Home / Barcelonassa / La Sagrada Familia kirkko
Sagrada Familia
Sagrada Familia

La Sagrada Familia kirkko

La Sagrada Familia kirkko on kolossaalinen roomalaiskatolinen tuomiokirkko, yksi maailman suosituimmista turistikohteista ja UNESCO:n Maailmanperintökohde. Kunnianhimoinen rakennusprosessi aloitettiin vuonna 1882 arkkitehti Francesc de Paula del Villar i Lozanon johdolla ja on yhä käynnissä. Vuosien varrella kirkosta on tullut Barcelonan ja Espanjan symboli kaikkialla maailmassa.

Löydä majoituksesi nyt!

 

 

Vuonna 1883, Antoni Gaudi palkattiin jatkamaan monumentaalisen kirkon rakentamista ja hän omistikin loppuelämänsä hankkeelle. Vuoteen 1910 asti Gaudi työskenteli myös monien muiden rakennusten parissa ja hänestä tuli modernistisen liikkeen henkilöitymä. Nuoresta iästään huolimatta Gaudi oli jo maineikas arkkitehti aloittaessaan työt Sagrada Familialla. Syvästi uskonnollisena miehenä hän tuli pitämään kirkon rakentamista pyhänä tehtävänään. Hän sijoitti kaiken omaisuutensa ja teknisen osaamisensa saadakseen kirkon symboloimaan Kristuksen syntymää, kuolemaa ja uudelleensyntymää. Gaudi kuoli vuonna 1926 monumentin ollessa vielä rakennusvaiheessa.

Rakennustyöt keskeytyivät Espanjan sisällissodan takia vuonna 1936 ja ne käynnistettiin uudelleen 1952 säilyneiden piirrosten ja pienoismallien avulla. Esillä olevat kaksi julkisivua ovat kirkon pitkillä sivuilla: päädyt ovat vielä rakenteilla. Yksi sivu kuvastaa Jeesuksen syntymää koostuen kolmesta osasta: Toivo, Lempeys ja Usko. Toinen sivu esittää Kärsimystä, Jeesuksen viimeisiä hetkiä ennen ristiinnaulitsemista. Tärkeimmän päädyn nimeksi tulee Kunnia, sen kruunaavat neljä tornia.

Valmistuttuaan Sagrada Familiaan mahtuu 13 000 ihmistä ja 1500 laulajan kuoro. Kirkon ennustetaan valmistuvan vuonna 2026, kun tulee kuluneeksi 100 vuotta Gaudin kuolemasta. Rakennus on kokonaisuutena allegoria kristinuskosta. Ällistyttävän suuri ja säntillisesti koristeltu Sagrada Familia yksi viime vuosisadan hienoimmista monumenteista. Rakennustelineistä ja nostureista huolimatta rakennus huokuuu kummallista kauneutta.

Vaikka Sagrada Familia on vielä kaukana valmistumisesta, se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Kirkko on ylenpalttisesti koristeltu symbolosin kuvastoin ja sen holvit kohoavat 70 metrin korkeuteen. Sisällä voi jopa vierailla Gaudin hautaholvissa. Kirkon museo kertoo suuren arkkitehdin ja rakennusprosessin monipolvisen tarinan. Päästääkseen ylös torneihin tulee käyttää hissiä, mutta tämä ei kuulu normaalin sisäänpääsylipun hintaan, vaan maksaa 4€ lisää. Ylhäältä tornista on luultavasti kaupungin kaunein näköala Barcelonan ylle.

Vierailu Sagrada Familiaan kannattaa ajoittaa aikaiseen aamuun tai loppuiltapäivään, jolloin auringon heijastumat tuovat parhaiten esiin basilikan rakenteet. Kannattaa myös ostaa liput etukäteen netistä pitkien jonojen välttämiseksi. Halutessasi elävämmän ja yksityiskohtaisemman kokemuksen, kannattaa osallistua opastetulle kierrokselle. Tällöin pääset myös ohittamaan jonot.

Audio-opas

  • Kielivaihtoehdot: Katalaani, Espanja, Englanti, Ranska, Italia, Saksa, Portugali, Venäjä ja Kiina.
  • Lapsille: Lapsille (6-12v) tarkoitettu opastus auttaa nauttimaan sekä oppimaan kierroksesta Sagrada Familiassa. Tallenteessa käydään läpi mm. erilaisia kiviaineksia, joita kirkon arkkitehtuurissa on käytetty.

Sagrada Familia sijaitsee keskellä kaunista naapurustoa. Jos haluat majoittua tämän maamerkin lähellä, tutustu tarjontaamme ja varaa asuntosi tai huoneesi nyt!

 


Näytä suurempi kartta

 

Lisätietoja

  • Osoite: Carrer de Mallorca 401, 08013, Barcelona
  • Liikenneyhteydet: Metro – Sagrada Familia (L5 or L2)
  • Hinnat: ilman audio-opasta: €14.80, €12.80 opiskelijat ja seniorit. Audio-oppaalla: €19.30, €16.30 opiskelijat ja seniorit. €18 audio-oppaalla, €11.50  opiskelijoille, alle 18-vuotiaille tai eläkeläisille, €15 audio-oppaalla. Lisämaksu torneissa vierailusta €4.50.
  • Aikataulu: Huhtikuusta syyskuuhun: 9.00-20.00. Lokakuusta maaliskuuhun: 9.00-18.00. Poikkeukset: Joulukuun 25. ja 26., tammikuun 1. ja 6.: 9.00-14.00.
  • Tel.: +34 935 132 060
  • Fax: +34 934 761 010
  • Email: [email protected]

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kulttuuri nahtavyydet-kulttuuri

Majoitus Barcelona


Scroll To Top