Home / Om Barcelona / Den magiska fontänen i Montjuic
The Magic Fountain of Montjuic Barcelona

Den magiska fontänen i Montjuic

Den magiska fontänen i Montjuic har föreställningar varje helg och skildrar en saga genom vattenstrålar; belysta i skiftande nyanser och synkroniserade med ljus och musik. Showen är fängslande med sina spektakulära vyer och är mycket populär i Barcelona.

Hitta ditt boende nu!

Den uppmärksammade fontänen innehåller 3,620 olika vattenmunstycken som gör att vattnet kan flyga fyra meter högt. Denna plats är en världsberömd upplevelse vid foten av Montjuic i centrala Barcelona. Fontänen är en av de många turistattraktionerna som är en perfekt plats att koppla av på, njuta av kvällen och känna den unika charmen som härjar i den katalanska metropolen. Även när fontänen inte är i drift, är det en privilegierad utsiktspunkt som kan avnjutas från Plaza Espanya till sluttningarna av Tibidabo.

Attraktionen ligger mellan berget Montjuic och Plaza Espanya, i slutet av gatan som heter Avenida Reina Maria Cristina strax under Palau Nacional. Monumentet ritades av Carles Buigas. År 1929 genomgick fontänen en upprustning och var åter i drift år 1992 på grund av de olympiska spelen som hölls samma år i Barcelona. Fontänen har ett återvinningssystem på den katalanska regeringens order.

Den Magiska Fontän-showen

Showen börjar med musik från 70 och 80-talet och fortsätter med både klassisk musik och nya låtar. Med kombinationen av nyanser ljus, musik och dans blir kvällen ett oförglömligt äventyr! Den magiska fontänen i Barcelona visar upp diverse shower, allt från filmmusikshower, klassisk musik, zarzuela (en spansk tradition där dialoger och sång kombineras), en resa genom olika årtionden, remix och en pop mix med låten Barcelona, med Freddie Mercury och Montserrat Caballé.

De stora stenblocken som är en del av fontänen i Palau Nacional, är det bästa stället att observera spektaklet. Det rekommenderas att anlända dit en stund innan showen börjar, annars kan en bra plats vara ganska svår att hitta. Det bästa sättet att ta sig dit är via tunnelbanelinjerna L1 (röd) och L3 (grön), som stannar vid Plaza Espanya. Oavsett var du befinner dig under din vistelse i Barcelona, är det lät att nå den magiska fontänen med tunnelbana eller buss. Att se showen är ett absolut ett måste under ditt besök i Barcelona.

Omkring 2,5 miljoner människor besöker den magiska fontänen varje år. Den magiska fontänen är öppen för allmänheten och har fri entré. Från och med den 25 december till och med den 1 januari mellan 19:00 till 21:00 på fredagar och lördagar, äger en speciell jul- och musikföreställning rum. Varje år är Montjuic magiska fontän den valda platsen för Piromusical, ett stort fyrverkeri med musik- och lasershow, som är den sista händelsen för Barcelonas största festival, La Mercè.

Hur tar jag mig dit?

Adress: Pl. Carles Buïgas, 1 28080 Barcelona, Spain

Transport: Tunellbana (Metro) –  L1 & L3, Station: Plaza Espanya | Buss – 9, 13, 27, 30, 37, 50, 55, 56, 57, 65, 79, 109, 157 and 165 |
Med FGC – Station: Plaza Espanya | Turistbuss – Station: CaixaForum – Pavello Mies van der Rohe

 

Öppettider:

Fr.o.m. 30 April t.o.m. 30 September:
Torsdag till söndag, 21:00 – 23:30. Showen startar 21:00, 21:30 , 22:00, 22:30 och 23:00

Fr.o.m. 1 Oktober t.o.m. 30 April:
Fredag och lördag, 19:00 – 21:00. Showen startar 19:00, 19:30, 20:00, 20:30

Kring Jul- och Påskdatum :
Torsdag till söndag, 19:00 – 21:00. Showen startar 19:00, 19:30, 20:00 och 20:30

Fontänen är avstängd varje år kring mitten av Januari fram till mitten av Februari för årligt underhåll.

För mer information, gå in på den officiella hemsidan.

 


Visa större karta

Boende i Barcelona

Se alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top