Home / Over Barcelona / Buurten / De districten van Barcelona
Barcelona district map

De districten van Barcelona

De stad Barcelona is onderverdeeld in verschillende districten met ieder hun eigen eigenschap en Catalaanse naam. Hieronder vind je districten in Barcelona.

Oude stad

Ciutat Vella, de oudste buurt van Barcelona. Hier vindt je de buurt genaamd Barrio Gotic  (Gothic neighborhood), El Raval, La libera,  El Born en het oude vissersbuurtje Barceloneta. Elke buurt heeft haar eigen karakter en style. Barrio Gotic is een buurt waar de magische Gothic Cathedral of Barcelona, Placa Reial en veel meer. Deze buurt bestaat uit veel kleine steegjes, je kunt er de hele dag lopen en genieten van de mooie architectuur en atmosfeer. Zie al de kleine boutiques en cafe’s of kleine trendy bars en clubs.

Vind nu uw accommodatie!

De beroemde Ramblas loopt door het centrum van Ciutat Vella, tussen de buurten Raval en Gothic Quarter en loopt richting de zee. Aan de top van de Ramblas is Plaça Catalunya wat is het denkbeeldige hart van downtown Barcelona.

Als je loopt richting La Ribera en El Born zie je vele gebouwen wat gedateerd is uit de middeleeuwen. Er zijn veel toeristische attracties in de omgeving, zoals het populaire Picasso Museum, the Basilica of Santa Maria de Mar (een kerk uit de 14e eeuw) en de Fossar Les Moreres(een monument voor wie de dood vond tijdens de strijd om Barcelona in 1714) Barceloneta een klein vissersdropje uit de 18de eeuw.

Deze buurt heeft veel charmes en karakter met bekend zeevoedsel en excellente restaurants. El Raval heeft haar eigen karakter, en een donkere geschiedenis wat vandaag de dag nog steeds zichtbaar is. Een interessante plek hier is La Boqueria, met de grote verse producten markt. Ook de MACBA (Museum of the Contemporay Art) wat een hele interessante plek is waar je veel prachtige kunst kan bewonderen.

Ciutat Vella

Eixample

Naar het noorden van het stads centrum vind je de buurt Eixample, de buurt van de lange straaten is in een left-hand en een judge(vella) gebied verdeeld. In Eixample zijn er vele toeristische attracties, zeker het werk van Gaudi. Examples of Gaudi’s werk is te vinden in deze buurt zoals de Sagrada Familia, Casa Batllo en Casa MilaSommige zijn te vinden bij de bekende winkelstraat Passeig de Gracia

Eixample bevat meerdere bezienswaardigheden maar minder bekende architectuur. Het is het waar om het drukke stad centrum te verlaten en naar het kalme nog gevarieerde deel van Barcelona te gaan en daar de Spaanse traditionele en Catalaanse keuken te ontmoeten.

Eixample

Sants-Montjuïc

De Sants-Montjuïc buurt ontdek je in het zuidelijke gedeelde van de stad en bevat meerdere populaire bezienswaardigheden, de meeste bekenden zijn  Mountain Montjuïc en Plaça Espanya.

Montjuïc heeft een grote berg en was een van de hooft attracties van Barcelona tijdens de olympische zomer-spelen van 1992. Het bied adembenemende uitzichten over de stad, Poble Espanyol, Palau Nacional(waar de Nationale Gallarij Catalonie bevesticht is) de kabelbaan, prachtige parken en tuinen, La Fira (Magic Fountain) dat aan de voet van Montjuïc ligt. Deze buurt heeft ook het hooft station van Barcelona : Sants Estacio.

Sants-Montjuïc

Les Corts

Les Corts is het commerciële en financiële gebied waar veel hotels, winkels en universiteiten staan. Het ligt in het noorden van Barcelona en heeft weinig toeristische attracties buiten het Camp Nou van FC Barcelona om. Deze buurt bied wel een paar grote parken en een groot winkel centrum de  L’illa, located at Avenida Diagonal, een van Barcelona’s hooft straaten.

Les Corts

Sarrià-Sant Gervasi

Sarrià-Sant Gervasi bevind zich in het noordwesten van de stad en is een van Barcelona grootste buurten. Een groot deel van deze buurt is boven modaal, en je zult ook veel grote en mooie huizen staan. Deze buurt is ook een hotspot waar jonge modern mensen komen om uit te gaan in de coole bars, restaurants en nachtclubs.

Een van de grootste bergen bevinden zich in het deel van Sarria-Sant Gervasi, Mount Tibidabo. Tibidabo is een populaire plek voor zowel toeristen als locals om te genieten van het mooie uitzicht van Barcelona. Ook staat hier het oudste thema park van Barcelona.

Gràcia

Gràcia is een klein charmant gebied met bohemian gevoel. Het bevat een mix van mensen dat deel uitmaakt van de goede sfeer. De smalle straatjes, steegjes en pleinen. Veel werk van Gracia en is zeker de moeite om te bezoeken. Tijdens de warme maanden, zijn de pleinen vol met mensen van alle leeftijden wie van de zon willen genieten.

Hier zijn er talloze bars en restaurants, de meeste zijn vrij klein. Dat maakt de sfeer nog beter tot haar recht komen. Het is een fantastisch plek om wat te eten en te drinken met vrienden overdag of in de nacht omdat er zoveel verschillende types restaurants zijn. De bars en restaurants zijn er populair onder het jonge publiek van Barcelona.

Gràcia’s meest ontwerpen is de plek Parc GuellMet magische uitzichten over de stad en mooie creaties van Gaudi. Ook Teatr Liure(een van Barcelona’s bekendste theater) kan je in het park vinden. De Gracia Fiesta (Festes de Gràcia) wat is een van de grootste en beste festivals wordt gehouden in de laatste 8 dagen van Augustus.

Gràcia

Horta-Guinardó

Horta-Guinardó is een groot gebied in het noordoosten van het centrum. Dit gebied is nog steeds onbekend bij de toeristen, dus zul je hier veel locals en een paar toeristische attracties vinden. Deze buurt is gekarakteriseerd met bergen en klinker straten, het heeft een rustgevende sfeer. Het is de goede plek als je er tussen uit wilt van het drukke stads centrum en de frisse lucht wilt ademen.

Horta-Guinardó

Nou Barris

Nou Barris is gelegen in het noordoosten van de stad en is nietzoals Horta-Guinardó vrij onbekend bij de toeristen, deze buurt bestaat uit bijna alleen lokale bevolking

Nou Barris

Sant Martí

Sant Martí bevindt zich in het oosten van het centrum, langs de kust. Het heeft veel commerciële en financiële gebieden met veel hotels, bars en nachtclubs. Het is hele levendige plaats, zeker in de gebieden dichtbij de kust. Veel van de stranden kun je hier vinden, de populairste nachtclubs en Port Olimpic kun je hier vinden. Ook de beroemde Twin Towers en winkel centrum Diagonal Mar zijn de hooft attracties in dit district.

Sant Martí

Sant Andreu

Sant Andreu is een vredige buurt in het noordoosten van Barcelona. Het is niet zo bekend bij toeristen maar heeft veel leuke bezienswaardigheden te bieden. De straten stralen history en traditie uit en er zijn vele  authentieke restaurants die tapas  aanbieden voor een respectabele prijs.

Sant Andreu

Accommodatie in Barcelona

view more apartments dutch

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten de-stad over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven