Home / Barcelonassa / Plaça Catalunya: Barcelonan Keskusaukio
Plaza Catalunya Barcelona

Plaça Catalunya: Barcelonan Keskusaukio

Catalunyan aukio Plaça de Catalunya sijaitsee Barcelonan keskustassa, ja sitä pidetään yleisesti sekä kaupungin keskustana että vanhankaupungin ja 1800-luvulla rakennetun Eixample kaupunginosan rajakohtana. Ildefons Cerdàn vuonna 1859 suunnittelemassa kaupungin sydämessä on vähän kaikkea: modernistisia kahviloita ja monumentteja, silmiinpistävän hienoja suihkulähteitä, kauppoja ja baareja. Catalunyan aukiota ympäröi monumentaaliset rakennukset, ja se on kiistämättä Barcelonan vilkkain aukio. Se sijaitsee Ciutat Vellan kaupunginosan ja Eixamplen alueen välissä.

Osa Barcelonan tärkeimmistä kaduista ja bulevardeista kohtaavat Catalunyan aukiolla, sillä se on risteyskohta Las Ramblasin, Porta del Angelin, Ronda de Sant Peren ja Passeig de Gracian välissä. Se myös yhdistää goottilaiskorttelin Eixamplen kaupunginosaan. Aukion pinta-ala on noin 50,000 neliömetriä, joten se on yhtä suuri kuin Rooman St. Peter’s aukio. Catalunyan aukio on erityisen tunnettu sen suihkulähteistä ja patsaista eli se on yksi Barcelonan suosituimmista nähtävyyksistä. Aukion tunnistaa myös sen keskelle kerääntyvistä puluparvista.

Barcelonan kaksi tärkeää katua, La Rambla ja Passeig de  Gràcia, alkavat Catalunyan aukiolta. Huolimatta aukion valtavasta koosta, se on jatkuvasti täynnä ihmisiä kulkemassa jollekin tai jostakin yhdeksästä sinne risteävistä kaduista.

Historia

1800-luvun puoliväliin saakka Catalunyan aukio oli maaseutualue aivan kaupungin muurien ulkopuolella. Vuonna 1858 Madridin keskushallinto lopulta antoi hyväksynnän kaupunkia puolustavien muurien purkamiseksi. Se myös hyväksyi muurien ulkopuolisen rakentamisen, minkä seurauksena järjestettiin julkinen kilpailu uuden kaupunginosan suunnittelemiseksi.

Löydä majoituspaikkasi nyt!

Suihkulähteet Ja Patsaat

Aukiolle on suunniteltu puistonpenkkejä, kauniita suihkulähteitä, auringonsäteitä heijastelevia altaita sekä lukuisia uusklassisia monumentteja ja patsaita. Yksi patsaista on muun muassa Josep Clarán suunnittelema norsunluun värinen, kylpevää naista esittävä jumalatarpatsas nimeltä La Deessa. Tämä herkkä patsas sijaitsee rauhallisesti välkehtivän altaan reunalla ihastuttaen monia siellä vierailevia. Aukiota kaunistavat myös muut patsaat, jotka ovat esimerkiksi Josep Llimonan ja Pablo Gargallon käsialaa. Uusin lisäys on nykyisen Sagrada Familian arkkitehti Josep Subirachsin suunnittelema moderni betonipatsas, joka on omistettu Francesc Maciàlle, entiselle Katalonian presidentille. Futuristinen patsas pystytettiin aukiolle vuonna 1991.

Shoppailu Ja Kahvilat

Catalunyan aukiolta haarautuvilla kaduilla on lukematon määrä erilaisia vaateliikkeitä, jotka vaihtelevat designputiikeista kansainvälisten vaateketjujen liikkeisiin, mutta kenties kaikkein suosituin ostospaikka sijaitsee itse aukiolla. El Corte Inglés on valtava tavaratalo, joka on levittäytynyt yli kolmeen paikkaan aukion ympärillä. Siellä on yhdeksän kerrosta täynnä espanjalaisia kulutustuotteita, ja sieltä on mahdollista löytää kaikkea aina supermarketin ruokaherkuista, vaatteisiin, kodin sisustukseen ja elektroniikkaan.

Tavaratalon ylimmässä kerroksessa on kahvila, josta on hienot näköalat Catalunyan aukiolle. Ostosten jälkeen on mukava nauttia virvokkeista tai kahvista nauttien samalla Barcelonan keskustan upeista maisemista. Aukiolla sijaitsevat myös muun muassa Hard Rock Café ja erittäin suosittu Café Zurich, joka sijaitsee vasta remontoidussa rakennuksessa. Café Zurich on niin päivisin kuin öisin täynnä asiakkaita, jotka nauttivat leivonnaisista tai lasillisesta viiniä seuraten samalla aukion ihmisvilinää.

Julkisen Liikenteen Solmukohta

Catalunyan aukio on keskeinen solmukohta Barcelonan kaupungin julkiselle liikenteelle. Aukion alapuolella on metroliikenteen pääliitoskohta: kolme metrolinjaa ja kaupunkirautatie kohtaavat täällä. Monet kaupungin linja-autoista, kuten myös lentokenttäbussi ja turistibussit, pysähtyvät juuri tällä aukiolla.

Hyvä Tietää

  • Osoite: Plaça de Catalunya 08002 Barcelona
  • Julkiset liikenneyhteydet: Metrolla – L1, L2, L3 sekä S1, S2, S5, S55, L6 ja L7 (FGC) | Bussilla – 9, 14, 16, 17, 24, 28, 41, 42, 47, 55, 58, 62, 66, 67, 68, 141  | Lentokenttäbussi (A1 ja A2) molempiin terminaaleihin 1 ja 2.
  • Vinkki: Mikäli saavut aukiolle suoraan lentokentältä, on Barcelonan turisti-infokeskus aukion alapuolella.

Majoittuminen Aukiolla

Suunnitellessa matkaa Barcelonaan on hyvä tietää, että majoittuminen lähellä Catalunyan aukiota on monen vierailijan suosiossa. Se johtuu sijainnista, sillä aukio on keskeisellä paikalla suhteessa kaikkeen, kuten aktiviteetteihin ja nähtävyyksiin, jotka ovat vain kävelymatkan tai lyhyen julkisen liikenneyhteyden päässä.

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kaupunkimme

Majoitus Barcelona


Scroll To Top