Det finns kommersiella affärsområden här, du kan hitta många hotell, barer, restauranger och nattklubbar. Det är en livlig plats att vara i, särskilt i de områden som är närmare kusten. Här kan du finna stadens populära strand, även stadens mest populära nattklubb Port Olímpic, Barcelonas  berömda tvillingtorn finns här, och Diagonal Mar Shopping Centre är också en av huvudattraktionerna i Sant Martí­.

Sant Martí

Sant Andreu

Sant Andreu är en lugn stadsdel i nordöstra Barcelona. Det är mindre känt för turister, men det finns mycket att tycka om detta pittoreska kvarter. Gator och torg är rika på historia och tradition, och det finns ett antal autentiska restauranger som serverar några av de bästa tapas som du hittar i Barcelona, till mycket rimliga priser.

Sant Andreu

Boende Barcelona

view more apartments swedish

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter staden

Boende Barcelona


Scroll To Top