Home / Kultur / Casa Batllo – Catalansk Modernistisk Arkitektur
Casa Batllo

Casa Batllo – Catalansk Modernistisk Arkitektur

Casa Batllo er en af de to mest forbløffende mesterværker, der blev designet af den verdenskendte catalanske arkitekt Antoni Gaudi i begyndelsen af 1900-tallet, mere end et århundrede siden. Det er et sandt mesterværk der forfører besøgende ved sit enestående design. Bygningen står på Barcelonas smarteste boulevard og i hjertet af byen; Passeig de Gracia, som er let tilgængeligt med offentlig transport og turist busser.

Find din bolig nu!

Kvarteret omkring Casa Batllo er et enestående syn i sig selv. Der findes mange lejligheder beliggende i nærheden, hvor dette bemærkelsesværdige mesterværk er nemt at komme til. Det unikke design af bygningen og dens raffinerede kunstneriske detaljer betager mange forbipasserende på Passeig de Grácia. Dette syn er et must-see når man besøger Barcelona.

Når du ser bygningen, er det tydeligt at se denne raffinerede arkitektur designet af Gaudí er et bemærkelsesværdigt monument, som viser et af hans modigste og innovative værker. Gaudís arbejde kan kun blive identificeret ved Modernisme eller Art Nouveau i bredeste forstand. Det er på nuværende tidspunkt en af de mest besøgte turist attraktioner i Barcelona, og en af de mest elskede af besøgende.

Bygningen er iblandt de lokale også kendt som ‘Huset lavet af knogler”, da det har en skelet arkitektur over det. Dette kan ses på ydersiden af bygningen, hvor altanerne er formet som masker, der udsender et dødningehoved-lignende billede og søjlerne, som støtter dem som knogler. Typisk for Gaudí, der så vidt muligt undgår lige linjer i hans værker. Første sal på bygningen forestiller skulpturelle ovale vinduer.

Når man ser bygningen indvendigt bærer den præg af kreativitet og sans for de detaljer, Gaudí er kendt for at ligge i hans værker. Fra den kreative eksplosion af farver og former der findes i de forskellige områder i bygningen, til strukturen og arkitekturen i sig selv. Dette kan for eksempel ses i udsmykningen af mosaikken lavet på stykker af brud fra keramiske fliser, farverne der er valgt til facaden, som bærer præg af inspiration fra havet.

Lidt historie om Casa Batllo: Bygningen blev designet af Gaudí, som et eksklusivt hjem til Joseph Battló, som var en velhavende aristokrat tekstil industrimand. Hr. Señor Batlló boede i de nederste to etager af bygningen med hans familie alt imens de øverste etager etager blev brugt til udlejning.

Det kulturelle besøg er en fortryllende rejse som kan opleves igennem en tur der varer omkring en time. Den foregår igennem den ædle sal, tagterrassen med sine mystiske pejse (hvor man kan se den berømte rygrad af dragen, der blev dræbt af Sant Jordi,eller Saint George), og det fabelagtige trapperum. Turen slutter med den pragtfulde entre og hovedtrappen. Billetter kan købes her!

 


Vis større kort

Overnatning Barcelona

Se alle

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da museums-da must-sees-barcelona-da about-barcelona-da sightseeing-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top