Imagen con Licencia Creative Commons de Luke The Look
Imagen con Licencia Creative Commons de Luke The Look

Park Güell

Av alla de projekt som tagits an av Antoni Gaudí är Park Güell den som fångat mest harmoni mellan natur och arkitektur. Park Güell tilldelades ursprungligen till att designas av Eusebi Gulle, men gjordes sedan av Gaudí; vilket vi idag kan tacka för. Med sina fantastiska stenstrukturer, spektakulära detaljkakel och fascinerande byggnader blev detta så småningom Barcelonas vackraste offentliga park.

Hitta ditt boende nu!

Arkitekten valde en ojämn plats att bygga Park Güell på, med en yta på 15 hektar, där 40 villor planerades att byggas. Endast två blev faktiskt klara, där Gaudí bodde i en av dem. Huset är nu ett museum; ägnat åt arkitektens liv och arbete. Gaudí förberedde platsen för Park Güell mellan 1900 och 1914 och planer på att bygga nya vägar, arkader och viadukter som skulle bli fullt integrerade i Barcelonas naturliga omgivningar. Parken ligger i Gracia.

Park Güell

Vid ingången till Park Güell, finns en utmärkande drakfontän som ständigt lyckas fängsla uppmärksamheten av förbipasserande. Denna drake är utsmyckad av vackert kakel och det finns något extra fascinerande och förtrollande hos den. En vacker gångväg stöds genom stenpelare som verkar växa upp ur marken som trädstammar. Även om dessa pelare är i en något egendomlig form, så uppfattas de som väldigt naturliga. Gaudí var starkt påverkad av naturliga former och använde dem mycket i sitt arbete.

Om du når toppen av Park Güell finner du en lycksalig terrass med utsikt över staden, där du kan få en sublim utsikt över parken och naturligtvis Barcelona City. Här hittar du en explosion av färger med den vackra kakelmosaiken. De vibrerande färgerna på plattorna är fantastiska. I Park Güell finns också ett litet hus, vilket även är huset där Gaudí bodde. Huset har nu omvandlats till ett museum och innehåller intressanta möbler och artefakter, som även designades av Gaudí.

I Park Güell finns ytterligare ett hus samt paviljonger för besökare och parkdjurhållare. Dessa paviljonger, designade av Gaudí, verkar vara inspirerad av Hans och Greta, med böjda tak och täckta av strålande färgglada plattor och besmyckade spiror. Trappan vid ingången till parken är en magnifik syn, med en fängslande utsikt över Barcelona. Den Drak-liknande-ödlan, som är utsmyckad med flerfärgade plattor, är i centrum av trappan och är den mest kända symbolen för parken.

Parck Güell

Biljetter

Park Güell ligger i stadsdelen Gràcia. Du måste betala för att få tillgång till det monumentala området i parken och byggnaderna som nyligen beskrivits. Det rekommenderas att beställa en biljett på internet i förväg för att vara säker på att du kan komma in i parken eftersom antalet besökare per dag är begränsat. Men du kan också gå fritt i andra delar av parken.

Bra Att Veta!

  • Adress: Carrer d’Olot, 5 08024 Barcelona, Spain
  • Transport: Tunnelbana – Station: Vallcarca eller Lesseps stations (Gröna Linjen, L3). När ni stiger av tunnelbanan är det skyltat hela vägen till parken.
    Buss: 24 & 92 och Barcelona Turist Buss. Hoppa av vid Park Güell.
  • Web
  • Pris: Park Güell har delvis inträde för Mosaik-sektionen. Max € 8.
  • Schema: Höst-Vinter; från den; 27 October – 23 March: 08:30 – 18:00
    Vår-Sommar; från 24 March – 26 October: 08:00 – 21:30 .
Tips

Om du besöker parken med tunnelbanan, var beredd på en promenad på minst 20 minuter. De sista 200 m består av en promenad uppför en brant backe. Om du har problem att gå upp för branta steg rekommenderar vi att ni reser med taxi eller buss. Du hittar information om bussar på turistbyrån vid Plaça de Catalunya.

Tillgänglighet

Personer med nedsatt rörlighet kan ha svårt att ta sig runt i Monumental zon på grund av de arkitektoniska egenskaperna i parken, trapporna och ojämna vägarna.

Park Güell är en särskild upplevelse och utan tvekan ett besök du inte får missa under din vistelse i Barcelona.


Visa större mapp

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

platser-att-se om-barcelona staden

Boende Barcelona


Scroll To Top