Home / Om Barcelona / Byen / Distrikter i Barcelona
Barcelona district map

Distrikter i Barcelona

Der er mange distrikter i Barcelona, alle med deres egne råd og catalanske navn.

Ciutat Vella

Ciutat Vella er det ældste distrikt i Barcelona. Her kan man finde forskellige nabolag som; Barrio Gótic, El Raval, La Ribera, El Born og det gamle havnekvarter Barceloneta. Hvert nabolag har sin egen speccielle karakter og stil. Barri Gótico er hjem til Barcelona’s katedral og Placa Reial. Her kan man finde mange andre bygning i de labyrint lignede smalle gader. Man kan hygge sig en hel dag ved at gå rundt på de små gågader og beundre den gamle arkitektur, besøge de små butikker, kunsthandlere og slappe af ved en af de mange caféer eller barer.

Find overnatning nu!

Den kendte Las Ramblas løber gennem centrum af Ciutat Vella distriktet og skiller Raval og Barrio Gótico fra hinanden. Gaden fortsætter ned til havnen, og i den anden ende finder man Plaza Catalunya, som anses for at ligge i hjertet af byen.

Når man går gennem La Ribera og El Born finder man mange bygninger tilbage fra middelalderen. Der er mange turistattraktioner i disse områder, som eksempelvis: Picasso museet, Basilica da Santa Maria de Mar ( en spektakulær kirke, som blev bygget i det 14’ende århundrede.) Ved siden af finder man Fossar de les Moreres ( et mindested  over kirkegården, til ære for dem der forsvarede byen under belejringen af Barcelona i 1714)

Barceloneta betyder lille Barcelona, og var en gammel havneby tilbage i det 18’ende århundrede. Nabolaget har en masse charme og karakter, og er kendt for sine mange fiskerestauranter. El Raval har sin egen karakter, inklusiv en mørk og snusket fortid, som stadig kan ses den dag i dag. Interessante steder her er: La Boqueria, en kæmpe madmarked med friske produkter som: kød, frugt og grønt og fisk. MACBA (the museum of contemporary art) ligger også i El Raval.

Ciutat Vella

Eixample

Nord fra byens centrum finder man Eixample, et stort distrikt, som er kendt for sit gitter lignende design, med store veje, lange gader, afrundende blokke og kryds (hvert kryds er ottekantet) Designet skyldtes den fremtidstænkede Ildefons Cerdá. Eixample er delt i to; venstre (Esquerra) og til højre (Dreta) Eixample er hjem til mange turistattraktioner, hovedsageligt Gaudí’s værker. Nogle af Gaudí’s værker her er: Sagrada Familia, Casa Batlo og Casa Milá (Også kendt som La Pedrera). De sidste to kan findes på den kendte gade Passeig de Gracia.

Eixample har mange fascinerende bygninger, men de er ikke så kendte. Det er bestemt værd at besøge denne del, og få en lille pause fra byens travle hverdag. Her er utallige barer og restauranter, hvor mange serverer traditionelt spansk og catalansk mad.

Eixample

Sants-Montjuïc

Sant-Montjuic distriktet dækker den sydlige del af byen og er hjem til populære attraktioner omkring Montjuic og Plaza Espanya. De andre områder i distriktet er mest boligblokke.

Montjuic er en stor bakke, og var den vigtigste del under de olympiske lege i 1992, som blev holdt i Barcelona. Dette område har meget at tilbyde med sine udsøgte udsigter over den smukke by, Olympic Stadium og andre sports aktiviteter. Her kan man også finde Poble Espanyol, Palau Nacional (hvor Museu Nacional da Art de Catalunya ligger,) liften, smukke parker og haver og La Fira (det magiske springvand forenden af Plaza Espanya) Den store togstation Sants Estacio ligger også her.

Sants-Montjuïc

Les Corts

Les Corts er et kommercielt og finansielt distrikt, hvor man kan finde mange butikker, hoteller, universiteter, restauranter og barer. Det ligger i den nordlige side af byen og tilbyder ikke mange turistattraktioner ud over FC Barcelona’s fantastiske stadion: Camp Nou. Områder har også utallige parker og store shoppecentre som L’illa, der ligger på den store vej Avendia Diagonal.

Les Corts

Sarrià-Sant Gervasi

Sarriá-Sant Gervasi er den nordvestlige del af byen, og er en af Barcelona’s største distrikter. Mange der bor her er fra overklassen, så man kan finde mange smukke store huse i dette område. Der er mange moderne hotspots hvor stilfulde unge godt kan lide at hænge ud i barer, restauranter og natklubber. Der er en landsby lignende følelse her, hvilket gør det meget populært om aftenen og i weekenderne.

Collserola bjergkæden er en del af Sarriá-Sant Gervasi, inklusiv Tibidabo bjerget, som har udsigt over byen. Tibidabo er et meget populært sted for lokale og turister, og tilbyder de mest fantastiske udsiger over hele Barcelona. Ydermere kan man også finde Barcelona’s ældste forlystelsespark her.

Sarrià-Sant Gervasi

Gràcia

Gracia er et lille og charmerende område, med en meget boheme følelse. Det består af en mangfoldig blanding af indbyggere som sammen former et samfund, der skaber en fantastisk atmosfære. Stedet er kendt for sine smalle gader og utallige pladser, Gracia er bestemt et besøg værd. Gennem sommermånederne er pladserne fyldt med mennesker i alle aldre, som kommer for at slappe af og nyde solen.

Der er utallige barer og restauranter her, mange af dem er små men har en fantastiske karakter og atmosfære. Det er et fantastisk sted at bruge en aften på mad og drinks med gode venner, specielt fordi man kan finde al slags mad her. Barer og restauranterne er meget populære blandt Barcelona’s yngre generation.

Gracia’s mest velkendte attraktion er Parc Güell. Her har man en fantastisk udsigt over hele byen samt Gaudi’s fantastiske værker, som bestemt er noget man skal opleve. Teatre Lliure (et af Barelona’s mest prestigefyldte teatre) ligger også i Gracia. Gracia Fiesta (Festes de Gracia) anses for at være en af de største og bedste festivaller afholdes i otte dage i August hvert år.

Gràcia

Horta-Guinardó

Horta-Guinardó er et stort område i den nordlige del af byen. Dette område er ikke så turistet, så der er mange lokale og ikke så mange turistattraktioner. Distriktet er karakteriseret ved sine bakker og stejle veje, og har en stille og fredlig atmosfære. Det er en god afveksling fra den travle og larmende by.

Horta-Guinardó

Nou Barris

Nou Barris ligger i den nord østlige del af centrum, og er ligesom Horta-Guinardó ikke så turistet. Det er en fredeligt nabolag, med et meget lokalt samfund.

Nou Barris

Sant Martí

Sant Martí ligger i den østlige del af  byen og inkluderer den kystlige side. Der er kommercielle og forretningsområder her, så man kan finde mange hoteller, barer, restauranter og natklubber. Det er et meget livligt sted, også fordi det ligger ud til kysten. Mange af byens strande ligger her, så vel som de mest populære natklubber. Port Olímpic, Barcelona’s kendte tvilling tårne og Diagonal Mar Shopping Center, ligger også på Sant Martí’s hovedgade.

Sant Martí

Sant Andreu

Sant Andreu er et roligt nabolag i den nord østlige del af Barcelona. Det er ikke så kendt af turister, alligevel er der mange gode ting ved dette maleriske nabolag. Gaderne og pladser er fulde af historier og tradition, og der er utallige autentiske restauranter, som serverer noget af det bedste tapas man overhovedet kan finde i Barcelona, til meget overkommelige priser.

Sant Andreu

Boliger i Barcelona

view more apartments danski

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

the-city-da neighbourhoods-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top