Home / Kulturen / Sevärdheter / Tibidabo
Tabidabo mountain and amusement park

Tibidabo

Tibidabo är ett berg med utsikt över hela Barcelona där det även finns ett nöjesfält med karuseller som verkligen har en unik utsikt över hela staden. Med sina 512 meter är det det högsta berget i Serra de Collserola. Nöjesparken är den äldsta i Barcelona och har alla de klassiska attraktionerna.

Hitta din bostad nu!

 

Spårvagn

Den blåa spårvagnen, även kallad ‘Tramvia Blau”, är helt klart det mest miljövänliga alternativet att ta sig till nöjesparken. Denna fascinerande spårvagn är ända från 1901, som tar med dig på en historisk resa samtidigt som du får uppleva unika utsikter av Barcelona tills du når slutdestinationen där en skywalk lift tar dig ända upp till nöjesparken.

Nöjesparken

Tibidabo nöjespark sägs ha en av den utsikten över Barcelona, beläget längst upp på Tibidabo berget i anslutning till Collserola Ridge som är en unik trädgård med över 10 miljoner träd.

Nöjesparkens historia sträcker sig tillbaka över 100 år och är en av de äldsta i världen. Här får du ta del av dess historia, upptäcka olika områden på berget och beskåda Barcelona uppifrån. Nöjesparken har över 25 attraktioner, och för de yngre finns det olika utklädda karaktärer som leker med barnen.

Skywalk och andra attraktioner

Skywalkens höjd ligger på 500 meter över havsnivån och ger dig den vackraste utsikten över hela Barcelona. Det finns även andra attraktioner som till exempel ‘Museu d´Automates’ som har en kollektion av gamla bilar som sträcker sig tillbaka till 1900-talet. Det finns även en stor hall med olika speglar som kommer ge dig häpnadsväckande bilder av dig själv. Det har även vunnit ett pris kallat Miramiralls för sin unika konstruktion.

För dem som älskar mat så finns det en hel del utbud att ta del av som till exempel, kaféer och en hel del restauranger. Det finns även videospel för dem lite yngre. Allt detta som Tibidabo erbjuder kommer att göra er utflyktsdag till en väldigt givande och prisvärd upplevelse.

Är du dock höjdrädd och vill vara lite ifred är det en bra idé att hålla sig runt kyrkan och njuta av lugnet för en stund innan ni åker tillbaka in i centrum. Under er vistelse i Barcelona rekommenderar vi helt klart en utflykt till Tibidabo!

 

Information

  • Adress: email: comercial@tibidabo.cat eller telefon: +(34) 93 211 79 42.
  • Transport: 196 Buss: Avgår från 07:30 varje kvart ungefär. Sista bussen hem går en halvtimme efter nöjesparken har stängt.
  • Web
  • Priser: Priserna varierar beroende på hur många besökare som är där: över 1.2m: 28;50€, under 1.2m: 10,30€. Priset inkluderar tillträde och obegränsat med åkturer till alla attraktioner.
  • Öppettider: Från och med 2 mars till 30e. Även öppet från 3e september till 8 september och från onsdag till fredag.

Bra information
Köp biljett online för att undvika kö

Parkering finns i Tibidabo-Vall d’Hebron car park för endast €4.20 per dag.

Vi uppmanar att hålla piknikområdet rent för att behålla en fin miljö


Visa större karta
 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top