Home / Om Barcelona / Stadsdelar / El Parc de l’Estació del Nord
El Parc de l’Estació del Nord

El Parc de l’Estació del Nord

Estació del Nord finner man i området Eixample i Barcelona och det är en liten dock väldigt speciell park som kan kännas igen på grund av dess många skuggade platser. Parken är både simpel och komplex på samma gång då det är en konstnärlig juvel som kombinerar orografi med konst för att producera en plats som är väldigt grann och där de dekorativa formerna är ett nöje att se.

Hitta ditt boende nu!

För att göra området lönsamt släpptes marken som låg kring den gamla stationen med järnvägar i norr då stationen stängde 1972. Det är arkitekterna Andreu Arriola, Carme Fiol och Enric Pericas som har utformat parken som består av fem hektar och har tillräckligt med plats för esplanader av gräs samt skogsmark. Den nordamerikanska konstnären Beverly Pepper bidrog med dekorativ form och sin personlighet till en grön zon som slutligen invigdes 1988 och sedan utökades under 1999.

Konsten av skulpturerna härstammar från parkensnaturliga linjer och kombineras därmed med naturlighet. Å ena sidan gör formen och stegen i spiral det möjligt att gå ner emellan träden, men å andra gör gräsets förlängningar av olika utbuktningar som finns i marken en representation av en himmel som har ”fallit” som är gjort av små mosaik delar i färg av blå himmel.Och i själva verket är det just det som denna skulptur är döpt efter, ”fallen himmel”, och har gjorts av konstnären Beverly Pepper som tydligt har blivit influerad av Antoni Gaudí. Konstverket visar upp en yta av genomskinliga och klara linjer där de gröna sammanstrålar med den blåa mosaiken vilket visar på en fullständig kontemplation. Parken är därmed en plats av kommunikation emellan byggnader i Barcelona som Auditori, TNC samt Achvies of the crown of Aragon.

If you’re coming to Barcelona and you want to stay in the great and well communicated neibourghood of l’Eixample, don’t hesitate to check our list with avaliable apartments in l’Eixample!

Om du reser till Barcelona och du vill bo i ett fantastiskt område i l’Exiample tveka då inte på att kolla in våra tillgängliga lägenheter i l´Eixample!

Photo credit: Alison cc

Praktisk information

Adress: Carrer de Napols, Barcelona
Hur man tar sig dit: Metrostationen Arc de Triomf eller Marina, Linje 1.
Pris: Gratis
Öppettider: 10:00 till det blir mörkt.
Djur: Tillåtet

Boende Barcelona

View all

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

staden

Boende Barcelona


Scroll To Top