Home / Barcelonassa / La Barcelonetan alue
la-barceloneta-feature-620x330

La Barcelonetan alue

La Barcelonetan alue sijaitsee Barcelonan keskustan merellisissä tunnelmissa. Se on kolmiomainen maankaistale, jota ympäröi Välimeri, Port Vellin pienvenesatama ja El Bornin kaupunginosa. Barcelonetasta löytyy kaupungin kauneimmat rannat, jotka ovatkin erittäin suosittuja niin asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa. Kuumina kesäpäivinä ihmisvilinää riittää aina aamun pikkutunneille asti. Historiallisesti La Barceloneta oli kalastajien asuttamaa aluetta, mutta alan harjoittajat ovat siirtyneet nykypäivänä toisaalle

Löydä majoituksesi nyt!

 

Barcelonetan kapeat, suorat kadut ovat perua ajasta, jolloin La Riberan asukkaiden majoittamiseksi alue kaavoitettiin uudestaan ruutukaavan muotoon. Kuningas Filip V:n määrättyä La Riberan jyräämisen maan tasalle suuren linnoituksen, nykyään Parc de la Ciutadella, rakentamisen tieltä, asukkaat tarvitsivat uuden kodin. Tämä tapahtui Espanjan perimyssodan jälkeen vuonna 1714 Filipin joukkojen vallattua Barcelonan. Myöhemmin, vuoden 1992 olympialaiset muokkasivat Barcelonetan ulkoasua häätämällä rannan vanhat ravintolat ja julkiset kylpylät. Alue uudistettiin tavalla, jolla ranta ja meri saatiin kiinteämmäksi osaksi kaupungin elämää. Muiden kaupunginosien näköalojen varjelemiseksi Barcelonetaan rakennetut talot olivat matalia ja suhteellisen vaatimattoman kokoisia.

Ranta on ilmiselvästi Barcelonetan tärkein houkutus ja tulvii ihmisiä kaikkialta maailmasta läpi kesän. Rannalla voi helposti viettää koko päivän, sillä rantaa partioivat myyjät tarjoavat kaikkea voileivistä donitseihin, vedestä cocktaileihin ja hieronnoista bikineihin.

Rannala on useita chiringuitoja, rentoja rantabaareja, joista saa kätevästi juotavaa tai pientä purtavaa. Barceloneta on lisäksi kuuluisa kalaravintoloistaan, jotka löytyvät rantabulevardilta ja pienvenesataman laidalta. Kaupunginosan vierailluimmat kohteet ovat bulevardilla; ranta, ravintolat ja tyylikkäät yökerhot.. Vaikka Barceloneta on hieman irrallaan Barcelonan keskustasta, se lasketaan osaksi vanhaa kaupunkia, Ciutat Vellaa.

 

 

Barcelonetassa on tarjolla monia huvituksia, erityisesti perheille. Tärkeimpiä ovat Aquarium, joka on Euroopan suurimpia merikeskuksia, ja IMAX-elokuvateatteri, joka on ikimuistoinen kokemus ja erinomainen vaihtoehto hiostavan kuumana kesäpäivänä. Henkeäsalpaava Montjuïcin köysirata tarjoaa hämmästyttävän näköalan kaupungin ylle. Voit ostaa lippusi köysiradalle ja muihin Barcelonan tärkeimpiin nähtävyyksiin täältä. Jos haluat syvällisemmän kokemuksen Barcelonan kulttuurista, vieraile Katalonian historian museossa oppiaksesi lisää kaupungista. Kadun toisella puolella museosta on Barcelonetan metroasema, joka on vain yhden pysäkin päässä Barcelonan keskustasta. Halutessasi voit myös kävellä Las Ramblas -kadulle, eikä se kestä 15 minuuttia pidempään.

Nämä on pakko nähdä Barcelonetassa

  • Barcelonetan ranta – Tämän tulisi olla ensimmäisenä jokaisen vierailijan listalla ja se onkin Barcelonetan tärkein nähtävyys.
  • W Hotel:  Kaupungin uusin 5 tähden hotelli muistuttaa Dubain kuuluisaa Burj Al Arabia. Siellä on viihtyisä ranta-alue, jossa voit nauttia nähtävyyksistä ja maukkaista juomista.
  • Barcelonetan kauppahalli – Täältä löydät kaupungin parhaat kalat ja merenelävät. Rakennus on hiljattain remontoitu ja mahtava paikka vierailla viikonloppuna.
  • Aquarium
  • Mare Magnum – Niille jotka haluavat shoppailla, tämä ostoskeskus on täydellinen. Se sijaitsee sataman vieressä pienellä saarella, joka yhdistyy sillalla Barcelonetaan.
  • Xampanierya Baari – Täällä todellakin kannattaa vierailla. Erinomaisia tapaksia, halpaa cavaa and täynnä tunnelmaa.
  • Kuntoilu – Barceloneta on loistava paikka lenkkeillä tai rullaluistella. Rantabulevardilla näkee paljon juoksijoita, ja aamunkoitteessa juokseminen Välimeren rannalla on varsinainen kokemus.
  • Arkkitehtuuri – Alueelta löytyy todella makeita rakennuksia, mm. Frank Gehryn kuuluisa kultainen kala ja Roy Lichtensteinin Pää.

Barcelonetassa on hyvin moderni tunnelma. Rantabulevardilla ja ympäröivällä alueella on useita nykyaikaisia taloja ja veistoksia. Kuitenkin, jos vaeltaa syvemmälle niemen sisäosiiin, kohtaa toisenlaisen, katalonialaisen ilmapiirin. Ciutadellan puisto on loistopaikka picnicille ja vain lyhyen kävelymatkan päässä. Barceloneta on hyvin lähellä kaupungin keskustaa, jonne pääsee kävellen tai metrolla keltaista L4-linjaa pitkin. Jos aiot viettää lomasi rannalla, Barceloneta sopii sinulle täydellisesti.

 


Näytä suurempi kartta

 

Jos etsit majoitusta Barcelonassa, meillä on tarjolla loistavia vuokra-asuntoja sekä huoneita perheille, ryhmille ja pariskunnille. Asuminen lähellä rantaa tarjoaa monia etuja: se on täydellinen lomakohde, omaa paikallisen tunnelman ja hyvät liikenneyhteydet kaikkialle kaupunkiin, erityisesti keskustaan sekä La Ramblalle. Katso ja varaa asuntoja Barcelonetasta, tai jos etsit jotain kompaktimpaa, varaa huoneita Barcelonetasta parhain hinnoin.

 

 

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kaupunginosat uimarannat

Majoitus Barcelona


Scroll To Top