El Raval in Ciutat Vella, Barcelona

Raval

Raval är en del av de historiska kvarteren i Ciutat Vella, den Gamla Stan. Det ligger precis vid sidan om La Rambla La Rambla. Området har anor ifrån Medeltiden, då det var en av de fattigaste delarna i Barcelona och bestod av olika parker, marknader och religiösa byggnader.

Termen Raval kommer från det arabiska ordet Rabad som betyder grannskap. Raval är en del av den historiska stadsdelen Ciutat Vella och är en av de två stadsdelar som gränsar La Rambla. Dess konstruktion går tillbaka till medeltiden, då det var en gång en av de fattigaste delarna av staden och bestod av trädgårdar, marknader, religiösa och medicinska institutioner. Raval är levande alla tider på dagen och natten, och erbjuder ett centralt läge med gångavstånd till många av de andra populära områden som de gotiska kvarteren och Eixample.

Hitta ditt boende nu !

Sightseeing i Raval:  

Raval är en livlig, mångkulturell stadsdel med ett stort utbud av utsökta kaféer och matställen. Området har ett stort antal butiker, ateljéer, gallerier och trendiga bokhandlar. De livsmedelsmarknaderna i Mercat San Antoni och La Boqueria på Las Ramblas retar smaklökarna med ett flertal olika matstånd  som lockar med allt från färsk frukt och grönsaker  till  lokala produkter såsom chorizo​​. Här är bara några av de fantastiska platserna som ni har möjlighet att utforska under dagen.

  • MACBA – Museu d’Art Contemporani de Barcelona ( Muséum of Contemporary Art)
  • Rambla del Raval
  • Museu Marítim de Barcelona ( Maritime Museum)
  • Katten, Fernando Botero
  • The Antic Hospital de la Santa Creu  ( Den gamla sjukhus av det heliga korset – direkt översättning.)
  • CCCB – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.( Centre for Contemporary Culture)
  • Palau Güell
  • Sant Pau del Camp
  • Gran Teatre del Liceu (Teatern)

Populära platser i Raval: 

Det finns massor av spännande och livliga barer, restauranger och klubbar i Raval. Se till att du besöker Marmelad, en populär cocktailbar i Raval som också är en restaurang som serverar bland den bästa maten! Med La Rambla så nära och barer och klubbar  som håller öppet fram till småtimmarna gör Raval det perfekt för dem som vill festa och umgås med likasinnade. Nattlivet i Raval är en av de största attraktionerna för turister som besöker Barcelona, med populära klubbar som Jamboree och Boulevard, är natten alltid ung i Barcelona!

Vart bör jag bo i Raval? 

På plats, Raval ger dig utmärkt tillgång till många av stadens främsta sevärdheter som ligger inom gångavstånd. Men området kan vara lite bullriga, det är ju trots allt hjärtat av Barcelona, tänk på det om du inte kan sova till ljud utanför fönstret. Gäller boende i Barcelona kan du hitta just det som passar din vistelse vare sig det är  familjesemester, besök med en grupp vänner eller till och med ett rum för par. Det finns oändliga fördelar med att bo i hjärtat av staden, det är en perfekt semesterort, plus att det är lokal och lätt tillgänglig för alla andra områden i Barcelona.
Är du intresserad av att  hyra lägenheter i Raval, eller du kanske vill ha något mindre varför inte hyra ett rum i Raval för de bästa priserna.

Kort historia om Raval: 

Under industrialisering fanns vågor av migration som kom från andra regioner i Katalonien, som i sin tur omvandlade Raval från det som en gång var ett industriområde till vad det har blivit idag, ett bostadsområde area. År 1854 när muren runt gamla staden revs, började staden att växa bortom det. Det svämmade över så småningom med invånare från Raval, så medelklassen började investera i byggandet av nya stadsdelar och gradvis flyttades från den gamla stadskärnan till  de nya stadsdelarna. Detta lämnade Raval till de fattigaste invandrarna och invånare. De låga priserna vid hus uthyrning lockade olagliga nykomlingar och personer som har problem med lagen.

På grund av läget i omgivande länder under och efter inbördeskriget växte fabriksproduktionen, vilket innebar en kraftig ökning av sysselsättningen och i sin tur, den kraftiga ökningen av invandringen. Som ett svar på det växande behovet av bostäder under 1930-talet, så byggdes flerbostadshus med kommunala lägenheter. Raval var en viktig process för samhällsomvandlingen, som passerade genom Barcelona. Det har funnits ett stort antal projekt som har utformats för att omorganisera stadens centrum, i synnerhet, peri planer var förberedda för Raval 1985. PERI Raval ändrades 1995 och avslutades 2000.

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top