Home / Om Barcelona / Det magiske springvand ved Montjuic
The Magic Fountain of Montjuic Barcelona

Det magiske springvand ved Montjuic

Hver weekend er der en forstilling, som minder om et vidunderligt eventyr af bevægende vandstråler, som er belyst af skiftende nuancer, synkroniseret med lys og musik. Pladsen er fængslende med sin spektakulære udsigt, og er meget populært i Barcelona.

Find overnatning nu!

 

Det magiske springvand indeholder 3.620 liter vanddyser, som gør det muligt for vandet  at sprøjte  4 meter højt op.  Dette er et verdenskendt show forenden af  Montjuic i centrum af Barcelona.  Springvandet er en af mange turistattraktioner, hvor man kan slappe af, nyde aftenen og føle den unikke charme ved Catalan metropolis. Selvom springvandet ikke er tændt, er det stadig en enestående plads med udsigt over Plaza Espanya og Tibidabo.

Springetvandet er lokaliseret i mellem Montjuic bjerget og Plaza Espanya, for enden af gaden kaldt Avenida Reina Maria Cristina, lige nedenfor Palau Nacional. Monumentet er designet af Charles Buigas og blev dedikeret i 1929. I 1992 blev springvandet fuldkommen restaureret på grund af de Olympiske lege i Barcelona.  Springvandet har et genbrugssystem, som blev indført af den Catalanske regering efter en tørke dekret i 2008.

Det magiske springvand show

Showet starter med musik fra 70’erne og 80’erne og fortsætter med klassisk musik og de seneste hits. Kombinationen af nuancer, lys, musik og dans, gør aftenen til et uforglemmeligt eventyr. Det magiske springvand i Barcelona har massere koreografier bag sig fra film, musikshows, klassiske musikshows, og en zarzuela fra det 20 og 21 århunrede remix. Der er enndda lavet en pop sang “Barcelona” af Freddie Mercury og Montsserat.

De store trapper ved springvandet ved Palau Nacional er det bedste sted at observere forstillingen. Det anbefales at man ankommer der i god tid før showet starter, ellers er det svært at finde en god plads.

Den bedste måde at komme dertil er ved at tage metroen med linje L1 (rød) eller L3 (grøn), som stopper ved Plaza Espanya. Derfra vil du se en masse andre mennesker, som du kan følge efter. Uanset hvor du bor i Barcelona er det let tilgængeligt at komme til springvandet, enten med bus eller metro. Springvandet er i den grad en attraktion man bliver nødt til at opleve, når man besøger Barcelona. Designet er ekstravagant, stort indvendigt og vigtigst af alt, så vil børnene elske det!

Omkring 2.5 millioner mennesker besøger det magiske springvand hvert år. Springvandet er åbent for hele befolkningen og indgangen er gratis. I december måned er det der specielt julemusik og juleshows, hver fredag og lørdag indtil d. 25 december og d. 1 januar mellem Kl. 19:00-21:00.
Hvert år er Montjuic’s magiske springvand det valgte sted for Piromusical, hvor der vil være fyrværkeri, musik og lasershow, hvilket er det afsluttende event for Barcelonas main festival  La Mercè.

 

Lokation

Addresse: Pl. Carles Buïgas, 1 28080 Barcelona, Spain

Transport: Metro –  L1 and L3, stop Plaza Espanya |Bus – 9, 13, 27, 30, 37, 50, 55, 56, 57, 65, 79, 109, 157 og 165 |FGC – stoppested Plaza Espanya | Med Tour Bus – stoppested CaixaForum – Pavello Mies van der Rohe

 

Åbningstider:

Fra d. 30 April til d. 30 September:
Torsdag til søndag, 21:30 – 23:30 . Showet starter Kl.  21:oo  Kl. 21:30 Kl. 22:00 Kl.   22:30  og Kl.  23:00

Fra d. 1 October til d.  30 April:
Fredage og lørdage Kl.  19:00 Showet  starter Kl. 19:00 – 19:30 and  20:00 – 20:30

Jul og Påske:
Torsdag til søndag 19 – 21 . Showet starter Kl. 19:00- 19:30, 20:00 and 20:30

Springvandet er lukket hvert år, fra midt januar til midt februa.
For mere information, se  website.

 


Vis større kort

Overnatninger i Barcelona

Se mere

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top