Home / Barcelonassa / Ruoka- ja juomakulttuuri
Universal lounge club

Ruoka- ja juomakulttuuri

Ulkona syöminen on tärkeä sosiaalinen tapahtuma Barcelonassa ja se voi kestää useita tunteja. 

Ruoka-ajattapas

Aamupala, lounas ja päivällinen ovat kaikki hyvin erilaisia tapahtumia. Aamupala ei yleensä sisällä muuta kuin kahvin ja leipäpalan. Lounas sisältää monia eri ruokalajeja ja ne nautitaan yleensä viinin kera klo 14-16 välillä, tai jopa kauemmin. Päivän menu on yleensä paras ja edullisin vaihtoehto. Monet ravintolat menevät kiinni lounaan jälkeen ja aukeavat uudelleen klo 20 tai myöhemmin päivällistä varten. Kuitenkaan useimmat ihmiset eivät nauti päivällistä ennen yhdeksää tai jopa kymmentä. Ei siis pidä huolestua, jos on ainoa asiakas ravintolassa klo. 20 maissa. Asiakasmäärä ei siis ole välttämättä yhteydessä ruoan laatuun!

 Missä syödä

Vaikka monet ravintolat sulkevat ovensa lounaan jälkeen, aina löytyy ravintoloita ja kahviloita keskustasta, jotka tarjoilevat ruokaa ja juomia koko päivän. Keskustan ravintolat ovat kuitenkin kalliimpia, koska ne ovat suosittuja turistien keskuudessa. Lisäksi näiden ravintoloiden ruokalistat eivät ole tyypillisiä espanjalaisia tai katalaanialaisia, ja ruoka-annokset ovat pienempiä. On hieno kokemus lähteä kauemmas kaupungin keskustasta ruokailemaan perinteiseen espanjalaiseen ravintolaan. Monet ravintolat ovat perheyrityksiä. Näissä ravintoloissa ruoka-annosten koko on suurempi ja hinnat edullisempia. Kannattaa pitää mielessä, että ravintolat jotka eivät ulospäin näytä houkuttelevilta, ovat usein juuri parhaimpia paikkoja. Älä anna ravintolan ulkonäön siis häiritä, vaan kokeile rohkeasti kaikkea! Barcelona tarjoaa jokaiselle jotakin: kaikkia ruokalajeja on tarjolla ympäri kaupunkia. Jotkut Barcelonan ravintoloista ovat parhaimpia maailmassa. Mainitsemisen arvoinen paikka Barcelonassa on La Boqueria, joka sijaitsee La Ramblan lähellä. Tämän ruokamarketin vierailuun täytyy varata paljon aikaa, sillä se kattaa massiivisen alueen. Täältä löydät mitä vain edullisesti.

Juomatsangria

Kahvi on todella suosittu juoma Barcelonassa ja se tyypillisesti tarjotaan vahvana. Teetä on aina tarjolla lukemattomissa kahviloissa ympäri kaupunkia, joista löytyy erilaisia vaihtoehtoja. Olut ja viini ovat myös iso osa juomakulttuuria Barcelonassa. Paikalliset tarjoilevat olutta ympäri vuorokauden ja Espanja on tunnettu edullisista ja maukkaista viineistä. On todella vaikeaa löytää huono pullo viiniä Barcelonasta! Sherry ja Cava (Espanjalaiset kuohuviinit) ovat todella suosittuja. Kaupungista löytyy lukemattomia baareja ja ravintoloita, jotka tarjoavat uskomattomat ruokavaihtoehdot. Ruuan ystävät ovat taivaassa täällä!

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta

Majoitus Barcelona


Scroll To Top