Home / Kulturen / Arkitektur i Barcelona
Gaudi Architecture

Arkitektur i Barcelona

När du kommer till Barcelona, blir det snabbt uppenbart varför staden känd för sin arkitektur, som har  en stor variation av både modern och traditionell arkitekturstil som finns runt om staden. En vacker blandning av gammalt och nytt, är karakteristiskt och kännetecknar staden Barcelona. Denna mångsidiga kombination av arkitektur lyckas fånga uppmärksamheten hos turister och lokalbor. Det råder ingen tvekan om att Barcelona har några av de mest imponerande arkitektoniska byggnader i världen.

Hitta ditt boende nu!

 

En av Barcelonas mest imponerande och populära byggnader är   katedralen. som ligger i  vackra Barrio Gótico (gotiska området), Katedralen går tillbaka till medeltiden och är en spektakulär uppvisning av gotisk arktiektur. För mer forntida arkitektur i Barcelona, kan du besöka stadens historiska museum och gå igenom de gamla romerska ruinerna av staden för att uppleva hur livet var under romartiden.

Det är lätt att känna sig i vilse i Eixample,ett av Barcelonas största distrikt, Vissa tycker den inrutade gat-designen kan vara förvirrande. I ldefons Cerdadesigned distirket har alla byggnader en liknande höjd och alla gatublock är liknade formade utan hörn med en 90-grads vinkel. Denna konstruktion resulterar i ett distrikt, där nästan varje gata ser likadan ut som nästa!

Visst är den mest kända och mest populära arkitekten i Barcelona den välkända Antoni Gaudi. Gaudi’s skapelser är verkligen imponerande, Han tog de färger och naturliga former som omgav honom och införlivade dem i sina verk, i ett verkligen fantastiskt och hisnande sätt. Människor reser från hela världen för att bevittna Gaudi’s unika stil och exceptionella skicklighet, detta är väl synligt i hela staden och i Sagrada Familia (som fortfarande är under uppbyggnad),  Casa Milà och Casa Battlò, ligger längst Passeig de Gracia, och promenaden genom Park Güell. Utan de stora verken av Gaudi, skulle arkitektur i Barcelona säkert förlora en stor del av sin och charm och mystik.

Arkitektur i Barcelona är fantastiskt..

Boende Barcelona

Visa allt

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv om-barcelona sevardheter-och-museum staden

Boende Barcelona


Scroll To Top