Home / Barcelonassa / Passeig de Gràcia Barcelonassa
Passeige De Gracia

Passeig de Gràcia Barcelonassa

Passeig de Gràcia on henkeäsalpaavan upea bulevardi, joka sijaitsee Barcelonan Eixamplen kaupunginosassa. Passeig de Gracia on viiden kilometrin pituinen Barcelonan tärkein ostos- ja yrityskatu, joka ulottuu aina Plaça Catalunyalta Avinguda Diagonalille ja Gracian reunalle. Itse asiassa Passeig de Gracia tarkoittaa nimensä mukaisesti kulkuväylää Graciaan (engl. Passage to Gracia). Upeat rakennukset ympäröivät Passeig de Gracian leveitä bulevardeja, mikä saa siellä kulkevan palaavan mielessään majesteettiseen ja runsauden täyttämään aikakauteen.

Löydä majoituksesi nyt!

Arkkitehtuuri

Bulevardilla on yli 150 suojeltua rakennusta, joista osa edustaa koko kaupungin kauneinta arkkitehtuuria. Upeat modernistiset rakennukset tekevät kadusta oikean ulkoilmamuseon. Se on osaltaan myös syy siihen, että Passeig de Graciasta on tullut tunnettu nimellä kultainen kävelykatu (engl. Golden Square Mile). Bulevardilla sijaitsee kaksi Gaudin tärkeää luomusta: La Pedrera ja Casa Batllo. Muita näkemisen arvoisia rakennuksia ovat muun muassa  Casa Bonaventura Ferrer, Palau Robert ja Casa Amatller, jonka suunnitteli Josep Puig i Cadafalch.

Katu on kauttaaltaan upea ja sen kauneutta on korostettu plataanipuilla, jugend – tyyliä edustavilla katulampuilla ja mosaiikkikoristelluilla penkeillä, jotka on suunnitellut Pere Falqués i Urpí. Kävelykadun orgaaniset katukivet puolestaan ovat Gaudin käsialaa.

Historiaa

Katu oli alkuperäisesti lähes maaseutumainen väylä, jota ympäröi lukuisat puutarhat. Tällöin sen tarkoitus oli lähinnä yhdistää Barcelonan kaupunki Plaça Catalunyasta Graciaan, joka tuolloin oli vielä oma erillinen kaupunkinsa. Liberaalin hallituksen eroamisen jälkeen toteutettiin viimein jo aiemmin kaavailtu kaupungistumisprojekti, jonka seurauksena vuonna 1827 katu oli 42 metriä leveä.

Uudistumisen myötä bulevardi toimi lähes koko 1800-luvun ajan Barcelonan porvariston näyttäytymispaikkana, jossa esiteltiin ratsastustaitoja ja arvokkaita hevosvaunuja. Aikansa porvaristo on myös sen takana, että kadulle ylipäätään rakennettiin toinen toistaan hienompia rakennuksia, sillä he halusivat aikanaan lumota kaikki kadulla astelevat hienoilla taloilla.

Tyylikäs Ostoskatu

Bulevardin vaikuttava tyyli ja eleganssi ovat osasyynä sille, että kadulle ovat sijoittuneet merkittävien muotimerkkien liikkeet. Niin Zara, Loewe, Chanel, Mont Blanc, Adolfo Dominguez, Yves Saint Laurent, Escada kuin Hermès sijaitsevat juuri tällä tyylikkäällä bulevardilla. Espanjalaisia merkkejä edustaa niin ikään Massimo Dutti.

Passeig de Gracia on siis hienojen nähtävyyksien lisäksi täydellinen shoppailukatu, tosin budjettilöytöjä kadulta harvemmin tekee, sillä bulevardia pidetään Barcelonan kalleimpana ostoskatuna. Joulun aikaan Passeig de Gracia on erityisen upea, ja marraskuun lopulla bulevardilla järjestetään jouluostoksille ihanteellinen shoppailun ja muodin yö (Barcelona Shopping Night), jolloin liikkeet ovat auki poikkeuksellisesti myöhään yöhön asti. Kadulla sijaitsee myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa herkutella shoppailun lomassa.

Kuinka päästä Passeig de Gracialle: Metropysäkki Passeig de Gràcia (keltainen, violetti ja vihreä linja)

 


Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kaupunkimme

Majoitus Barcelona


Scroll To Top