Home / Kulttuuri / Fiestas de Gracia: Gracian Festivaali
Fiestas de Gracia

Fiestas de Gracia: Gracian Festivaali

Jos sattuu vierailemaan Barcelonassa suunnilleen 15. – 21. elokuuta välisenä aikana, huomaa kuinka paikalliset ihmiset järjestävät tällöin kaupungin kaikkein houkuttelevimmat katufestivaalit nimeltä Festa Major de Gracia. Festivaali avauspuhe pidetään aina päivää ennen festivaalin varsinaista alkamispäivää, ja joka vuosi sen esittää eri taitelija tai muu henkilö. Festivaali alkaa paraatilla, jolloin ihmiset kerääntyvät yhteen nauttimaan Gracian alueen festivaalista. Paraatiin osallistuu niin lohikäärmeitä, jättiläisiä, kannibaaleja, erikoisia persoonallisuuksia ja hahmoja kuin myös suuria, ihmisen kokoisia nukkeja.

Löydä majoituspaikkasi nyt!

Viikon aikana järjestetään yli 500 erilaista tapahtumaa, joita ihastella, ja joihin osallistua. Festivaalin aikana voi myös nauttia juhlatunnelmasta, jota on ilmassa kaikkialla Gracian eri alueilla ja niiden kaduilla. Festivaaliohjelmaan kuuluu paraateja, ulkoilmakonsertteja, tanssiesityksiä, erilaisia työpajoja, teatteriesityksiä ja ilotulituksia. Monet ihmiset kerääntyvät juhlimaan tätä pitkään kestävää festivaalia ja nauttimaan ennen kaikkea kaupunginosassa vallitsevasta jännittävästä ja mielenkiintoisesta tunnelmasta. Yli 116 vuotta sitten festivaali järjestettiin vain hieman Barcelonan kaupungin ulkopuolella, mutta nykyisin sillä on oma vahva identiteetti tässä ihaillussa kaupungissa.

Kannattaa ehdottomasti hyödyntää tämä ainutlaatuinen ja ihanteellinen mahdollisuus tutustua ja osallistua paikalliseen kulttuuriin, mikäli Barcelonassa vierailu on yhtä aikaa festivaalin kanssa. Parasta on lisäksi se, että tapahtuma on täysin ilmainen. Valot sytytetään kaduille noin kello 20:30 aikoihin, jolloin on paras aika vierailla festivaalialueella, sillä kadut täyttyvät samoihin aikoihin muista juhlijoista.

Festivaalin osallistuvat joka vuosi eri kadut, ja asukkaat koristelevat osan Gracian kaduista voittaakseen joka vuosi järjestettävän koristelukilpailun. Voittajakatu nimetään Gracian ilahduttavimmin koristelluksi kaduksi. Kilpailu otetaan hyvin tosissaan alueella, joten kilpailijoiden kädenjälkeä kannattaa ehdottomasti mennä ihastelemaan. Kadut muuttuvat oikeaksi tosielämän fantasiamaailmaksi! Joka vuosi jokaisella kadulla on oma uniikki ja erottuva teema, joka kuitenkin onnistutaan pitämään salassa, kunnes Gracian festivaali alkaa.

Toinen suosittu perinne festivaaleilla on ilotulituspeli, jossa pukeutuneet ihmiset tanssivat ja juoksentelevat ympäriinsä ilotulituksen aikana. Paholaiset, lohikäärmeet ja hirviöt tanssivat rumpujen rytmin tahtiin ja sylkevät tulta väkijoukon suuntaa. Mikäli osallistuu festivaaleihin lasten kanssa, on heille tarjolla vähemmän pelottava ilotulitusesitys. Jos tanssivat hirviöt eivät tunnu omalta jutulta, voi osallistua johonkin muuhun festivaalitapahtumaan, sillä niitä riittää varmasti jokaiseen makuun. Livekonsertit ja perinteisen katalonialaisen tanssin esitykset ovat esimerkiksi vähemmän kauhistuttavaa ohjelmaa.

Festivaalia kehitetään ja viilataan entistä paremmaksi joka vuosi. Esimerkiksi vuonna 2013 jokaisella oli mahdollisuus osallistua koristelukilpailun voittajan valitsemiseen älypuhelimen sovelluksen avulla toteutetussa äänestyksessä.Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kulttuuri musiikki-ja-tapahtumat

Majoitus Barcelona


Scroll To Top