Home / Kultur / Picasso Museet
Picasso Museum

Picasso Museet

Picasso Museet er nøglen til at forstå den store kunstner  Pablo Ruiz Picasso.  Den talentfulde kunsternes ånd kan mærkes i alle værkerene, som er præsenteret i den permanente kollektion. Picasso museet overfører et unikt og intimt forhold til Barcelona guide, som begyndte i en tidlig alder, og fortsatte indtil Picasso’s død.

Find overnatning nu!

Picasso Museet i Barcelona er en hyldst til kunstneren’s tætte forhold til byen igennem hans ungdomsår, og naturligvis et museum hvor alle Picassos beundre kan komme og se hans liv og kunst. Museet åbnede i 1963 og blev lavet gennem hans livstid i følge hans ønsker, som hans personlige assistent og ven Jaume Sabartes stod for. På dette tidspunk havde museet Sabartes personlige samlinger, samt Picassso’s værker, som han have doneret til Barcelona’s museum for kunst.

Kunstneren, som er født i Malaga ville gerne have sit eget musen i Barcelona. På den måde kunne stedet illustrere det tætte bånd han havde opbygget til byen i gennem hans unge år. Museet har fem middelalderlige palæer. Det er i dag et af de bedste museer i byen, med den bedste kollektion af kunstnerens værker, i hele verden!

I dag har Picasso museet mere end 3.800 værker  som kunstneren har lavet. Det er specielt mange fra Pablo’s tidligere år, hvor han var inspireret af den blå periode. Dem der er fans af kubismen kan måske blive en smule skuffet, da mange af de værker kan findes i Paris, her kan man finde værker, som er en hyldest til Barcelona, som repræsentere de tidlige år af manden fra Malaga, samt et overblik over hans livsrejse.

Museet er fyldt med meterværker fra kunstneres tidlige periode Man kan roligt sige at mange af værkerne kommer fra den blå periode. Her kan man se kollektionen fra 1917 og en serie af Las Meninas (1957) samt  en omfattende kollektion af billeder af Picasso. Disse værker ses på gangene, som blev åbnet i 2008. Den nuværende kollektion indeholder to af Picasso’s store værker: The First Communion (1896) og Science and Charity (1897) 

Museet er igang med en udvidelse, da der skal lanceres nye programmer og aktiviteter. Disse skal gøre museet til en center der kan øge viden og uddannelse, som skal fremme de besøgenes  forståelse. Meningen er at skabe en dialog om nye perspektiver omkring Picasso og kollektionen som en helhed.

Picasso Museet ligger i hjertet af Barcelona på Carrer Moncada. Hvis man ikke bor tæt på dette område, kan man let komme dertil med bus eller metro. Ydermere kan man finde mange ledige lejligheder og værelser i nærheden, så man kan få den bedste oplevelse i Barcelona.

Oplysninger

Adresse: Carrer de Montcada 15-23, 08003 Barcelona, Spain.

Transport: Metro – (Linje 1) Arc de Triomf Station, (Linje 3) Liceu Station, (Line 4) Jaume I Station | Busstop – Linjer 17, 40, 45,19 – Via Laietana Bus Linje 39, 51 – Passeig Picasso Busstop, Linje 14, 59 – Pla de Palau Busstop, Linje 120 – Princesa Busstop.

Priser: Kollektion + Midlertidig udstilling €14 | Midlertidig udstilling €6,50 | Kollektion €11 | Under 16 år, medlemmer af ICOM og lærer (skal kunne bevises) – Gratis | Reduceret pris for folk mellem 18 år 25 år og folk over 65 år | Gratis om søndagen fra kl. 15 | Første søndag i hver måned er gratis for alle

Tidsplaner: Tirsdag til søndag inklusiv helligdage: 10 – 19

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da museums-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top