Home / Om Barcelona / Placa Reial
Amazing view of Placa Reial Barcelona

Placa Reial

Placa Reial även känt som Royal Square är ett torg i de gotiska kvarteren i Barcelona. Det ligger bredvid La Rambla och är den enda karakteristiska torget i staden, som stoltserar med karaktär och gör det exceptionellt. Det gränsar till Rambla i Capuchins samt gatorna Ferran S, Colon och Escudellers. Torget utgör en berömd turistisk attraktion, särskilt på natten och är väl känt för sina utomhus terrasser och populär mötesplats under sommaren.

 

Hitta ditt boende nu!

 

Historia om Placa Reial

Mellan 1842-1848, var detta ett kloster som sedan omvandlas till en teater, designad utav Francesc Daniel Molina Casamajó under 1900 talet. Tanken var att bygga likt en fyrkant som skulle vara bebodd av välbärgade familjer. Efter en fullständig renovering av torget 1982 är det mer populärt än någonsin både dag och natt.

Intressanta platser kring Placa Reial

Enligt folksägen så är sedan 1823 Herboristeria del Rei, på Carrer Vidre (strax utanför torget) en av de äldsta butikerna i Barcelona. Vad som återstår av den ursprungligt elisabetanska dekorationen skapades av Solar Rovirosa, en av de stora teater scenograferna av 1900-talet. Med ett brett sortiment av naturläkemedel, är den här butiken definitivt värt ett besök.

På torget finns en central järn fontän som heter “Tres Gracies” (tre gracerna), som ritades av Antoni Rovira i Trias och två lyktor som är designade av Antoni Gaudí, titta på toppen av ett hjälmlampor belyser en slingrande drake med som arkitekten förmedlar hjältemod medeltida katalanska erövrare. Runt torget kan du se ett antal detaljer som exempel byster av sjömän och amerikanska upptäcktsresande och emblem.

Händelser i Placa Reial

Sen det invigdes år 1848 för att hedra kung Ferdinand VII, därav namnet “Royal Square” har det förlorat en del i rampljuset men det är fortfarande känt för de olika utomhusevenemang som sker kring området.

Den viktigaste årliga katalanska firandet är La Mercé. Sedan 1871 har La Fiesta de la Virgen Mercè hållt sina fester i Placa Reial, varje år den 24 september. Det är en festival med musik, fyrverkerier och styltiga-personer med gigantiska papier-maché huvuden som går på gatorna, absolut värt att uppleva om du befinner dig i Barcelona då.
Oavsett om du befinner dig i Barcelona i september eller inte så hålls varje lördag en musikalisk konsert kl 12:00. På söndag morgon från 10:00 till 14:30 finns möjligheten att köpa och sälja frimärken och myntsamlingar från hela världen.
Detta är något som en improviserad loppmarknad som genomförs utav den lokala äldre befolkningen.  Dock uppmanar vi dig att vara uppmärksam gällande dina tillhörigheter då det förekommer många ficktjuvar vid större folksamlingar av turister !

 

Nattliv i Placa Reial

Plaza är mer känd idag för sitt nattliv det finns en mängd olika klubbar varje klubb anpassad till olika smaker i musik och underhållning. Glöm inte att kolla in den “hemliga” Pipa Club (piprökande klubb). Undangömd upp en ofarlig trapphus klubben öppnar kl 23:00 och serverar drinkar med utsikt över torget fram till 5 eller 6:00. Priserna för drycker varierar från cirka 3 € för en öl och € 5 för drinkar.

De mest populära, är Sidecar, Factory Club och Karma. De är båda roliga utekvällar och besöks av utlänningar och lokalbefolkning året runt. Entré varierar vanligtvis från € 5-15 beroende på underhållning.

Sala Tarantos och Sala Jamboree är anslutna internt, både erbjuda special musikstilar. Under veckan fokuserar Sala Jamboree på jazz och Tarantos mer mot flamenco, dans och musik. livespelningar utförs dagligen. Med priser från € 5 de är ett utmärkt sätt att uppleva den passion och stil av latinsk kultur i första hand. Under helgerna blir Jamboree mer av en turistisk hot-spot, musiken riktas in mer mot kommersiella genrer som dans och R’n’B. Under sommarnätterna är gatorna fyllda med människor från hela världen som dragits dit på grund av de olika lockelserna som väntar !

Boende nära Placa Reial

Om du ska bo i Barcelona nära detta berömda torg är det perfekta platsen för dig som söker lugn och ro samtidigt som platsen ligger i hjärtat av Barcelona. Missa inte den fantastiska utsikten över de vackra långa palmerna, magnifik arkitektur som går tillbaka till 1900-talet och den livliga atmosfären, året runt. Det finns många tillgängliga lägenheter som ligger nära torget och La Rambla i allmänhet.
Se till att besöka Placa Reial och boka ditt boende i god tid!

 

 

Viktig Information

  • Adress: Plaça Reial, 1 08002 Barcelona, Spanien
  • Transport: Tunnelbana (Metro) Liceu or Drassanes | Buss:  14, 59, 91 | Vägbeskrivning: Följ vägen längst La Rambla dels Caputxinsner ner mot vattnet, sedan kommer du att se teatern “Teatre del Liceu”, på motsatt gata finner du Carrer de Colom som leder till torget.
  • Tips:  I många fall när turister frågar efter vägbeskrivning så uppstår lätt missförstånd mellan de liknande namnen Placa Reial och Placa del Rei, så var uppmärksamma och se till att dubbel kolla  och fråga gärna flera gånger!

 

Boende i Barcelona

Se alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona staden

Boende Barcelona


Scroll To Top