Home / Kultur / La Sagrada Familia
Sagrada Familia
Sagrada Familia

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia er en kolosal romansk-katolsk kirke under opbygning, som er en af de mest besøgte og populære turistmål i verden, samt et UNESCO World Heritage sted. Den blev indviet og proklamerede en mindre basilika af Paven Benedikt XVI, og gennem årene er kirken blevet det universelle symbol for Barcelona og Spanien. Opbygningen af La Sagrada Familia begyndte i år 1882 med arkitekten Francesc de Paula del Villar i Lozano.

Find overnatning nu!

 

 

I 1883 var Antoni Gaudi engageret i at fortsætte dette arbejde og har derefter viet hans liv til realiseringen af dette monument. Indtil 1910 arbejdede han på mange bygninger og senere, personificerede han den modernistiske bevægelse. Han havde allerede et mægtigt omdømme da han startede med La Sagrada Familia. Fordybet i religion begyndte han at betragte bygningen som en hellig mission. Han investerede alle sine penge og hans tekniske viden med et sæt af symboler der repræsenterer fødslen, døden og opstanden af Jesus Kristus. Han døde i år 1926 og efterlod monumentet ufærdigt.

I 1936 blev arbejdet afbrudt, men i 1952 blev byggeriet genoptaget takket være planerne og de eksisterende modeller. De to sider som er synlige er de horisontale sider af katedralen; de hovedsaglige sider er stadig under opbygning. Den første side er Fødselskirken, organiseret omkring tre portaler: Håb, Velgørenhed og Tro. Den anden side er Lidenskaben, som tilbagekalder minder om Jesus Kristus’ sidste dage. Den hovedsaglige side kommer til at være den med Glansheden, kronet med fire tårne.

La Sagrada Familia kommer til at kunne huse mere en 13.000 mennesker og et kor på 1.500 mennesker. Den forventede slutdato er i 2026; et århundred efter Gaudís død. Hele bygningen er en allegori på den Kristne tro. Som en forbløffende bygning med monumentale proportioner og omhyggelige dekorationer, La Sagrada Familia er en af de største monumenter af århundredet. Trods alle kranene og stilladserne alligevel udstråler det en mærkelig skønhed.

Selvom La Sagrada Familia er langt fra færdig, er det absolut et besøg værd. Kirken er meget rig på udsmykningen og symbolikken, og har hvælvinger som er omkring 70 meter høje. Det er endda muligt at besøge krypten, hvor Gaudí er begravet. Et museum fortæller historien om denne store arkitekt og kirkens historie. For at komme op til toppen af tårnet er besøgende nødt til at tage elevatoren. Adgangen til tårnet er ikke inkluderet i indgangsbilletten. Det vil yderligere koste 4 euro. Fra toppen af tårnet er der en af de smukkeste udsigter over Barcelona.

Det er bedst at besøge La Sagrada Familia tidlig morgen eller sen eftermiddag, når reflektionerne af solen forstørre katedralens strukturer. Derudover, er det et godt råd er at købe dine billetter online, for at undgå flere timers kø. For en mere spændende og detaljeret oplevelse af kirken, er der også en spring-køen-over guided tour tilgængelig, hvis du er meget ivrig!

Audio Guides

  • Tilgængelige sprog: Catalansk, Spank, Engelsk, Fransk, Italiensk, Tysk, Portugisisk, Russisk, og Kinesisk.
  • For børn: Fortælling som er tilpasset børn mellem 6 og 12 år, og vil guide dem gennem touren,  hvilket giver dem mulighed for at lære. meget nemt og morsomt, om ting såsom hvordan man adskiller mellem forskellige typer af sten til den måde naturelementerne er indarbejdet i arkitekturen.

La Sagrada Familia er omringet af smukt landskab og smukke bygninger, så hvis du har lyst til at være i nærheden af denne monumentale seværdighed, dermed med nemt tilgængelighed, se her og book lejligheder og værelser til rådighed nu!

 


Klik her for større kort

 

Information

  • Addresse: Carrer de Mallorca 401, 08013, Barcelona
  • Transport: Metro – Sagrada Familia (L5 eller L2)
  • Priser: Uden audio guide: €14.80, €12.80 for studerende og pensionister. Med audio guide: €19.30, €16.30 for studerende og pensionister. €18 med audio guide, €11.50  for studerende, folk under 18 eller pensionister, €15 uden audio guide. Supplement af €4.50 for at besøge tårnene.
  • Skema: April til September: 9.00 til 20.00. Oktober til Marts: 9.00 til 18.00. Undtagelser: d. 25 og d. 26. December, d. 1 og d. 6 Januar: 9.00 til 14.00.
  • Tel.: +34 935 132 060
  • Fax: +34 934 761 010
  • E-mail: informacio@sagradafamilia.org

 

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da about-barcelona-da sightseeing-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top