Home / Om Barcelona / Kvarter / Eixample
Casa Mila

Eixample

Söker du ett unikt område att bo på i Barcelona så har vi hittat det perfekta stället för dig: Eixample. Stadsdelen planerades av ingenjören Ildefonso Cerda under mitten på 1800- talet.

Tydliga karaktärsdrag för Eixample är huvudsakligen de pampiga gatorna och de fyrkantiga bostadskvarteren, en hittills ovanlig struktur i Europa. Alla gator möts i rät vinkel med många enastående modernistiska byggnader.

Hitta ditt boende nu!

Eixample har 6 delområden: Dreta de l’Eixample, Antigua Esquerra de l’Eixample, Nova Esquerra de l’Eixample, Fort Pienc, Sagrada Familia, och Sant Antoni. Men det förknippas oftast med Esquerra (till vänster) och Dreta (till höger). De modernistiska byggnaderna längst Diagonal har blivit underhållna i ganska bra skick och har blivit upprustade på ett korrekt och ordnat sätt. Här är det mycket renare än i de andra delarna av Barcelona.

Du kommer även hitta mängder av sevärdheter i Eixample, så som Passeig de Grácia, Barcelonas stora boulevard fylld med utmärkta restauranger, designbutiker och två av Antoni Gaudís arkitektoniska mästerverk; Casa Milá, där den adliga familjen Milá bodde, och Casa Battló. Gaudís mest kända verk är den romerska- katolska kyrkan Sagrada Familia som har varit under konstruktion sedan 1882 och ännu inte blivit Den är beräknad att stå klar 2026, 100 år efter Gaudís död.

Eixample

Casa Terrades, även känd som Casa de les Punxes, är en magnifik byggnad  med tydliga medeltida element. Det Gotiska slottet är beläg

Om du inte längre kan vänta med att utforska denna stadsdel så kan du boka ditt boende i Eixample och ha en underbar vistelse i Barcelona! et mitt på Avenida Diagonal och dess fasad drar till sig all uppmärksamhet. Du finner många olika arkitektoniska stilar i detta distrikt, något som verkligen är speciellt för Eixample.


View Larger Map

 

Boende Barcelona

Visa allt

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter staden

Boende Barcelona


Scroll To Top