Home / Fritid / L’illa Diagonal Shopping-center
feature l'illa diagnoal

L’illa Diagonal Shopping-center

Barcelona har ett stort utbud av fantastiska shoppingvaruhus och L’illa Diagonal är inget undantag.

Hitta ditt boende nu!

Shopping-varuhuset L’illa Diagonal ligger på Avenida Diagonal som är beläget mitt i mellan området Les Corts och Sants-Gervasi. Detta shoppingcentrum namngavs direkt som ett “superkvarter” (supermanzana), på grund av sin enorma storlek och utseende (illa betyder även kvarter på katalanska). Det är ett shoppingparadis men innehåller också många andra faciliteter, byggnaden har nämligen många andra spännande ändamål än just bara shopping.

Byggnaden är designad av arkitekterna Rafael Moneo och Manuel de Solà-Morales  och öppnades officiellt år 1993. Dess utformning är inspirerad av Rockfeller center, fast liggandes, och utrymmet innehåller allt från kommersiella, affärs- och offentliga områden. År 2006 utökades det ytterligare med fler hotell. Idag finns här över 170 butiker, 2 fyrstjärniga hotell, 2 stycken skolor, ett sportcentrum och ett konferenscenter!

Så, för alla seriösa shopaholics- det finns en plats för er!

Shoppingvaruhuset har en stor variation av olika butiker, allt från mode, heminredning, smyckesbutiker, sportbutiker och restauranger.  Det är ett väldigt populärt varuhus och speciellt på helgerna, så förvänta dig dig långa köer och ett fullsatt varuhus på lördagar. Blotta storleken och arkitekturen av varuhuset är värt ett besök, men när ni ändå är där bör ni dra nytta av de många bra butiker och restauranger som erbjuds.

 

Öppettider för L’illa Diagonal:

Måndag till Lördag: 10 – 22.30

Vägbeskrivning till L’illa Diagonal:

Address: Centro Comercial Illa Diagonal, Avinguda Diagonal, 557, 08029 Barcelona

Det är väldigt enkelt att ta sig dit, det finns flera olika alternativ:

  • Tunnelbana: L3 (Maria Cristina)
  • Bussar: 6, 7, V7, 33, 34, 63, 66, 67, 78, N0, N12
  • Spårvagn: T1, T2, T3 (L’illa)
  • Bil: Parkering finns tillgänlig med 2400 platser.

För mer information, se hemsidan.

 


Visa större karta

Det finns flera olika erbjudanden vad gäller boende i Barcelona, allt du behöver göra är att besluta vilket för att sedan slippa slösa mer tid på att hitta det perfekta boendet för att njuta av din vistelse i staden. Barcelona-Home hjälper dig att hitta detta, genom att erbjuda dig fantastiska hotellrum, delade lägenheter, hus och lägenheter att hyra – allt för att din vistelse i Barcelona ska bli extra minnesvärd.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter shopping

Boende Barcelona


Scroll To Top