Home / Om Barcelona / Byen / El Parc de l’Estació del Nord
Parc de l'Estacio del Nord
Parc de l'Estacio del Nord, Barcelona, Spain.

El Parc de l’Estació del Nord

Estació del Nord ligger i bydelen EIXAMPLE I BARCELONA – en lille men nydelig park kendt for sine skyggefulde områder. Parken er både simpel og kompleks på samme tid; en kunstnerisk juvel som kombinerer orografi med kunst. Parkens dekorative former er en fornøjelse at betragte.

Find overnatning nu!

I et forsøg på at gøre grundene rundt om en gammel jernbanestation i nord profitable efter lukningen i 1972, tegnede arkitekterne Andreu Arriola, Carme Fiol og Enric Pericas en park på 5 hektarer med plads til både græs og træbevoksning. Den nordamerikanske kunstner Beverly Pepper lavede en figur til et grønt område, hvorefter parken blev indviet i 1988 og udvidet i 1999.

Art in Parc de l'Estacio del Nord
Photo credit: panoramio.com

Parkens kunst er født ud af parkens naturlige linjer. På den ene side, skyggesiden, finder du trin, som giver dig mulighed for at gå ned mellem træerne. På den anden side, græsområdet, finder du en ”falden” sky lavet af glasagtig keramik i en himmelblå farve. ”Falden sky” er da også navnet på denne skulptur, som Beverly Pepper lavede – med tydelig inspiration fra Antoni Gaudi. Et smukt kunstværk, hvor kontrasten mellem det grønne i græsset og den blå mosaik skaber klare linjer. Parken er desuden bindeled mellem nogle af Barcelonas bygninger som AUDITORI, nationalteatret (TNC) og arkivet for Aragons krone.

Hvis du kommer til Barcelona og gerne vil bo i den skønne bydel Eixample, anbefaler vi at tage et kig på vores ledige LEJLIGHEDER I EIXAMPLE!

Praktisk information

  • Adresse: Carrer de Napols, Barcelona
  • Sådan kommer du dertil: Metro L1 (stop: Arc de Triomf eller Marina)
  • Pris: Gratis
  • Åbningstid: 10.00 til mørkets frembrud
  • Dyr: Tilladt

Photo credit: guia.barcelona.cat

OVERNATNING BARCELONA

view more apartments danski danish

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

the-city-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top