Home / Om Barcelona / Kvarter / La Barceloneta
La Barceloneta in Ciutat Vella, Barcelona

La Barceloneta

La Barceloneta är beläget vid Barcelonas kust. Området är en triangulär udde som gränsar till medelhavet, Port Vell och området El Born, samtidigt som det är omringat av dess sandstränder. Stränderna är väldigt populära, speciellt under varma sommardagar och dess klubbar har fullt att göra framåt morgonkvisten. Barceloneta var en gång i tiden hem för fiskare, då de som bodde där förr ofta var associerade till antingen fiske eller metall handeln.

Hitta ditt boende nu!

Barcelonetas smala, raka gator var från början byggt på en militär nätstruktur för att kunna bidra med boende till de tidigare invånarna i La Ribera. Byggnadsområdet etablerades för att erbjuda nya bostäder till de människor som fördrivits när Kung Philip V beordrade att stora delar av La Ribera skulle jämnas med marken för att möjliggöra byggandet av en stor fästning vid den plats som man idag finner parken Ciutadella. Detta skedde i samband med Barcelonas nedgång år 1714 under Kung Philips styrkor i det spanska tronföljdskriget. På senare år, under OS 1992 förändrades Barceloneta genom att man tog bort de gamla strandnära restaurangerna och de offentliga baden. Området renoverades för att sammanlänka havet,stranden och stadslivet. Husen byggda vid Barceloneta är låga och ofta mindre till storlek, detta är för att förhindra obstruktion av utsikten över staden.

Stranden är den främsta attraktionen i området Barceloneta och den absolut blomstrar av både lokalbefolkningen och turister under sommarmånaderna. Tack vare de som går på stranden och säljer allt från smörgåsar, donuts , vatten drinkar, bikinisar eller erbjuder massage kan du som besökare slappna av hela dagen utan att ens behöva förflytta dig.

Det finns många Chiringuitos, strandbarer längst strandpromenaden. Det är de perfekta ställena att få tag på en drink eller ett snack. Barceloneta är även väldigt känt för dess skaldjursrestauranger, vilket även det kan hittas längst med strandpromenaden och runt marinan. Barceloneta är därmed mest känt för dess stränder, restauranger och klubbar längst med strandpromenaden och även fastän området inte är precis i centrum av staden så tillhör det ändå området Ciutat Vella.

Det finns flertalet sevärdheter runt Barceloneta, speciellt för barnfamiljer. En av de mest populära turistattraktionerna är akvarium, vilket är det största i Europa och även IMAX. Båda dessa platser är magiska och minnesvärde upplevelser för barn, speciellt om man vill undvika Barcelonas hetta eller regn. En annan attraktion är Montjuics linbanor vilket verkligen är en oförglömlig upplevelse, då man får en fantastisk utsikt över hela staden. Du kan köpa samtliga av Barcelonas sevärdheter under din resa genom att klicka härOm man vill uppleva mer av Barcelonas kultur då bör man besöka Catalunya History Museum. På andra sidan gatan är metrostationen Barceloneta vilket enbart är ett stopp från centrala Barcelona, men du kan även ta dig till Las Ramblas på 15 minuter genom att gå.

Måsten att se i La Barceloneta

·      Barcelonetas strand- Detta bör vara överst på samtligas lista då det är Barcelonetas populäraste turistattraktion.

·      W Hotell: Det senaste femstjärniga hotellet i Barcelona efterliknar kända Burj AL Arab i Dubai. Hotellet har en vacker strandbar där du kan få en drink för 14 euro samtidigt som du njuter av atmosfären och landskapet runt hotellet.

·      Barcelonetas market- Detta är en av de största restauranger inom fisk och skaldjur i Barcelona. Restaurangen totalrenoverades nyligen och är ett måste att se under helgerna.

·      Aquarium

·      Mare Magnum- Om du är sugen på att shoppa är detta köpcentrumet perfekt. Du finner det precis vid hamnen på en ö som du tar dig till via en bro.

·      Champanneria Bar- Detta ställe är högst rekommenderat, det finns både bra tapas, billig cava samt att det allt är packat av folk.

·      Träning- Om du gillar att springa eller åka rollerblades är Barceloneta ett perfekt ställe att göra detta på. Folk som springer längst strandpromenaden är en vanlig syn och att göra det vid skymmning är bästa upplevelsen.

·      Arkitekturen- I Barceloneta finns det många coola saker att lägga ögonen på, bland annat den kända gyllene fisken av Frank Gehry och ”the Head” av Roy Lichtenstein.

Konstruktionen av området har en modern känsla. Längst med strandpromenaden finns det olika samtida byggnader och skulpturer. Går man dock igenom gatorna lite längre bak i Barceloneta kan man fortfarande känna känslan av en gammal stad. Ett perfekt ställe att ha en picknick på är parken Ciutadella som man når genom en kortare promenad. Barceloneta är väldigt nära stadens centrum dit man kan ta sig genom gång eller metro (Barceloneta, L4). Om du planerar att spendera din tid i Barcelona på stranden, då är området Barceloneta precis rätt ställe för dig.


Se större karta

När det gäller boende i Barcelona, finns det många fantastiska lägenheter till uthyrning för familjesemestrar, ett besök av staden med en grupp vänner och rum till par. Det finns oändliga fördelar med att bo nära stranden. La Barceloneta är den ideala semesterdestinationen i hela Barcelona och är väl kommunicerad med andra områden i staden, speciellt centrum och La Rambla. Du kan titta på och boka lägenheter i Barceloneta eller om du är ute efter något mindre, boka rum i Barceloneta till de bästa priserna.

 

Boende Barcelona

Visa allt

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona strander

Boende Barcelona


Scroll To Top