Tabidabo mountain and amusement park

Tibidabo

Tibidabo on huvipuiston, vanhanajan kulkuvälineet ja nähtävyydet yhdistävä vuori, josta on upeat näkymät Barcelonan kaupunkiin. 512 metrin korkuisena se on Serra de Collserolan vuoriston korkein vuori. Vuorella sijaitseva huvipuisto on Barcelonan vanhin, ja osa siellä olevista alkuperäisistä huvipuistolaitteista ovat peräisin 1900-luvun vaihteesta.

Löydä majoituksesi nyt!

 

Vanhanajan Raitiovaunu

Sininen raitiotie (The Blue Tram), joka on myös tunnettu nimellä Tramvia Blau, on otettu käyttöön vuonna 1901, ja se on kaikista ympäristöystävällisin tapa kulkea vuorelle. Tramvia Blau lähtöasema on Sarrià-Sant Gervasin alueella, Avinguda Tibidabo-asema, jonne pääsee kaupungin keskustasta metrolla (L7).  Tämä raitiotie ei ole enää merkittävä osa Barcelonan julkista liikennettä, vaan se on enemmänkin turistinähtävyys ja museoraitiotie. Raitiovaunu mahdollistaa paluun ajassa taaksepäin ja Barcelonan maisemista nauttimisen, kunnes se saavuttaa funikulaariaseman.

Matka Tibidabo –vuorelle jatkuu raitiotien jälkeen Tibidabon funikulaarilla, joka on niin ikään yli vuosisadan vanha kulkuväline. Funikulaarin (Funicular del Tibidabo) päätepysäkki on vuoren upea maisema- ja huivipuistoalue.

Nähtävyydet

Skywalk –Maisema-alue ja huvipuisto

Vuorella sijaitseva paikka maisemien ihailuun on 500 metriä merenpinnan yläpuolella kaupungin luoteisosassa tarjoten mahdollisuuden koko kaupungin ja sitä ympäröivän rannikkoalueen tarkasteluun ylhäältä käsin. Sieltä avautuvat hienot näkymät myös Collserola vuoriston

Tibidabon huvipuistoa pidetään Barcelonan todellisten maisemien näköalapaikkana, sillä se sijaitsee aivan vuoren päällä ja Collserola vuoriston uskomattoman upean luonnonpuiston (Parc de Collserola) yhteydessä. Huvipuisto on yli 100 vuotta vanha, ja se on tunnettu yhtenä maailmaan vanhimmista. Huvipuisto on tuttu myös Woody Allenin Vicky Christina Barcelona –elokuvasta.

Vierailemalla huvipuistossa voi oppia lisää sen historiasta, tutustua sen eri alueisiin ja kokea sen tarjoaman jännityksen, jotka sopivat hyvin kaikenikäisille. Huvipuistossa on yli 25 laitetta ja nähtävyyttä kaikille niille, jotka nauttivat adrenaliinista. Nuoria varten puistossa on pukeutuneita hahmoja, jotka tekevät laitteissa kiertämisestä entistäkin nautittavampaa.

Kirkko

Vuorella sijaitsee näyttävä Pyhitetyn Sydämen (Sagrat Cor) katolinen kirkko ja pieni basilika. Kirkko on Enric Sagnierin käsialaa, ja sen rakentaminen kesti vuodesta 1902 vuoteen 1961. Idea kirkon rakentamisesta vuoren huipulle on peräisin 1800-luvulta, kun ”katolisten kuninkaiden hallitus” halusivat estää huhutun protestanttisen kirkon rakentamisen vuorelle ja vallata alueen sen sijaan itselleen. Tibidabon kirkko on valaistu yöaikaan, jolloin sen voi nähdä Barcelonan kaduilta upeana ilmestyksenä kaupungin yllä.

Muut Nähtävyydet

Maisemien lisäksi vuorella on myös muita nähtävyyksiä, kuten Museu d´Automats –museo, jossa on näytteillä 1800-luvulta peräisin olevia automaatteja. Näkemisen arvoinen on myös Miramirallsin massiivinen halli, jossa voi ihailla peilien avulla luotuja häikäiseviä visuaalisia tehosteita. Miramiralls on myös voittanut arvostetun FAD muotoilupalkinnon.

Tibidabon vuorella on mukava viettää päivää ystävien tai perheen kesken, sillä sieltä löytyy niin ikään ravintola ja kahvila, joissa voi nauttia ruoasta ja juomasta joko sisätiloissa tai ulkona maisemista nauttien. Myös erilaisia pelejä on mahdollisuus päästä pelaamaan.

 

Hyvä Tietää

  • Osoite: sähköposti: comercial@tibidabo.cat tai puhelin: +(34) 93 211 79 42.
  • Julkiset liikenneyhteydet: 196 Bussi: Liikennöinti alkaa klo 7.30 ja sen jälkeen noin 15 minuutin välein. Viimeinen bussi lähtee 30 minuuttia ennen huvipuiston sulkeutumista.
  • Nettisivut
  • Hinnasto: Hinnat huvipuistoon vaihtelevat pituuden mukaan: yli 120 cm: 28,50 €, alle 120 cm: 10,30 € ja alle 90 cm: ilmainen sisäänpääsy. Hinnat sisältävät sisäänpääsyn huvipuistoon ja rajoittamattoman pääsyn laitteisiin.
  • Huvipuiston aukioloajat: 2. maaliskuuta – 30. joulukuuta viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Avoinna myös 3. syyskuuta – 8. syyskuuta keskiviikosta perjantaihin. Huvipuiston aukioloajat kannattaa tarkistaa puiston nettisivuilta.

Hyödyllistä tietoa!
Liput kannattaa ostaa etukäteen Internetistä jonottamisen välttämiseksi.

Myös pituus kannattaa tarkistaa etukäteen ennen laitteisiin menemistä, jotta ei tarvitse odottaa turhaan.

Auton voi pysäköidä Tibidabo-Vall d’Hebron parkkipaikalle 4.20 eurolla/päivä ja saapua sieltä puistoon parkkipaikalta huvipuistoon liikkenöivällä bussilla.

Piknik alueet on pidettävä siistinä yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi.


Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

nahtavyydet-kulttuuri

Majoitus Barcelona


Scroll To Top