Home / Barcelonassa / Barcelonan kaupunginosat
Barcelona district map

Barcelonan kaupunginosat

Barcelonan kaupunginosat ovat kaikki persoonallisia ja  jokaisella on oma valtuusto ja katalonialainen nimi.

Ciutat Vella

Ciutat Vella on Barcelonan vanhinta aluetta. Täältä löydät Gothic Quarterin, El Ravalin, La Riberan, El Bornin sekä vanhan kalastusalueen, Barcelonetan kaupunginosat. Jokaisella naapurustolla on oma tyylinsä. Gothic Quater, jossa sijaitsee Barcelonan katedraalin, Placa Reial, ja paljon muuta, koostuu sokkeloisista kaduista ja kapeista sivukujista. Voit viettää ihanan päivän vaeltelemalla kävelykaduilla vanhaa arkkitehtuuria ihaillein, kiertelemällä pieniä putiikkeja ja taidekauppoja tai levähtämällä pienissä ja tyylikkäissä kahviloissa tai baareissa.

Löydä majoituksesi nyt!

Suosittu Las Ramblas kulkee Ciutat Vellan keskustan läpi, jakaen El Ravalin ja Gothic Quarterin omiksi alueikseen. Las Ramblas alkaa Plaza Catalunyalta, kaupungin keskustasta ja jatkuu aina merelle saakka.

La Riberan ja El Bornin läpi kulkiessasi löydät paljon keskiaikaisia rakennuksia. Näillä alueilla on paljon turistikohteita, kuten suosittu Picasso Museum, Basilica de Santa Maria del Mar (upea 1300-luvulla rakennettu kirkko) sekä Fossar de les Moreres (muistomerkki Barcelonan piirityksessä vuonna 1714 kaatuneiden hautausmaalle).

Barcelonetajoka tarkoittaa pientä Barcelonaa, on vanha kalastuskylä 1700–luvulta. Kaupunginosa on erittäin charmikas ja persoonallinen sekä tunnettu erinomaisista kalaravintoloista. El Raval on aivan oma persoonansa, omistaen synkän ja huonomaineisen menneisyyden, mikä on yhä tänäkin päivänä nähtävissä. Läheisiä nähtävyyksiä ovat La Boqueria- markkinat sekä MACBA (nykytaiteenmuseo).

Ciutat Vella

Eixample

Pohjoisessa sijaitseva Eixample on leveillä aukioilla, pitkillä kaduilla ja viistoilla kortteleilla varustettu suuri kaupunginosa. Suunnittelusta on vastannut Iidefons Cerda. Eixample jakautuu kahteen osaan, oikeaksi ja vasemmaksi Eixampleksi. Täältä löydät useita turistinähtävyyksiä, suurimmaksi osaksi kuuluisia Gaudin taideteoksia, kuten Sagrada Familia, Casa Battlo ja Casa Mila (La Pedreda). Casa Battlon löytää kuuluisalta Passeig de Gracian ostoskadulta.

Eixample tarjoaa myös paljon mielenkiintoista mutta tuntematonta arkkitehtuuria, joten sinne kannattaa siis todellakin lähteä rauhalliselle kävelylle kiireisen kaupungin hälinästä. Alue on täynnä baareja ja ravintoloita, joista useat tarjoavat sekä espanjalaista että katalonialaista perinneruokaa.

Eixample

Sants-Montjuic

Sants Montjuic kattaa kaupungin eteläosan ja useat nähtävyydet sijaitsevat Montjuicilla ja Plaza Espanyalla. Kaupunginosan muut alueet toimivat lähinnä paikallisten asuinalueena.

Montjuic on suuri vuori, ja se oli tärkeä osa vuoden 1992 Olympialaisia. Vuorelta on upeat näköalat kaupungin yli: voit nähdä muun muassa Olympiastadionin, Poble Espanyan, Palau Nacionalin, köysiradan, kauniita puistoja ja puutarhoja sekä La Firan (upea suihkulähde Plaza Espanyan kukkulalla). Löydät myös Barcelonan pääjuna-aseman, Santsin.

Sants-Montjuïc

Les Corts

Les Corts on kaupallinen sekä taloudellinen alue, josta löydät paljon kauppoja, hotelleja, yliopistoja, ravintoloita ja baareja. Se sijaitsee kaupungin pohjoisosassa. Alueella ei ole FC Barcelonan kotistadionin Camp Noun lisäksi paljon muita turistinähtävyyksiä. Paljon puisto sekä Avenida Diagonalilla sijaitseva suuri L´illa ostoskeskus.

Les Corts

Sarrià-Sant Gervasi

Sarrià-Sant Gervasi sijaitsee Barcelonan luoteisosassa ja se on yksi kaupungin suurimmista kaupunginosista. Suurin osa alueesta on “yläluokan” asuttamaa, ja voit nähdä paljon kauniita taloja alueella. Paljon trendikkäitä alueita, jossa nuoret hengailevat tyylikkäissä baareissa, ravintoloissa ja yökerhoissa. Alueella on kylämäinen tunnelma, minkä ansiosta alue on hyvin suosittu iltaisin ja viikonloppuisin.

Osa Collserolan vuorijonosta kuuluu Sarria-Sant Gervasiaan, kuten Tibidabo- vuori. Tibidabo on suosittu paikallisten sekä turistien keskuudessa, tarjoten Barcelonan vanhimman huvipuiston että uskomattomat maisemat.

Sarrià-Sant Gervasi

Gràcia

Gracia on pieni, ihastuttava ja hieman boheemi alue, jossa asuu hyvin erilaisia asukkaita. Alue koostuu kapeista kaduista, pienistä kujista sekä lukuisista aukioista. Lämpiminä kuukausina aukiot täyttyvät kaikenikäisistä ihmisistä nauttimaan auringosta ja alueen hyvästä tunnelmasta.

Alueelta löytyy lukuisia baareja ja ravintoloita, joista monet ovat pieniä, mutta sisällä on valloittava ilmapiiri. Gracia on mahtava paikka viettää niin päivä kuin yökin, ystävien kanssa syöden ja juoden. Baarit ja ravintolat ovat hyvin suosittuja nuorison keskuudessa.

Tunnetuin käyntikohde on Gaudin Parc Guell. Kauniit maisemat koko kaupungin yli sekä Gaudin upeat luomukset tekevät paikasta kohteen, jossa on pakko vierailla! Lisäksi Lliure teatteri (yksi Barcelonan arvostetuimmista) sijaitsee Graciassa. Festes de Gracia on yksi koko vuoden suurimmista festivaaleista, ja se järjestetään joka vuosi elokuussa.

Gràcia

Horta-Guinarda

Horta-Guinarda on suuri alue Barcelonan koillisosassa. Koska alue ei ole turistinen, voit löytää alueelta lähinnä paikallisia. Alueelle on ominaista mäet sekä jyrkät kadut ja sillä on rauhallinen ilmapiiri. Jos kaipaat vaihtelua kaupungin vilinästä, vieraile täällä.

Horta-Guinardó

Nou Barris

Nou Barris sijaitsee kaupungin keskustan koillisosassa, ja kuten Horta-Guinarda, se ei ole turistinen. Hiljainen naapurusto, jolla on paikallinen yhteisö.

Nou Barris

Sant Marti

Sant Marti­ sijaitsee kaupungin itäosassa, josta löytyy myös rantaviivaa. Kaupallista ja taloudellista aluetta, joten löydät useita hotelleja, baareja, ravintoloita sekä yökerhoja. Eloisaa aluetta, erityisesti mitä lähemmäksi rantaa menee. Port Olimpico, Barcelonan tunnetut kaksoistornit seä Diagonal Mar ostoskeskus ovat päänähtävyyksiä tällä alueella.

Sant Martí

Sant Andreu

Sant Andreu on rauhallinen naapurusto koillisessa. Se ei ole kovin turistinen, mutta naapurusto on kuitenkin viehättävä. Kadut ja aukiot ovat perinteisiä ja historiallisia ja sieltä löytyy useita ravintoloita, jotka tarjoilevat tapasta kohtuulliseen hintaan.

Sant Andreu

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kaupunginosat kaupunkimme

Majoitus Barcelona


Scroll To Top