Home / Om Barcelona / Kvarter / Born Barcelona ett kulturområde
El Born / La Ribera in Ciutat Vella, Barcelona

Born Barcelona ett kulturområde

Sightseeing

Born Barcelona är ett område med starkt kulturellt fokus. Ett exempel på detta är Carrer de Montacada, en medeltida gata som är hem till Picassomuseet. Det finns även ett textilmuseum som har ett speciellt känslomässigt värde eftersom det var hem till textilarbetare i Barcelona under Borns tidiga dagar. Det finns också en vacker katedral som du kan besöka och som även arrangerar speciella tillställningar såsom bröllop.

Hitta ditt boende nu!

Born ligger intill Barceloneta och Via Laietana som båda har samma metrolinje med stoppen Barceloneta och Jaume 1. Las Ramblas och stadens centrum finns på bara några få minuters avstånd.

Även stranden ligger bara 10 minuters promenad bort från Born vilket gör din vistelse ännu bättre eftersom du både kan ha strandsemester och storstadssemester samtidigt. Om du bor i ett boende i närheten har du också möjligheten att besöka den populära Parc Ciutadella och ta en promenad i den vackra parken. Du kan också besöka djurparken som även den är belägen i parken Ciutadella.

Hotspots

Caféerna längs Passeig De Born är högt uppskattade bland turister, såväl som många barer som serverar goda Mojitos. Barer såsom Coppelia, Bar Mercaders, Collage, och Bar Del Pla, serverar alla en mängd olika drinkar, gin och tonic såväl som tapas. Born sägs också ha den bästa pizzan i Barcelona och till ett så lågt pris som 1.50€ kan du inte klaga.

Nattlivet är också känt för att vara väldigt fartfyllt och området har nattklubbar för flera olika musikstilar. Några av klubbarna är Station Barcelona, Magic Club, Diobar, Glass bar och Club Mix. Born erbjuder också ett fantastiskt urval av restauranger såsom Casa Delfin, Garvin, La Luna och många fler som du kan utforska.

Born Barcelona är utan tvekan ett av de trendigaste områdena och är känt för att vara oerhört fashionabelt. Det finns många trendiga småbutiker och vintagebutiker såsom Ena Macana och El Calaix. Vidare är My Beautiful Parking namnet på en unik cykelaffär i Born som sätter ihop specialdesignade cyklar på beställning.

Born är ett område som passar både familjer och partyglada turister, kulturen och arkitekturen är något som uppskattas av de flesta besökare oavsett ålder. Charmen som finns i stadsdelen Born kan ingen undgå med vackra gator, livfulla barer, fantastiska restauranger och monument att besöka.

Var ska man bo?

I området Ciutat Vella finner du traditionella och gamla byggnader, däremot kan insidan av byggnaderna göra dig glatt överraskad då flera lägenheter är helt renoverade och med mycket naturligt ljus. Ciutat Vella ligger väldigt nära Las Ramblas och Plaza Catalunya samt även nära stranden och hamnen. Hitta boende i Born som passar dina önskemål så du kan njuta av denna vackra stadsdel.

Historia

Born är känt för att vara ett av de vackraste områdena i Barcelona. Vidare var Born ett livfullt område under medeltiden. Eftersom det låg väldigt nära hamnen var detta en fördel för handlare. Det byggdes även många byggnader nära hamnen som står kvar än idag, som exempelvis de som finns på Carrer de Montcada. Sedan följde en massiv finanskris under 1500-talet på grund av en nedgång i handeln i Medelhavsområdet. Det var också i Born som Felipe V förstörde största delen av området för att bygga ett slott, som nu har omvandlats till vackra parken Ciutadella.

Trots bosättningarna som byggdes under medeltiden, har Born under de sista 30 åren omvandlats till det fashionabla området som du ser idag. Många byggnader har dock behållit den antika medeltida stilen såsom Picassomuseet, Palau de la Musica och kyrkan Santa Maria Del Mar.

 

Boende Barcelona

Visa allt

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kvarter

Boende Barcelona


Scroll To Top