Home / Om Barcelona / Byen / Plaza Catalunya i Barcelona
Plaza Catalunya Barcelona

Plaza Catalunya i Barcelona

Plaza Catalunya i Barcelona er en plads beliggende i centrum af byen, der generelt anses for både at være dens centrum, og det sted, hvor den gamle by og det 19. århundrede bygget Eixample mødes. Designet af Ildefons Cerdà i 1959 til at være hjertet af Barcelona, Plaza Catalunya plads har en lille smule af det hele: Moderne cafeer og monumenter, sprudlende springvand, butikker og barer. Pladsen er omgivet af monumentale bygninger og er Barcelonas travleste. Det er beliggende imellem områderne Ciutat Vella og det nittende århundredes Eixample distrikt.

Find overnatning nu!

Nogle af byens vigtigste gader og boulevarder mødes på Plaza Catalunya; det er også skæringspunktet imellem Las Ramblas, Portal del Àngel, Ronda de Sant Pere og Passeig de Gracia og forbinder det Gotiske Kvarter med Eixample bydelen. Pladsen dækker over et område på ca. 50,000 kvadratmeter. Den er særligt kendt for de smukke springvand og statuer, duerne der flokkes i pladsens midte og dens nærhed til nogle af Barcelonas mest populære attraktioner.

To af Barcelonas mest kendte gader, La Rambla og Passeig de Gràcia starter ved Plaza Catalunya. Selvom pladsen er enorm, er den konstant fyldt med mennesker der vandrer til og fra en af de ni gader, som fører til pladsen.

Historie

Indtil midten af det 19. århundrede, var Plaza Catalunya et landligt område lige udenfor bymurene. I 1858 offentliggjorde centralregeringen i Madrid, at de defensive mure skulle nedlægges. Det blev også godkendt at bygge udenfor murene, og dermed opstod den offentlige konkurrence om at designe et nyt distrikt.

Springvand og Monumenter

Pladsen er designet med bænke, smukke springvand, reflekterende bassiner og forskellige neoklassiske monumenter og skulpturer. Særligt den elfenbensfarvede, La Deessa, eller gudinde statuen af Josep Clarà,der forestiller en nøgen kvinde som bader, er iøjnefaldende. Denne fremtrædende skulptur, som sidder på kanten af et fredeligt reflekterende bassin, tiltrækker mange besøgende. Andre skulpturer af kunstnere så som Josep Llimona og Pablo Gargallo udsmykker pladsen. Den nyeste tilføjelse er et beton monument dedikeret til Francesc Macià, den tidligere catalanske præsident, designet af Josep Subirachs, den nuværende Sagrada Familia arkitekt. Dette futuristiske monument blev tilføjet i 1991.

Shopping og Cafeer

På gaderne omkring Plaza Catalunya findes en række forskellige forretninger, alt fra designer butikker til velkendte mærker. Men nævneværdigt er den berømte el Corte Inglés, som ligger på hjørnet af pladsen. Dette enorme stormagasin fordelt på tre nærliggende steder, tilbyder ni etager med alverdens spanske forbrugsvarer. Der findes alt fra et spansk supermarked fyldt med gourmet varer, til tøj, boligudstyr og elektronik.

På toppen ligger en café, med udsigt ud over hele pladsen. Efter en shopping oplevelse, er det oplagt at tage en forfriskning i cafeen for at få en enestående udsigt over hjertet af Barcelona. På pladsen ligger flere cafeer så som Hard Rock Café og den populære Café Zurich. Café Zurich er hver dag og aften besat af gæster, som nyder et stykke wienerbrød eller et glas vin til udsigten af de mange forskellige mennesker, som går fordi pladsen.

Center for offentlig transport

Plaza Catalunya plads fungerer som et midtpunkt for byens offentlige transport. Under pladsen ligger det største metro kryds; her mødes tre metro linjer og én jernbanestrækning. Mange af byens busser, såvel som lufthavns- og turistbusser stopper på pladsen. Pladsen er som en grænseflade mellem Eixample distriktet og byen, og bliver med de ca. 50,000 kvadratmeter lige så stor som St. Peters pladsen i Rom.

 

 

Praktisk Information

  • Adresse: Plaça de Catalunya 08002 Barcelona.
  • Transport: Med Metro – L1, L2, L3 | Med  FGC (Ferrolcarriles) – S1, 2, 5, 55, L6 og 7 | Med Bus – 9, 14, 16, 17, 24, 28, 41, 42, 47, 55, 58, 62, 66, 67, 68, 141 | Med Shuttle Bus – (A1 and A2) til begge terminaler (T1 and T2) i the lufthavnen.
  • Tip: Hvis du ankommer på pladsen direkte fra lufthavnen, kan du finde The Barcelona Tourist Information center, som ligger under pladsen.

Bor du tæt på pladsen

Når du planlægger din tur til Barcelona, er det højest sandsynligt at mange besøgende ønsker at bo tæt ved eller omkring Plaza Catalunya området. Dette er grundet den gode placering og at der er nærliggende andre aktiviteter, seværdigheder og destinationer i Barcelona. Hvis du ankommer i en gruppe, bestil din lejlighed på forhånd for at sikre et behageligt ophold under din tid her. Hvis du planlægger at besøge Barcelona som et par eller i mindre grupper vis ledige lejligheder!

 

Boliger i Barcelona

Vis alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

the-city-da about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top