Casa Batllo

Casa Batllo

Casa Batllo är ett av två mästervärk som den kända katalanska arkitekten Antoni Gaudi i början på 1900-talet, över 100 år sedan. Byggnaden står på en av Barcelona’s populäraste område i hjärtat av stan: Passeig de Gracia, som är lätt att ta sig till med både kommunaltrafik och turistbussar. 

Hitta din bostad nu!

Området som är runt Casa Battlo är väldigt fascinerande och charmigt. Det finns många lägenheter i närheten som ger dig möjligheten att uppleva området på ett unikt sätt. Byggnadens unika design och sina små artistiska detaljer fångar uppmärksamheten hos många som går förbi Passeig de Gràcia. Helt klart ett måste att uppleva när du är på besök i Barcelona.

När man beskådar byggnaden ser man tydligt dess typiska arkitektur designat av Gaudi, som visar vilken oerhört unik fascinerande stil han hade. Gaudi’s konst kan identifieras som Modern eller ‘Art Nouveau’. Stället är ett av Barcelona’s största dragplåster med mest besökare och uppskattas av många världen över.

Insidan av byggnaden visar vilken kreativitet och dignitet Gaudi hade till detaljer i sina konstverk. Från kreativa färgkulörer och former gör hans konst till något minst sagt unikt. Man kan se det i hur han använder sig av mosaik, i olika färger med små detaljer vilket gör Gaudis konst till någonting man måste uppleva under sin vistelse i Barcelona. 

Historian bakom Casa Battlo är att byggnadens design var gjord av Gaudí, som skulle bli ett hem för Josep Batlló som var en rik aristokrat som jobbade inom textilindustrin. Battló bodde i de två nedre våningarna i lägenheten med sin familj och de övre våningarna hyrdes ut som lägenheter.

Denna kulturella upplevelse görs bäst med en guidad tur som är ungefär 1 timme. Här får man uppleva insidan av byggnaden och även terrassen som är något utöver det extra. Turen avslutas med den massiva ingången i hallen som är byggnadens mest attraktiva del. För mer information och biljettköp: besök deras hemsida.

 


Visa större karta

Boende i Barcelona

Visa Alla

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

platser-att-se kultur-sv museer om-barcelona sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top