Hjem / Distrikter / Distriktene i Barcelona
Barcelona district map

Distriktene i Barcelona

Byen Barcelona er delt inn i et antall distrikter, som hvert og ett har sitt eget byråd og katalanske navn.

Ciutat Vella

Ciutat Vella er et av de eldste nabolagene av alle i Barcelona. Her finner du flere nabolag, som BARRIO GÓTICO, El Raval, La Riberia, EL BORN og det gamle fiskerkvarteret i Barceloneta. Hvert nabolag har sine egne karaktertrekk og stiler. Barrio Gótico, hjem til den magiske Katedralen i Barcelona, PLACA REIAL, og mye mer, består av en sti av labyrint-lignende avenyer og små sidegater. Du kan tilbringe en herlig dag med å vandre rundt dette fotgjengertilpassede nabolaget og beundre den gamle arkitekturen, titte gjennom de små butikkene og kunstutsalgene, eller slappe av på en av de mange trendy små kafeene eller barene.

Finn din overnatting nå!

Den berømte LAS RAMBLAS går gjennom sentrum av distriktet Ciutat Vella, og deler Raval fra Barrio Gótico på den ene siden, og fortsetter nedover mot havet. På toppen av Ramblas er PLAZA CATALUNYA, som er ansett som hjertet av sentrum.

Gå gjennom La Riberia og El Born og du vil se mange bygninger som dateres tilbake til Middelalderen. Det er mangfoldige turistattraksjoner her, som det populære Picasso Museet, Basilikaen Santa Maria del Mar (en spektakulær kirke som ble bygget i løpet av 1300-tallet), og nærliggende til dette finner du Fossar de les Moreres (et minnested bygget over en kirkegård, hvor beskyttere av byen ble begravet etter beleiringen av Barcelona i 1714).

BARCELONETA, som betyr Lille Barcelona, er en gammel fiskerlandsby som dateres tilbake til 1700- tallet. Nabolaget har mye sjarm og karakter, og er berømt for sine utsøkte sjømatrestauranter. For å finne den perfekte overnatting nær stranden, ta en titt på våre LEILIGHETER I BARCELONETA. EL RAVAL har sin egen karakter, inkludert en mørk og medtatt fortid, som man fortsatt kan se i dag. Interessante steder her inkluderer La Boqueria, et massivt ferskvare marked hvor du kan kjøpe kjøtt, frukt, grønnsaker og mye mer, og MACBA (museet for moderne kunst) som presenterer oppsiktsvekkende arkitektur.

Ciutat Vella

Eixample

Nordover fra sentrum ligger EIXAMPLE, et stort distrikt som er karakterisert med sitt gitter-lignende design, brede avenyer, firkantede blokker og kvartaler (hver blokk er åttekantet). Dette designet ble etablert av den fremtidstenkende Ildefons Cerdá. Eixample er delt inn i en venstre (Esquerra) og en høyre (Dreta) side. Eixample er hjem til mange turistattraksjoner, nemlig Gaudis berømte verker. Eksempler på Gaudís imponerende arkitektur kan bli funnet i dette området er SAGRADA FAMILIA, CASA BATLLÓ og CASA MILÁ (ofte referert til som La Pedrera). De andre to kan man finne i den berømte shoppinggaten PASSEIG DE GRACIA.

Eixample har også mye mer like facinerende, men mindre velkjent arkitektur. Det er definitivt verdt en tur å gå bort fra de travle sentrumsgatene og oppleve dette rolige og likevel levende området. Det er utallige barer og restauranter her i Eixample, og mange av de tilbyr flott tradisjonell Spansk og Katalansk mat. For å finne den perfekte overnattingen i dette stilige nabolaget, sjekk ut våre LEILIGHETER I EIXAMPLE.

Eixample

Sants-Montjuïc

Nabolaget Sants-Montjuïc dekker den sørligste delen av byen og er hjem til populære attraksjoner, for det meste rundt områdene Montjuïc og PLAZA ESPANYA. De andre områdene er i hovedsak BOLIG-områder.

MONTJUÏC er en stor åsside og var hovedstedet for Barcelona Sants-Montjuïc Olympiske Leker i 1992. Den har mye å tilby, med flott utsikt over byen, kjempeflott landskap, det Olympiske Stadion og andre sportsfasiliteter, POBLE ESPANYOL, Palau Nacional (som huser Museu Nacional dÂ’ Art de Catalunya), taubanen, vakre parker og hager, og La Fira (den spektakulære MAGISKE FONTENEN ved foten av åsen i Plaza Espanya). Også i dette området finner man Barcelona’s hovedtogstasjon: Sants Estacio.

Sants-Montjuïc

Les Corts

LES CORTS er et kommersielt og finansielt distrikt hvor man kan finne mange butikker, hoteller, universiteter, restauranter og barer. Det ligger nord for byen og har ikke så mye å tilby når det kommer til turistattraksjoner bortsett fra FC BARCELONAS imponerende stadion: Camp Nou. Området har også et antall fine parker og et stort kjøpesenter som kalles L’ILLA, som ligger på en av Barcelonas hovedveier og heter Avenida Diagonal.

Les Corts

Sarrià-Sant Gervasi

SARRIÀ – SANT GERVASI ligger nord-vest i byen og er et av Barcelonas største distrikter. Mye av dette området er overklasse, og du kan se mange store, vakre hus igjennom hele dette området. Det er mange trendy og populære steder her hvor de unge og moderne liker å henge i kule barer, restauranter og nattklubber. Det er en slags landsby-atmosfære i dette distriktet, noe som gjør det til et populært sted å gå ut på kvelden og i helgene.

En del av fjellkjeden Collserola hører til Sarriá – Sant Gervasi, inkludert fjellet Tibidabo, med utsikt over området. Tibidabo er et populært sted for både lokale og turister, og tilbyr noe av den beste utsikten over hele Barcelona, og huser Barcelonas eldste FORNØYELSESPARK.

Sarrià-Sant Gervasi

Gràcia

NABOLAGET GRÀCIA, er et lite, sjarmerende område med en hint av en bohemsk følelse. Det består av en mangfoldig miks av innbyggere, som har formet et tett samfunn, som gir det en flott atmosfære. Karakterisert ved sine smale gater og små smug og utallige plazaer, er Gracia definitivt et distrikt som er verdt et besøk. I løpet av de varmere månedene fylles plazaene med mennesker i alle aldre som samles for å nyte solskinnet og atmosfære i dette distriktet.

Det er utallige barer og restauranter som finnes her, og hvor mange av de er små i størrelsen, men de gjør opp for det heller i form av karakter og atmosfære. Det er et fantastisk sted å tilbringe en dag eller en kveld med å spise og drikke sammen med venner, spesielt fordi her kan du finne mat fra hvilket som helst kjøkken du kan tenke deg. Barene og restaurantene er blant de mest populære for Barcelonas yngre befolkning.

Gràcia’s mest kjente attraksjon er uten tvil Gaudí’s PARC GÜELL. Med vakker utsikt over hele byen og de facinerende kreasjonene av Gaudí, er dette noe du ikke kan gå glipp av. I tillegg ligger Teatre Llíure (et av Barcelonas mest prestisjetunge teater) her i Gràcia. GRÀCIA FIESTA (Festes de Gràcia), som er anerkjent som en av de største og beste festivalene, blir holdt her over en periode på 8 dager i August hvert år.

Gràcia

Horta-Guinardó

HORTA-GUINARDÓ er et stort område nord-øst for sentrum. Området er relativt uforstyrret av turisme, og du vil for det meste finne lokale her, da det er lite turistattraksjoner å oppsøke. Distriktet, som er karakterisert av sine åser og bratte gater, har en stille og fredelig atmosfære. For en fin forandring fra byens kjas og mas, og for å trekke litt frisk luft, vil vi anbefale å rømme til dette mindre besøkte nabolaget.

Horta-Guinardó

Nou Barris

NOU BARRIS ligger nord-øst for sentrum, som Horta-Guinardó, er relativt uoppdaget av turismen. Et stille nabolag med et lokalt nabolag.

Nou Barris

Sant Martí

SANT MARTÍ ligger øst for sentrum og har en kystlinje. Her er det flere kommersielle – og businessområder, så du vil også finne mange hotell, barer, restauranter og nattklubber her. Det er et livlig nabolag å oppleve, spesielt i områdene som ligger nærmest kysten. Mange av byens strender kan man finne her i tillegg til noen av byens mest populære nattklubber. Port Olímpic, Barcelonas berømte tvillingtårn, og Diagonal Mar Shoppingsenter er også noen av hovedattraksjonene i nabolaget Sant Martí.

Sant Martí

Sant Andreu

SANT ANDREU er et fredelig nabolag i nordøst av Barcelona. Det er mindre kjent blant turister, men det er likevel mye å like med dette pittoreske nabolaget. Gatene og plazaene er rike på historie og tradisjon, og det er et stort antall autentiske restauranter her som serverer noe av den beste tapasen du vil finne i Barcelona, til veldig rimelige priser.

Sant Andreu

Overnatting Barcelona

Vis Alle

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

neighbourhoods-nb about-barcelona-nb the-city-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen