Home / Fritid / FC Barcelona
FC Barcelona Kings Cup Final 2012

FC Barcelona

FC Barcelona bildades ursprungligen 1899 av Hans Gamper, en schweizisk invandrare, som placerade en annons i en sporttidningen där han undrar om någon var  intresserad av att bilda en fotbollsklubb i Barcelona. Klubben bildades sedan och består av både katalanska och utländska aktörer. Tio år efter, var klubbens första arenan på Carrer d’Industria byggd. Medlemmarna växte kraftigt och fortsätter att göra det fram till i dag. Från att vara några hundra till att nu vara över 100.000 medlemmar över hela världen. År 1957 var den nya stadion Camp Nou öppnad med en initial kapacitet på 90.000 som har ökat till 110.000 vilket gör den till den största fotbollsstadion i Europa.

Hitta ditt boende nu!

Mer än en klubb “Mes que un club” kom från tacktalet av klubbpresident Narcís de Carrera 1968. Det har fortfarande stor betydelse för klubben i dag som det fortsätter att växa, inte bara i storlek, utan även inom andra sektorer och sporter. Klubben består nu inte bara av en fotbollsklubb utan också  rullstolsbasket, rullhockey och handbollslag för både män och kvinnor.

År 1994 var Barcelona stiftelsen inrättades som en ideell stiftelse knuten till klubben som en del av sitt sociala ansvar. De har olika samarbeten med flera organisationer, bland annat UNICEF, där stiftelsen donerar 1,5 m per år och är försedd med UNICEF-logotypen på sina skjortor i stöd. Sedan 2010 har spelare och personal också bidragit genom att donera en procentandel av sin lön till organisationen.

Matcher och biljetter:

Om du har turen att vara i Barcelona under en match så rekommenderar vi att du bokar biljetterna så tidigt som möjligt. Biljetter säljer ofta 1-3 veckor innan match speciellt för viktiga matcher. Du kan boka biljetter online. och de kan kosta 50 € och uppåt beroende på match, plats i stadium samt hur långt i förväg du bokar.

Camp Nou Upplevelse:

Om du inte skulle ha möjligheten att se en match under din vistelse så är en rundtur i arenan och museet något du bör försöka hinna med. Öppettiderna ärvanligtvist;
Måndag – Lördag: 10:00 – 18:30 
Söndag:
 10:00 – 14.30.
Under sommarmånaderna kan dessa tider förlängas.

Biljetterna kostar 23 € för vuxna och är gratis för barn under 5 samt medlemmar i klubben.
Vi rekommenderar att du bokar online i förväg, särskilt under sommaren som utrymmen kan fylla snabbt.
För uppdaterade öppettider under hela året är det bäst att kolla den officiella hemsidan.

Hur tar jag mig till Camp Nou? :

Tunnelbana(Metro) :
L5, Collblanc och Badal
L3, Maria Cristina, Palau Reial och Zona Universitària

Även för dem som inte är intresserade av fotboll så har klubben haft en unik och intressant roll i historien om Barcelona. Det är värt minst ett besök på arenan för att lära sig om fascinerande historia om en av de största fotbollsklubbarna i världen. För den som söker sitt ideal boende i Barcelona under sin vistelse i staden rekommenderar vi ett besöka på:  www.barcelona-home.com


Information

Adress: Carrer d’Aristides Maillol, 12, 08028 Barcelona, Spain.

Transport: Tunnelbana (Metro) – L5: Collblanc och Badal | L3: Maria Cristina, Palau Reial och Zona Universitària.

Priser: Varierande

Scheman: Måndag till Lördag: 10:00 – 18.30 | Söndag: 10:00 – 14:00

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter sport-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top