Home / Kulturen / Plaza Espanya
Feature

Plaza Espanya

Plaza Espanya, som också är känd som Plaza de España på spanska är ett av de viktigaste torgen i Barcelona. Josep Maria Puig i Cadafalch fick uppdraget att rita detta område, det byggdes för den internationella utställningen år 1929 som hölls i Montjuïc, Sants-Montjuïc-distriktet. Det är ett livat torg och ligger strax utanför Barcelona centrum, där du har tillgång till många av de viktigaste vägarna i Barcelona , till exempel Gran Via, Parallel, Avinguda Reina Maria Cristina, Carrer Tarragona och Carrer de la Creu Coberta.

Hitta ditt boende nu!

Sightseeing omkring Plaza Espanya 

Ett av de viktigaste besöken i Plaza Espanya är Palau Nacional som är ett Museum fyllt med katalansk konst. Det är fantastisk och det finns inte ett bättre tillfälle att uppleva detta område än när det lyser upp under natten tack vare den magiska fontänen i Montjuic. Den magiska fontänen är en gratis musik och ljusshow. Här finns också en av Kataloniens finaste museum, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), som designats av Josep Amargós.

Det är också hem till Barcelonas gamla tjurfäktningsring byggd 1900 i morisk Revival stil, som nu har omvandlats till en shopping-och fritidsanläggning. Det sägs vara endast ett skal av vad det brukade vara, men fortfarande väldigt vackert. Vid ingången till Avinguda Maria Cristina finns det två höga torn som står vakt över mässområdet och är repliker av Markus kampanilen i Venedig. Den inrymmer också Barcelona Olympic Stadium (Estadi Olimpic) som är en 20 minuters promenad från Plaza Espanya.

Populära platser i området: 

Det finns massor av fantastiska restauranger som lyckas reta dina smaklökar i närheten av Plaza Espanya. Speciellt de bästa restaurangerna som ligger i The Arenas de Barcelona, som är en före detta tjurfäktningsarena som sedan omvandlades till kommersiella komplex nära Plaza Espanya. En hisnande restaurang är El Xalet, det ligger i en idyllisk miljö på toppen av berget Montjuic, El Xalet är en restaurang som erbjuder den bästa utsikten över Barcelona från sina matsalar och underbara terrasser. Sedan finns även Abrassame, vilket är en fantastisk restaurang som ligger på toppen av Las Arenas de Barcelona köpcentrum. Den underbara terrassen erbjuder fantastisk utsikt över staden och de erbjuder ett fantastiskt urval av skaldjur. En annan restaurang på taket av Las Arenas är Watatsumi, där den berömda kocken Ángel Camacho arbetar. Avnjut er kväll i den varma interiören,vid sushi baren eller ute på terrassen med underbar utsikt i kombination med det enastående  japanska köket.

Vart bör jag bo i Plaza Espanya?

Plaza Espanya ger dig utmärkt tillgång till många av stadens större attraktioner, det är nära till La Rambla vilket innebär att det mesta är inom gångavstånd. Något som även brukar uppskattas är att området inte översvämmas med turister så du kommer att få den genuina Barcelona upplevelsen när du bor i detta område!  Gällande boende i Barcelona finns det olika alternativ, vare sig det är till familjesemestern, semester med en grupp vänner eller till och med rum för två. Det finns oändliga fördelarna med att bo i detta område, från de vackra landmärkena till fantastiska restaurangerna. Du kan hyra en lägenhe i närheten av Plaza Espanya, eller om du vill ha något mindre så kan du hyra ett rum nära Plaza Espanya för fantastiska priser.

 

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv om-barcelona sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top