Home / Barcelonassa / Montjuicin Taianomainen Suihkulähde
The Magic Fountain of Montjuic Barcelona

Montjuicin Taianomainen Suihkulähde

Joka viikonloppu Barcelonassa esitetään upea sadunomainen näytös, jossa liikkuvat vesisuihkut, hohtavat värit ja varjot yhdistyvät saumattomasti valoefekteihin ja musiikkiin. Tämä esitys on erityisen vangitseva upeiden näkymien vuoksi ja erittäin suosittu Barcelonassa.

Montjuicin taianomainen suihkulähde (Font Màgica) on 12 metriä korkea ja sisältää yhteensä 3620 vesisuutinta, joiden avulla vesi suihkuaa jopa 4 metrin korkeuteen. Suihkulähde on maailmankuulu spektaakkeli Montjuicin kukkulan juurella Barcelonan keskustassa. Taikasuihkulähde on yksi kaupungin suosituimmista turistinähtävyyksistä, ja se on juuri oikea paikka rentoutua, nauttia illasta upean esityksen äärellä ja tuntea Katalonian suurkaupungin ainutlaatuinen viehätys. Myös silloin, kun suihkulähde ei ole toiminnassa, on paikalta mahtavat näkymät kaupunkiin aina Placa Espanyalta Tibidabon huipuille asti.

Löydä majoituksesi nyt!

Suihkulähde sijaitsee Montjuic kukkulan ja Placa Espanyan välissä, Avenida Reina Maria Cristina –kadun päässä aivan Palau Nacionalin alapuolella. Monumentin on suunnitellut Carles Buigas, ja sen ensimmäinen näytös esitettiin vuonna 1929. Suihkulähde entisöitiin täysin vuonna 1992 Barcelonassa samana vuonna järjestettyjä Olympialaisia varten. Suihkulähteellä noudatetaan kierrätysjärjestelmää Katalonian hallituksen (Generalitat) vuonna 2008 antaman kuivuusasetuksen myötä.Suihkulähteen Taianomainen Esitys

Taikasuihkulähteen esityksessä on musiikkia jokaiseen makuun alkaen 70- ja 80-lukujen musiikilla jatkuen siitä ensiksi klassiseen musiikkiin ja sen jälkeen nykymusiikkiin. Esityksessä valot ja vesi liikkuvat myös elokuvista tuttujen musiikkikappaleiden tahtiin. Esitys koostuu useista koreografioista, joihin kuuluvat muun muassa elokuviin liittyvät musiikkiesitykset, klassiset musiikkiesitykset, zarzuela, 1900- ja 2000-lukujen parhaat uudelleenmiksaukset sekä popmusiikista tehdyt miksaukset, joissa on mukana myös Freddie Mercuryn ja Montserrat Caballén kappale Barcelona.

Suihkulähteeltä Palau Nacionaliin johtavat suuret portaat ovat parhaita paikkoja seurata suihkulähteen esitystä. Suositeltavaa on, että paikalle saapuu hyvissä ajoin ennen show’n alkua, mikäli haluaa saada hyvän paikan katsella illan kohokohtaa. Suihkulähteelle pääsee helposti joka puolelta kaupunkia esimerkiksi metrolinjoilla L1 (punainen) ja L3 (vihreä), jotka pysähtyvät Plaza Espanyan metroasemalla. Esityksen jälkeen aseman löytää yksinkertaisesti seuraamalla paikalta pois kulkevaa väkijoukkoa. Suihkulähde on myös lapsille sopiva nähtävyys.

Noin 2,5 miljoonaa ihmistä vierailee suihkulähteellä joka vuosi. Esitys on avoin kaikille, ja sisäänpääsy esitykseen on ilmainen. Joulukuussa suihkulähteellä on erityinen joulushow perjantaisin ja lauantaisin, sekä 25. joulukuuta ja 1. tammikuuta 19:00 ja 21:00 välisenä aikana. Joka vuosi Montjuicin taianomainen suihkulähde valitaan La Mercè festivaalin kohokohdan, syyskuussa järjestettävän Piromusicalin tapahtumapaikaksi. Piromusical on näyttävä show sisältäen ilotulituksia, musiikkia, vettä ja laservaloja.

Suihkulähteelle Saapuminen:

Osoite: Pl. Carles Buïgas, 1 28080 Barcelona, Espanja

Julkiset liikenneyhteydet: Metro –  L1 ja L3, pysäkki Plaza Espanya |Bussi – 9, 13, 27, 30, 37, 50, 55, 56, 57, 65, 79, 109, 157 ja 165 | FGC – pysäkki Plaza Espanya | Turistibussi – pysäkki CaixaForum – Pavello Mies van der Rohe

Esitysajat:

1. Toukokuuta – 30. Syyskuuta:
Torstaista sunnuntaihin, 21:00 – 23:30
Esitykset: 21:00, 21:30, 22:00, 22:30 ja 23:00

1. Lokakuuta – 30. Huhtikuuta:
Perjantaisin ja lauantaisin 19:00 – 21:00, esitykset: 19:00, 19:30, 20:00 ja 20:30

Joulu ja pääsiänen:
Torstaista sunnuntaihin 19:00 – 21:00
Esitykset: 19:00, 19:30, 20:00 ja 20:30

Huomio! Suihkulähde on suljettuna joka vuosi tammikuun alusta helmikuun alkuun jokavuotisten ylläpitotoimien vuoksi.

Lisätietoja tältä nettisivulta.

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta

Majoitus Barcelona


Scroll To Top