Home / Om Barcelona / Byen / Plaça Reial
Amazing view of Placa Reial Barcelona

Plaça Reial

Plaça Reial også kendt som det Royale Torv, er et torv i det Gotiske Kvarter i Barcelona. Torvet er beliggende ved siden af La Rambla og er det eneste dekorerede torv i byen, som egentlig kan prale med at have en unik karakter. Det grænser op ad Rambla del Caputxins, Carrer de Ferran, Carrer de Colom og Carrer d’Escudellers Blancs. Torvet er berømt som en turistisk attraktion, specielt om natten og er meget kendt for sine udendørs terrasser og er et populært mødested om sommeren.

Find overnatning nu!

 

Plaça Reial’s historie

Mellem 1842-1848 var Plaça Reial, som man kender det nu om dage, oprindeligt kendt som et kloster men som senere blev omdannet til et teater. Det blev herefter designet af Francesc Daniel Molina Casamajó i det 19. århundrede til at være et torv som velhavende familier ville besøge; nedgangen af denne samfundsklasse har omvendt givet torvet mere popularitet. Efter en komplet renovering af torvet i 1982 har dette torv oplevet en stigende popularitet, både dag og nat.

Seværdigheder at se på Plaça Reial

Som menneskenes universalmiddel siden 1823, siges det at Herboristeria del Rei på gaden Carrer Vidre (lige udenfor torvet) er en af de ældste butikker i Barcelona. Hvad der er tilbage af den originale udsmykning af den elizabethanske stil blev kreeret af Soler Rovirosa, en af de største teater scenografer fra det 19. århundrede. Med en bred vifte af naturmedicin er denne butik absolut værd at besøge.

På torvet er der et centralt springvand lavet af jern, kaldet “Tres Grácies” (Tre Nåder), som er designet af Antoni Rovira i Trias og to lanterner designet af Antoni Gaudí, hvor der på toppen af lampehjelmene er fremhævet en snoende drage hvormed arkitekten formidler den heroiske aktion af de middelalderlige catalanske erobrere. Rundt omkring på torvet kan du se en række detaljer såsom sømændenes buste og amerikanske opdagelsesrejsende og skilte.

Arrangementer på Plaça Reial

Siden det blev åbnet i 1848 til ære for kong Ferdinand VII, deraf navnet det “Royale Torv” har torvet mistet lidt rampelys, dog er det derudover stadig kendt for dets mange udendørs venues og arrangementer centralt for pladsen.

Den vigtigste årlige catalansk fest er La Mercé. Og siden 1871 har La Fiesta de la Virgen Merçè (Jomfru Merce Festen) holdt fester på Plaça Reial hvert år den 24. september. Det er en festival med live musik. fyrværkeri og gegants i capgrossos (folk på stylter med gigantiske papmaché hoveder der går parade i gaderne).

Uanset om du er i Barcelona i løbet af september, hver lørdag gør torvet vært for gratis udendørs koncert kl 12 middag. Og søndagmorgener mellem kl. 10.00 og 14.30 bliver der solgt og købt frimærkesamlinger og møntsamlinger fra hele verden.

Så snart dette slutter begynder et improviseret loppemarket drevet af lokale ældre. Men vær opmærksom på dine ejendele, da lommetyvene kan lide alle markeder!

 

 

Nattelivet på Plaça Reial

Torvet er mere kendt nu om dage for dets natteliv grundet dets forskellige klubber, hver og en med værtskab indenfor forskellige smag for musik og underholdning. Vær sikker på at tjekke den “hemmelige” Pipa Club (pibe rygning klub). Stedet er skjult op af en trappe, klubben åbner kl. 23.00 and serverer drinks med en udsigt over torvet til kl 5.00 eller 6.00 om morgenen. Priserne for drikkevarer spænder fra omkring 3 euro for en øl og 5 euro for drinks.

De mest populære klubber er Sidecar, Factory Club og Karma. Dem alle tre er steder for både en sjov aften ude i byen og besøgssted for udlændinge og lokale hele året rundt. Indgang varierer typisk fra 5-15 euro, afhængigt af underholdningen.

Sala Tarantos og Sala Jamboree er forbundet internt, begge tilbyder en bestemt type musik. I løbet af ugen fokuserer Jamboree på jazz, hvorimod Tarantos henvender sig mere til flamenco, dans og musik. Live shows bliver dagligt opført, i lettilgængelige forkortede formater. Med priser begyndende fra 5 euro er de en genial måde at opleve lidenskaben og den latinske kultur på første række. I weekenden bliver Jamboree til et turistisk hot-spot, der musikalsk skifter over til mere kommercielle genre såsom dance og R’n’B. Og i løbet af sommeraftnerne/nætterne er torvet sprængfyldt med tillokkende og summer med folk fra hele verden.

Bo nær Plaça Reial

Hvis du skal opholde dig i Barcelona er det ideelt at bo i nærheden af torvet fordi sceneriet er stille og beliggenheden er centralt til alt, værende hjertet byen. Uden at glemme den fantastiske udsigt over de lange palmetræer, storslående arkitektur som datere tilbage til det 19. århundrede og summende atmosfære, hele året rundt. Der er mange lejlighede til rådighed som er tæt på torvet og La Rambla generelt. Sørg for at besøge Plaça Reial og book din bolig i forvejen HER!

 

 

 Vigtig Information

  • Addresse: Plaça Reial, 1 08002 Barcelona, Spain
  • Transport: Metro: metro Liceu eller Drassanes | Bus: bus 14, 59, 91 | Gågang: Følg Las Ramblas nedaf mod havet så langt som La Rambla dels Caputxins, så efter Teatre del Liceu og på den anden side af gaden gå gennem Carrer de Colom, som fører dig helt ind til torvet.
  • Insider tip: Sommertider forveksler turister de lignende navne på Plaça Reial og Plaça del Rei. Hvis nogen viser dig vej til en af disse, dobbeltcheck og spørg igen hvilken af disse pladser, de referere til.

 

 

Bolig i Barcelona

Se mere

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

the-city-da about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top