Home / Kultur / La Pedrera
roof top view of Casa Mila Barcelona 2

La Pedrera

La Pedrera også kendt som Casa Mila, er den største civil bygning designet af Antoni Gaudí. Det er en af hans mest innovative varemærker, og er blevet et kunstværk i sig selv. Boligblokken blev bygget mellem 1906 og 1910. Det var Gaudí sidste værk inden han afsatte sig selv til bygningen af Sagrada Família. Det blev erklæret UNESCO World Herritage i 1984. I dag er det et kulturelt centrum og hovedkvarteret for Fundació Catalunya – La Pedrera og huse.

Find overnatning nu!

La Pedrera blev bygget til lejligheder og kontorer, alligevel havde ejerne svært ved at leje lejlighederne ud, da potentielle lejere troede det ville være svært at indrette rummene, da lejlighederne ikke havde lige kanter. La Pedrera er i dag et museum som er åbent for offentligheden til guidede ture.

Dette mesterværk minder en smule om Casa Batlló, da denne bygning også bryder traditionel arkitektur ved ikke at have en enkel lige linje. Bygningen bruger ikke bærende vægge, men hviler på søjler og buer. Sammen med brugen af stål, tillader arkitekten at skabe en uregelmæssig grundplan. Selv højden på søjlerne er forskellige fra ene til anden. For at der kan komme lys ind i rummene ligger lejlighederne ud til to gårde, den ene er cirkulær og den anden er oval.

På ydersiden ligner de kuperet balkoner en strøm af bølger. Jern balkonerne var designet af Josep Maria Jujol, som improviserede på stedet. Mange som ser bygningen kommer til at tænke på en klippe lignede sten med huler i. Bygningen er blevet omdøbt til La Pedrera i stedet for Casa Mila, da den under ombygningen lignede et stenbrud. Indretningen af den øverste etage giver en idé om hvordan det kunne have set ud i det 20’ende århundrede. Som på ydersiden har indretningen heller ingen lige linjer. De slående rum har en stor karakter, med en blanding af ekspressionismen og Art Nouveau stilen.

 

På den øverste etage ved loftrummet er der et ekstraordinært tag som er åbent for de bøgsende. Den mest spændende del af bygningen er taget med de bizarre farverige skorsten. Mange af dem ligner krigere fra en science fiction film, andre er mere useriøse. Taget har også en bænk i samme stil med dem i Park Güell parken. Fra toppen af La Pedrera har man en udsøgt udsigt over byen. På etagen under taget hvor man kan nyde Gaudí’s smag for parabolske buer, er der et beskedent museum som er dedikeret til hans værker. Gaudí ville gerne stille et statue af jomfruen her, men Mila familien afviste hans anmodning i frygt for folk ville tro at det var bygning for antikrist – Gaudí stoppede derfor projektet i protest.

Etagen under igen er lejligheden El Pis de la Pedrera. Det er et hypnotiserende sted at gå rundt i det elegant møbleret hjem, indrettet på en måde som velhavende familier kunne have nydt i det tidlige 20’ende århundrede. De sanselige kurver og uventede detaljer i alt fra armaturene til sengestel, fra dørhåndtag til balkonerne, ser måske beundringsværdie ud for os i dag, men det syntes alle ikke dengang.

For en ekstra oplevelse, kan man også besøge La Pedrera eksklusivt under en nat tur. Under de stille timer efter mørket, vil denne intime tur til maks 30 personer afsløre bygningens hemmeligheder, som ikke ses på turene i dagtimerne. Uanset hvor du bor i Barcelona, er denne monumentale bygning let at komme til, da den kun er en bus eller metro tur væk.

 

Oplysninger

Adresse: Provença, 261 – 265. 08008, Barcelona, Spain

Transport: Med Bus: 7,16,17, 22, 24 og 28 | Med Metro: linje 3 and 5, Diagonal | Med FGC: Provença | Med RENFE: Passeig de Gràcia.

Priser: Voksne: €16.50 | Studerende: €14.85 | Handicappede: €14.85 | Børn (6 og under): gratis | Børn (6 til 12): €8.25.

Tidsplaner: 4 November til 28 Februar – Mandag til Søndag: fra 9 til 18.30 (sidste adgang: 18:00) | 1 Marts til 3 November – Mandag til Søndag: fra 9 til 20 (sidste adgang: 19.30).

Overnatning Barcelona

Se alle

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da museums-da sightseeing-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top