Home / Om Barcelona / Byen / Eixample i Barcelona
Casa Milà

Eixample i Barcelona

Hvis du vil bo i et unikt område i Barcelona, har vi fundet det perfekte sted til dig: nemlig EIXAMPLE. Et fantastisk kvarter, som blev grundlagt af Ildefonso Cerda i det tidlige 20. århundrede.

Eixample er domineret af brede gader og vinkelrette boligblokke. På daværende tidspunkt en ret usædvanlig struktur i Europa, som den dag i dag stadig får Eixample til at fremstå ordentlig og struktureret. Alle gader mødes i en ret vinkel, og området byder på mange enestående modernistiske bygninger.

Find overnatning nu!

Eixample er inddelt i 6 mindre kvarterer: Dreta de l’Eixample, Antigua Esquerra de l’Eixample, Nova Esquerra de l’Eixample, Fort Pienc, Sagrada Familia og Sant Antoni. Dog bliver bydelen oftest omtalt som Esquerra (venstre) og Dreta (højre). De modernistiske bygninger langs Diagonal Avenua er forholdsvist velholdte, og samtidig er bydelen renere og mere fornem end resten af byen.

Der er masser at se i Eixample, for eksempel PASSEIG DE GRÁCIA – en storslået boulevard med mange fantastiske restauranter, designerbutikker og flere af Antoni Gaudís arkitektoniske værker. Casa Terrades, også kendt som Casa de les Punxes, er en storslået bygning med middelalderlige elementer. Dette gotiske slot ligger til højre på Diagonal Avenue, hvor facaden ikke kan undgå at fange din opmærksomhed.

Eixample
Photo credit: urbanmatters.eu

I Eixample støder du på mange forskellige arkitektoniske stilarter – endnu en ting der gør, at bydelen skiller sig ud. Eixample byder på mesterværker som Casa Milá, bygget til den adelige familie Milá, og Casa Battló. Du finder også Gaudís mest berømte værk: den romerskkatolske basilika SAGRADA FAMILIA. Kirken blev påbegyndt i 1882, og den er endnu ikke færdiggjort. Planen er, at den skal stå færdig i 2026, som markerer 100 år for Gaudís død.

Kvarterer i Eixample

DRETA DE L’EIXAMPLEANTIGUA ESQUERRA DE L’EIXAMPLE, NOVA ESQUERRA DE L’EIXAMPLE, Fort Pienc, Sagrada Familia og Sant Antoni.

Sightseeing i Eixample

Arkitektur: CASA MILÀ (MED KÆLENAVNET LA PEDRERA), CASA BATLLÓ, SAGRADA FAMÍLIA, Casa Terrades, Casa Calvet, Casa Lleó Morera, Casa Golferichs, TORRE AGBAR, Hospital de Santa Creu i de Sant Pau og Escola Industrial.

Museum: Fundació Tàpies, Museu del Modernisme Català (MMCAT)

Andet: PARC DE JOAN MIRÓMERCAT DE NINOT.

Hvis du slet ikke kan vente med at udforske Eixample, kan du booke en LEJLIGHED I EIXAMPLE med det samme. Vi er sikre på, at du får en fantastisk tur!

Photo credit: coolstuffdirectory.com

OVERNATNING BARCELONA

view more apartments danski danish

 

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

the-city-da neighbourhoods-da about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top