Home / Barcelonassa / Placa Reial: Aukio Lähellä Las Ramblasta
Amazing view of Placa Reial Barcelona

Placa Reial: Aukio Lähellä Las Ramblasta

Reial aukio (Plaça Reial), joka on tunnettu myös kuninkaallisena aukiona, sijaitsee goottilaiskorttelissa Barcelonassa. Se on La Ramblan vieressä ja ainoa kaupungin aukioista, jossa on kaarikäytäviä ja holvikaaria. Ne tekevät aukiosta ainutlaatuisen ja antavat sille luonnetta. Aukiolta Ramblaa rajaavat kadut ovat nimeltään Capuchins, Ferran, Colon ja Escudellers. Reialin aukio on kuuluisa turistinähtävyys etenkin iltaisin, ja se on tunnettu ulkoilmaterasseista ja suosittuna tapaamispaikkana kesäaikaan.

Aukion Historiaa

Vuosien 1842-1848 välillä luostari, joka sittemmin muunnettiin teatteriksi, sijaitsi paikalla, jossa aukio on nykyisin. Aukion suunnitteli 1800-luvulla Francesc Daniel Molina Casamajó, jonka alkuperäisenä tarkoituksena oli asuttaa varakkaita perheitä aukiolle. Tällainen luokka-ajattelu vaikutti käänteisesti sen suosioon. Vuonna 1982 valmistuneen täydellisen remontin jälkeen aukio on suositumpi kuin koskaan niin päivisin kuin iltaisin.

Löydä majoituspaikkasi nyt!

Kiinnostavat Kohteet Aukiolla

Vuodesta 1823 ihmisille ihmelääkkeitä myyvä Herboristeria del Rei Carrer Vidre -kadulla (aivan aukion ulkopuolella) on kuulopuheiden perusteella yksi Barcelonan vanhimmista kaupoista. Sen, mitä liikkeen alkuperäisestä Elisabethin aikaisesta sisustuksesta on jäljellä, on luonut Soler Rovirosa, yksi 1800-luvun merkittävimmistä teatterilavastajista. Kaupan valikoimassa on runsaasti erilaisia luonnontuotteita, ja se on ehdottomasti vierailemisen arvoinen.

Aukion keskellä sijaitseva rautainen suihkulähde on nimeltään Tres Gràcies, ja sen suunnitteli Antoni Rovira i Trias. Antoni Gaudí on puolestaan suunnitellut aukion lyhdyt, joiden kypärävalaisimien yläpuolella oleva lohikäärme symboloi keskiaikaisten katalonialaisten valloittajien sankaruutta. Ympäri aukiota on havaittavissa lukuisia yksityiskohtia, kuten merimiehiä, amerikkalaisia tutkimusmatkailijoita ja arvomerkkejä kuvaavia rintakuvapatsaita.

Aukion Tapahtumia

Aukio on menettänyt asemaansa kaupungin julkisuuden valokeilassa sen jälkeen, kun paikka avattiin vuonna 1848 Kuningas Ferdinand VII kunniaksi (siitä myös nimitys kuninkaallinen aukio), mutta se on yhä erittäin tunnettu erilaisista keskellä aukiota järjestettävistä ulkoilmatapahtumista.

Tärkein vuosittain järjestettävä katalonialainen juhla on La Merçè. Vuodesta 1871 lähtien La Fiesta de la Virgen Merçè on järjestänyt juhlan Reialin aukiolla joka vuosi 24. syyskuuta. Kyseessä on livemusiikista, ilotulituksista ja puujaloilla paraatissa kulkevista paperimassapäisistä juhlijoista (gegants i capgrossos) koostuva festivaali.

Mikäli on Barcelonassa syyskuun aikana, kannattaa muistaa, että aukiolla järjestetään joka lauantai ilmainen ulkoilmamusiikin konsertti keskipäivää kello 12. Lisäksi sunnuntaiaamuisin 10:00 ja 14:30 välillä aukiolla on markkinat, joilla voi ostaa ja myydä postimerkki- ja kolikkokokoelmia.

Heti tämän jälkeen on vuorossa paikallisten vanhusten organisoima improvisoitu kirpputori. Aukion tapahtumia ja markkinoita kiertäessä on hyvä muistaa olla varovainen taskuvarkaiden varalta, sillä myös he rakastavat markkinoiden ihmisvilinää.

Aukion Yöelämä

Nykyään aukio on eniten tunnettu sen yöelämästä, sillä siellä on lukuisia yökerhoja, joista jokainen tarjoaa erilaista musiikkia ja viihdykettä. Erityisesti kannattaa tutustua “salaiseen” Pipa Club yökerhoon, joka on piilotettuna harmittoman näköisen portaikon päässä. Klubi avaa ovensa kello 23:00 ja tarjoilee janoisille juhlijoille juomia aina aamuviiteen tai aamukuuteen asti. Juomien hinnat vaihtelevat 3 € paikkeilla, ja drinkit maksavat noin 5 €.

Aukion suosituimpia yökerhoja ovat Sidecar, Factory Club ja Karma. Nämä kaikki ovat hyviä paikkoja viettää hauskoja iltoja, ja ne ovat jatkuvasti täynnä niin paikallisia kuin ulkomaalaisia juhlijoita. Sisäänpääsymaksut näihin vaihtelevat tyypillisesti 5-15 € välillä riippuen järjestettävistä viihdetapahtumista.

Sala Tarantos ja Sala Jamboree ovat yhdistetty toisiinsa sisäkautta, ja ne molemmat tarjoavat tietyntyylistä musiikkia. Viikolla Jamboree keskittyy jazziin, kun taas Tarantosin ohjelmistoon kuuluu flamencoa, tanssia ja musiikkia. Molemmissa on päivittäin live-esityksiä, jotka on lyhennetty helposti saatavilla olevaan muotoon. Hintojen alkaessa vain 5 eurosta, ovat ne hyvä tapa kokea latinalaisen kulttuurin intohimo ja tyyli omakohtaisesti. Viikonloppuisin Jamboreesta muodostuu lähinnä turistikohde, ja sen musiikkivalikoimaan kuuluu silloin pääasiassa kaupallisemmat genret, kuten dance ja R’n’B.

Kesäöisin aukio on täynnä ympäri maailmaa kaupunkiin tulleita turisteja, minkä vuoksi siellä vallitsee erittäin kiehtova tunnelma.

Asuminen Lähellä Aukiota

Jos vierailet Barcelonassa, majoittuminen lähellä tätä kuuluisaa aukiota on ihanteellista, sillä sen tunnelma on rauhallinen ja sijainti keskeisellä paikalla, lähellä kaikkea. Eikä pidä unohtaa sen mielettömiä maisemia, jotka muodostuvat palmuista, upeasta 1800-luvulta peräisin olevasta arkkitehtuurista ja vilkkaasta ilmapiiristä. Alueella on paljon vapaita loma-asuntoja erilaisiin tarpeisiin.

Hyödyllistä Tietoa

  • Osoite:  Plaça Reial, 1 08002 Barcelona, Espanja
  • Julkinen liikenne: Metro: Liceu tai Drassanes (L3) | Bussi: 14, 59, 91 | Kävellen: Las Rambasta pitkin kohti rantaa, kunnes tulet La Rambla dels Caputxinsin kohdalle Liceu teatterin jälkeen. Kadun toisella puolella oleva Carrer de Colom -katu johtaa aukiolle.
  • Sisäpiirin vinkki: Joskus turistit sekoittavat Reialin aukion lähes samannimiseen aukioon nimeltä Placa del Rei. Jos joku neuvoo tien toiseen näistä aukioista, kannattaa tarkistaa, että puhutte varmasti samasta aukiosta.

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kaupunkimme

Majoitus Barcelona


Scroll To Top