Home / Kulturen / Picassos Museum
Picasso Museum

Picassos Museum

Picassos Museum är nyckeln till förstå sig på den berömda konstnären Pablo Ruiz Picasso. Atmosfären av genialitet hänger i luften där alla verk presenteras i den permanenta utställningen. Dessutom har museet en stark, unik och intim anknytning till Barcelona-andan, precis som konstnären själv, och museet öppnades på Picasso egen förfrågan.

Hitta ditt boende nu!

Picassos Museum i Barcelona är en ständig hyllning till konstnärens nära relation till staden han växte upp i och såklart den essentiella grunden för alla fans som vill upptäcka mer om konstnärens liv och verk. Det öppnade år 1963, alltså innan konstnärens död och på hans egen förfrågan, av hans vän och personliga sekreterare Jaume Sabartés. Museets samling på den tiden bestod av Sabartés egen samling tillsammans med Picassos verk som han donerade till Barcelonas Konstmuseum.

Den Malaga-födda konstnären ville ha sitt eget museum i Barcelona, som illustrerade den nära och oskiljaktiga anknytningen som han hade byggt upp medan han välkomnade staden i sin ungdom. Museet ligger i 5 medeltida byggnader som under sen medeltid var hem åt Barcelonas aristokrater, med deras innergårdar, gallerier och trappor mycket välbevarade, särskilt i de första tre husen (Palau Aguilar, Palau Meca och Palau Baró de Castellet). Idag är det ett av de bästa museerna i staden och förmodligen den bästa samlingen av Picassos verk världen över.

Idag har Picasso-museet över 3,800 verk av konstnären och är särskilt rikt på verk från de tidigare åren av Pablos artistiska resa, från hans lärlingstid ända in i den ‘Blå Perioden’. Kubism-fans kan bli lite besvikna då museet inte ens kan jämföras med vad Paris Picasso-museum har att komma med inom området, men Barcelonas hyllning till konstnären representerar istället en biografi av hans tidigare verksamma år, såväl som en överblick av hans livstid och många stilistiska utvecklingar inom konsten.

Museet är fyllt av mästerverk från de tidigare åren av prövning och misstags-Picasso. De mesta av verken på museet är från den blå perioden och konstnären och samlingen av verk är makalösa. Dessutom kan du här upptäcka samlingen från 1917 och en serie av Las Meninas (1957), såväl som en omfattande samling av fotografier på Picasso, öppnad 2008. Den nuvarande utställningen inkluderar två av Picassos första stora verk: Första nattvarden (1896), och Vetenskap och Välgörenhet (1897).

Museet inleder en ny fas av expansion med släpp av nya program och aktiviteter, utformat för att göra det till ett nyckelcentrum för främjande av kunskap och utbildning och uppmuntrar besökare till deltagande och kritiska närmanden. Det strävar efter att tillhandahålla ett utrymme för dialog genom att erbjuda nya perspektiv på Picasso och hans verk i helhet.

Museet är beläget i hjärtat av den gamla staden på Carrer Moncada. Om du inte bor nära museet behöver du inte oroa dig, det ligger bara en buss- eller tunnelbaneresa bort! Hursomhelst så finns det många tillgängliga lägenheter och rum i detta område, för att säkerställa en bekväm vistelse i Barcelona!


Information

Adress: Carretera Granollers – Parets, Km 2 08160 Montmeló, Barcelona, Spanien

Transport: Linje R2 till Montmeló

Priser: Varierande

Scheman: Tisdag till Söndag (även helgdagar) 10.00-19.00

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv museer

Boende Barcelona


Scroll To Top