Home / Om Barcelona / Byen / Park Güell
Imagen con Licencia Creative Commons de Luke The Look
Imagen con Licencia Creative Commons de Luke The Look

Park Güell

Af alle de mesterværker, som er lavet af Antoni Gaudí, skaber ingen andre så god harmoni og arkitektur som Park Güell.  Park Güell blev bestilt af Euse Güell, som søgte efter at skabe en stilren overdådig park for aristokraterne i Barcelona. Parken er bestående at store stenskulpturer, detaljeret flisebelægning og fascinerede bygninger. Dette er med tiden blevet en af Barcelona’s mest udsædvanelige offentlige parker. 

Find overnatning nu!

Arkitekten valgte en ujævn side, som fylder en overflade på 15 hektar hvor 40 huse blev bygget. Kun to af husene blev bygget færdigt, og Gaudí boede i det ene. Dette er nu et museum, som er dedikeret til arkitektens liv og arbejde. Gaudí forberedte siden af Park Güell mellem 1900 og 1914 til fremvisning af hans byplanlægninger, arkader og viadukter, som var let integreret i Barcelona’s omgiveler. Parken er placeret i Gracia distriktet.

Parken

Når man træder ind i Park Güell vil det bemærkelsesværdige drage springvand, uden tvivl fange dit blik. Dragen er udsmykket i flotte farvede fliser, som gør den til noget meget fortryllende.  Der er en smuk sti, som er støttet af stensøjler, som kommer nede fra jorden som træstammer. Selvom disse søjler har en speciel form, er de på en måde meget naturlige. Gaudí var stærkt inspireret af  naturlige former og brugte dem meget i hans arbejde.

Hvis man når til toppen af Park Güell, er der et saligt terrasse område hvor man kan se over byen, man får udsigt over hele parken samt Barcelona. Her vil man se en eksplosion af farver  med smukke mosaik flisebelagte pladser. De levende farver på fliserne er virkelig betagende. Park Güell har også et lille hus inde i parken, hvor Gaudí engang levede. Huset er nu blevet til en museum, og indeholder interessante møbler og artefakta, som også er designet af Gaudí.

I Park Güell er der to huse, som var beregnet til at være pavilioner til de besøgende og gartnerne.  Pavillionerne som var designet af Gaudí, var inspireret af Hansel og Gretel, med bøjede tage, som er dækket af farvede fliser og ornamenterende spir. Trappen ved indgangen af parken som også er designet af Gaudí, er et fantastisk syn, der ved første øjekast vil gøre en forbløffet. Det drage lignende firben, som er udsmykket i forskelligt farvet fliser, er centrum ved trappen og det mest kendte symbol i parken.

Parck Güell

Billetter

Park Güll ligger i Gracia området. Man skal betale for at komme ind til de monumentale områder af parken, hvor alle bygninger vi har skrevet om er. Det anbefales at købe en billet online i forvejen for at være sikker på at komme ind i parken, da der kun lukkes begrænset antal gæster ind. Man kan dog stadig komme ind til andre områder af parken.

Godt at vide

  • Adresse: Carrer d’Olot, 5 08024 Barcelona, Spain
  • Transport: Med Metro – Vallcarca eller Lesseps stations (Grøn Linje, L3) Når man går fra metroen er der skilte til parken.  | Bus – 24 og 92. | Barcelona Bus Turístic, stop Park Güell.
  • Web
  • Priser: Park Güell har en bestemt betalings indgang for Mosaik afdelingen, og det koster højst 8€
  • Åbningstider: Efterår-vinter; fra 27 Oktober – 23 Marts: 08:30 – 18:00 | Forår-Sommer; fra 24 Marts – 26 Oktober: 08:00 til 21:30
TIP

Hvis du besøger parken med metro, skal du være forberedt på at gå 20 min. De sidste 200 meter er op ad bakke. Hvis du har besværligheder med at gå, kan man tage en bus eller taxa. Man kan finde bus information ved turistinformationkontoret ved Plaza Catalunya.

Tilgængelighed

Folk med bevægelseshæmmelser kan have svært ved at komme rundt ved den monumentale zone, da stierne kan være ujævne og der kan være trapper. .

Park Güell er bestemt et besøg man ikke vil gå glip af, i mens man er i Barcelona. Dette vil uden tvivl være en unik oplevelse.


Se større kort

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

the-city-da must-sees-barcelona-da about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top