Home / Barcelonassa / Bornin Kaupunginosa Barcelonassa
El Born / La Ribera in Ciutat Vella, Barcelona

Bornin Kaupunginosa Barcelonassa

Nähtävyydet

Bornin kaupunginosa (El Born) on vahvasti keskittynyt kulttuuriin. Sen voi huomata esimerkiksi siitä, että aikaisemmin keskiaikaisella kadulla Calle Montacadalla on nykyään suositut tekstiilimuseo ja Picasso museo, joissa kummassakin on kaunis pieni ulkoterassi. Tekstiileillä on vahvaa tunnearvoa tällä alueella, koska siellä vaikuttivat Bornin alkuaikoina Barcelonan tekstiilikillat.

Löydä majoituksesi nyt!

Museoiden lisäksi Bornissa on kaunis Santa Maria Del Marin katedraali, jossa järjestetään myös erityisiä juhlatilaisuuksia, kuten häitä. Toinen upea näkemisen arvoinen rakennus on modernistista tyyliä edustava Palau de la Musica -konserttisali, jonka suunnitteli Lluís Domènech i Montaner.

El Born sijaitsee Barcelonetan ja Via Laietana -kadun välissä. Tällä kadulla ovat myös metropysäkit Barceloneta ja Jaume I, jotka kulkevat samaa metrolinjaa (L4) pitkin. Las Ramblas ja kaupungin keskusta ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Bornin kaupunginosasta.

Myös ranta on lähellä, sillä sinne kävelee 10 minuutissa. Mikäli siis majoittuu El Bornin alueella ovat puitteet niin rantaloman viettoon kuin kaupunkilomaan vain kivenheiton päässä. Alueelta pääsee myös helposti Parc Ciutadella -puistoon viettämään kaunista lomapäivää kävellen tai nauttien piknikistä. Ciutadella puistossa on myös eläintarha, jossa erityisesti lapset viihtyvät hyvin.

Tärkeimmät Vierailukohteet

Passeig De Bornilla olevat kahvilat ovat suosittuja turistien keskuudessa, kuten myös monet baarit, jotka tarjoavat “ilkeitä” Mojitoja. Coppelia, Bar Mercaders, Collage ja Bar Del Pla ovat erityisen hyviä baareja nauttia niin erilaisia drinkkejä kuin tapaksia. Bornin alueen väitetään myös olevan Barcelonan paras paikka syödä pizzaa, jonka voi parhaimmillaan saada vain 1,50 eurolla.

Bornin yöelämä on erittäin vilkasta, ja alueen eräitä parhaita yökerhoja ovat esimerkiksi Station Barcelona, Magic Club, Diobar, The Glass bar ja Club Mix. Alueelta löytyy niin ikään hyviä ravintoloita, joita kannattaa etsiä kaupunginosaa kierrellessä, ja kokeilla rohkeasti erilaisia vastaantulevia ruokapaikkoja. Suosittuja ravintoloita Bornissa ovat esimerkiksi Casa Delfinj ja Garvin.

Bornin kaupunginosa Barcelonassa on ilman epäilystäkään kaupungin trendikkäin naapurusto. Alue on tunnettu myös muodikkuudestaan, ja siellä on esimerkiksi Ena Macana, El Calaix ja My Beautiful Parking, jotka ovat vain eräitä monista trendikkäistä putiikeista ja vintagehenkisistä vaateliikkeistä alueella.

Miksi Asua Bornissa?

Ciutat Vellan alueelta löytää klassisia ja vanhoja rakennuksia, joiden sisäpihat tekevät vielä syvemmän vaikutuksen modernien ominaisuuksien ja valaistun tunnelman vuoksi. Alue on todella lähellä Ramblasia ja Placa Catalunyaa, kuten myös rantaa ja satama-aluetta.

Historiaa

El Born on tunnettu henkeäsalpaavan hienona kaupunginosana Barcelonassa. Keskiajalla Born oli erittäin vilkas ja eläväinen alue. Koska se on niin lähellä satamaa, alkoivat kauppiaat rakentaa palatseja sataman tuntumaan, minkä voi nähdä yhä nykyään lähellä Calle Montcadaa. Kuitenkin massiivinen finanssikriisi iski alueelle myöhemmin 1500-luvulla seurauksena Välimeren kaupan laskusuhdanteesta. Tällöin myös Felipe V tuhosi merkittävän osan kaupunginosaa rakentaakseen linnan, joka myöhemmin muuttui kauniiksi Ciutadellan puistoksi.

Huolimatta alueelle keskiajalla rakennetuista siirtokunnista, on Born noin 30 vuodessa muuttunut trendikkääksi kaupunginosaksi, jossa on nähtävillä antiikkista ja keskiajalta vaikutteita saanutta tyylitajua sekä upeita nähtävyyksiä, kuten Picasso museo, Palau de la Musica

Bornin alue on siis niin paikallisten kuin turistien suosiossa. Kulttuuri on yksi kiehtova osa kaupunginosaa lukuisten baarien, ravintoloiden, nähtävyyksien ja kahviloiden ohella.

Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kaupunginosat

Majoitus Barcelona


Scroll To Top