Home / Kulturen / Fiestas de Gracia
Fiestas de Gracia

Fiestas de Gracia

Om du är i Barcelona runt den 15e augusti till den 21a augusti så anordnas det en gatufestival i området Gracia som kallas ‘Fiestas de Gracia’. Själva invigningen sker dagen innan festivalen börjar och hålls varje år med olika artister. Festivalen börjar med en parad där alla går ut och upplever Festa Major de Gracia med olika utklädnader som till exempel, drakar, jättar, kannibaler och andra olika typer av sagofigurer.

Hitta din bostad nu!

Under den här veckan finns det över 500 olika aktiviter att titta på eller delta i, gatorna kommer vara fyllda med folk vilket kommer bidra till en unik atmosfär på gatorna i Gracia. Hela festivalveckan erbjuder parader, konserter, dansshower, teater och fyrverkerier. Många från Barcelona deltar i festivalen för att uppleva festivalatmosfären i Gracia, som är ett väldigt trevligt område med mindre gator. Festivalen har pågått i 116 år och nu skaffat sig en identitet Barcelona.

Ta chansen och upplev den här unika festivalen under din vistelse i Barcelona för att verkligen på uppleva kultur på lokal nivå! Hela festivalen är helt gratis. Lamporna tänds efter klockan halv 9 och det är då vi rekommenderar att ni tar er dit. Det är då gatorna börjar fyllas med folk och stämningen är på topp.

Missa inte den här energifyllda festivalen, boka din bostad i god tid för att inte missa en av den mest underhållande veckan i Barcelona.

Varje år är det olika gator i Gracia som deltar i festivalen där lokalbefolkningen hjälper till att dekorera sin egna gata med chans att vinna ett pris för den bäst dekorerade gatan i Gracia. Lokalbefolkningen tar den här tävlingen på stort allvar då det är en hel del prestige inblandat. Distriktet samlas månader i förtid för att planera hur de ska dekorera gatorna till en riktigt fantasivärld. Varje år finns det ett speciellt tema som hålls hemligt till festen börjar.

En annan populär tradition under festivalen är “games of fireworks”, där utklädda människor dansar och springer runt fyrverkerier. Drakarna och monsterna dansar till rytmen av trummorna men oroa er inte om ni har barn med i ert sällskap, det finns även mindre fyrverkerier även till dem minsta. Här finns något för alla som livekonsterter traditionell katalansk dans.

Varje år förbättras festivalen och förra årets nyhet var att man kunde rösta på den bästa bidraget med sin smartphone.Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv musik-och-evenemang

Boende Barcelona


Scroll To Top