Home / Barcelonassa / Casa Batlló Museo
Casa Batllo

Casa Batlló Museo

Casa Batlló museo on yksi maailmankuulun katalonialaisarkkitehti Antoni Gaudín mestariteoksista 1900-luvun alusta. Loistelias rakennus houkuttelee vierailijoita poikkeuksellisilla muodoillaan. Rakennus sijaitsee Barcelonan keskustassa, kaupungin hienoimmalla ostoskadulla; Passeig de Gracialla, ja erinomaisten liikkenneyhteyksien risteyskohdassa.

Naapurusto, missä Casa Batlló sijatsee on jo itsessään komea näky. Lähistöltä löytyy paljon asuntoja, joista käsin on helppo vierailla Casa Batllóssa. Rakennuksen poikkeuksellinen design ja lukemattomat taiteelliset yksityiskohdat vangitsevat ohikulkijoiden katseet Passeig de Gràcialla. Tämä kohde on pakko nähdä vieraillessasi Barcelonassa.

Löydä majoituksesi nyt!

Gaudí yhdistää arkkitehtuurissaan rohkealla tavalla omaa kekseliäisyyttään ja aikakaudelle tyypillistä ylellisyyttä. Katalonialaisarkkitehdin rakennuksen voidaan sanoa edustavan modernismia tai Art Nouveau -tyylisuuntaa vain hyvin laajassa mielessä. Casa Batlló on uniikki taideteos ja yksi vierailluimmista sekä rakastetuimmista turistikohteista Barcelonassa.

Casa Batlló tunnetaan paikallisten keskuudessa myös lempinimellä “Luiden talo”. Tämä juontuu rakennuksen orgaanisesta, luurankomaisesta olemuksesta. Nimeä alkaa ymmärtää, kun katsoo julkisivua hieman tarkemmin. Parvekkeet antavat vaikutelman pääkalloista ja niitä tukevat pilarit ovat nekin leimallisen luumaisia. Gaudílle tyypillisesti, suoria linjoja on vältetty suunnittelussa viimeiseen asti. Toisen kerroksen ikkunat ovat muodoiltaan epäsäännöllisiä ovaaleja.

Sisätilojen suunnittelu osoittaa hienosti kuinka suurta tarkkuudetta Gaudi harjoitti yksityiskohtien viimeistelyssä. Värien ja muotojen luova loisto rakennuksen eri osissa ja talon rakenteet itsessään kertovat hänen monipuolisuudestaan arkkitehtina. Erityisen huomionarvoisia ovat keramiikkalaattojen sirpaleista muodostettu mosaiikki ja julkisivun upea väriloisto, joka kuvastaa Gaudin inspiraation lähdettä, merenalaista elämää.

Hieman Casa Batllón historiasta: Gaudi suunnitteli rakennuksen varakkaan aristokraatti ja tekstiiliteollisuusmies Josep Batllón ylelliseksi kaupunkikodiksi. Señor Batlló asui perheineen kahdessa alemmassa kerroksessa ja ylemmät kerrokset hän antoi vuokralle asunnoiksi.

Cultural Visit -kierros Casa Batllóssa on taianomainen kokemus, joka kestää noin tunnin. Kierros kulkee läpi Noble-kerroksen ja kattoterassin, jossa näet myyttisteemaiset savupiiput, joista hienoin esittää Sant Jordin eli Pyhän Yrjön surmaaman lohikäärmeen selkärankaa. Pääset myös ihastelemaan avointa sisäpihaa ja kierroksen päätepistettä loisteliasta sisääntuloaulaa sekä pääporraskäytävää. Liput voit ostaa etukäteen täältä.


Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kulttuuri museot nahtavyydet-kulttuuri paeaenaehtaevyydet

Majoitus Barcelona


Scroll To Top