Home / Kulturen / Kyrkan La Sagrada Familia
Sagrada Familia
Sagrada Familia

Kyrkan La Sagrada Familia

Kyrkan La Sagrada Familia är en kolossal romersk-katolska kyrka som mer eller mindre alltid varit en hyllad oavslutad process. La Sagrada Familia är en utav de mest populära turistattraktioner i världen , den är även med på UNESCO världsarvslista. Den invigdes och proklamerade en mindre basilika av påven Benedictus XVI och genom åren har det blivit den universella symbolen för Barcelona och Spanien. Byggandet av Sagrada Familia började 1882 med arkitekten Francesc de Paula del Villar i Lozano.

Hitta ditt boende nu!

 

År 1883 var Antoni Gaudi engagerad att bedriva verk och sedan ägnade sitt liv åt att förverkliga detta monument. Fram till 1910 arbetade han på många byggnader och snart, personifierade han den modernistiska rörelsen. Han hade redan ett respekterat rykte när han började Sagrada Familia. Med den starka religiösa präglingen som genomsyrade Gaudi så började han att betrakta byggnaden som ett heligt uppdrag. Han investerade alla sina pengar och sin tekniska kunskap med en uppsättning symboler som representerar födelse, död och uppståndelse Kristus. Han dog 1926 och lämnade monumentet oavslutade.
Efter ett avbrott 1936 så återupptogs byggandet 1952 tack vare de planer och befintliga modeller. De synliga två sidorna är de laterala sidorna av domkyrkan; de viktigaste sidorna är fortfarande under uppbyggnad. Den första sidan är födelsekyrkan, organiserad kring tre portaler: hopp, välgörenhet och tron. Den andra sidan representerar passionen, som påminner om de sista dagarna i Kristus. Huvud sida kommer att representera ära, krönt med fyra torn.

Sagrada Familia kommer att kunna rymma mer än 13.000 personer och en kör på 1500 personer. Dess förväntade slutdatum är 2026, vilket infaller på hundraårsminnet av Gaudís död. Hela byggnaden är en allegori av den kristna religionen. Som en fantastisk byggnad av monumentala proportioner och minutiösa dekorationer, är La Sagrada Familia en av de mest framstående av dess årtionde.
Trots kranar och byggnadsställningar, utgår en märklig skönhet från denna plats.

Även Sagrada Familia är långt ifrån komplett dock är byggnaden definitivt värt besöket. Kyrkan är rik på utsmyckning och symbolik, och har valv som når 230 meter. Du kan även besöka kryptan där Gaudi är begravd. Ett museum berättar historien om denna stora arkitekt och kyrkohistorian. För att komma till toppen av tornen, måste besökarna ta hissen. Tillgången till tornet ingår inte i entré biljetten. Det kommer att kosta ytterligare € 4. Från toppen av tornet, kommer du att ha en av de vackraste utsikterna över Barcelona!

Det är bättre att besöka Sagrada Familia tidigt på morgonen än sent på eftermiddagen då reflektioner av solen framhäver strukturen av domkyrkan. Dessutom är ett bra förslag att köpa dina biljetter på nätet, för att undvika långa kötider. För en mer spännande och detaljfylld upplevelse i kyrkan, erbjuds även en guidad tur där kötiden kan undvikas med en förköpt biljett.

Ljud Guide

 • Tillgängliga språk: Katalan (det lokala språket), Spanska, Engelska, Franska, Italienska, Tyska, Portugisiska, Ryska, and Kinesiska.
 • För Barnen: Berättar röst anpassad för barn mellan 6 -12 år, guiden kommer att vägleda dem under turen så det kan lära sig och avnjuta i lugn och ro, barnen får b.la. lära sig allt ifrån att skilja mellan olika typer av sten till hur de delar av naturen har införts i arkitekturen.

Sagrada Familia är omgiven utav vacker byggnads landskap, så om du vill vara i närheten till denna monumentala plats för enkel åtkomst bör du se över tillgängliga rum och boka lediga lägenheter och rum nu!

 


Se större karta

 

Information

 • Addres: Carrer de Mallorca 401, 08013, Barcelona
 • Transport: Tunnelbana (Metro)  Station: Sagrada Familia (L5 or L2)
 • Priser: Entré: 14.80 €.
  Med ljudguide / utan ljudguide, enbart guidad tur 19.30 €
  Komplement: Entré biljett för att besöka tornen €4.50.
  Entré biljett för Gaudi Museum & La Sagrada Familia : 18.30 €
 • Öppetider: April t.o.m September: 09:00 – 20:00. October t.o.m March: 09:00 – 18:00.
  Gäller EJ dessa dagar: 25 & 26 December, 1 & 6 Januari  09:00 – 14:00.
 • Tel.: +34 935 132 060
 • Fax: +34 934 761 010
 • Email: informacio@sagradafamilia.org

 

Boende i Barcelona

Se Flerl

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv om-barcelona sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top