Home / Over Barcelona / Buurten / Born Barcelona
El Born / La Ribera in Ciutat Vella, Barcelona

Born Barcelona

Sightseeing

El Born is een wijk met veel cultuur. Calle Montacada bijvoorbeeld, was ooit een middeneeuwse straat die nu extreem populair is door het Picasso museum en het textiel museum. Textiel heeft hier een sentimentele waarde omdat het museum vroeger het thuis was van textiel gildes. Er is ook een prachtige kathedraal die je kunt bezichtigen. Er zijn soms ook speciale ceremonies zoals bruiloften.

Vind nu uw accommodatie!

El Born ligt tussen Barceloneta en Via Laietana, vlak bij de metro stops Barceloneta en Jaume 1. Las Ramblas en het stadscentrum zijn slechts een paar minuten lopen.
Ook het strand ligt op loopafstand van slechts 10 minuten, wat natuurlijk perfect is voor een heerlijke vakantie. Als je in een accommodatie vlak bij verblijft kun je ook gaan wandelen in Parc Ciutadella, waar zich ook de Barcelona Zoo zich in bevindt.

Hotspots

De cafe’s in Passeig de Born zijn populair onder de toeristen en serveren meestal heerlijke Moijto’s. Bars zoals Coppelia, Bar Mercaders, Collage en Bar Del Pla serveren verschillende soorten drankjes en hebben een tapas bar. Er wordt ook gezegd dat Born de beste pizza’s heeft van Barcelona, en voor een prijs van slechts 1,50 kun je natuurlijk niet klagen.

Het nachtleven is extreem druk en, in El Born zijn een paar van de beste nachtclubs van Barcelona zoals Station Barcelona, Magic Club, Glass bar en Club Mix gevestigd. Ook zijn er heerlijke restaurantjes te ontdekken zoals Casa Delfin, Garvin en nog veel meer.

Born Barcelona is zonder twijfel de meest trendy wijk van Barcelona en staat bekend als erg modebewust. Er zijn winkels zoals Ena Macana, El Calaix, My Beautiful Parking, enzovoort.

Zoals je kunt zien is Born een erg drukke wijk die geschikt is voor zowel families als groepen vrienden. Het is een wijk met een charmante cultuur, leuke bars, restaurantjes en veel plaatsen om te bezoeken.

Waar moet je wonen?

In het Ciutat Vella district kun je veel oude, klassieke gebouwen vinden. Maar laat je niet voor de gek houden want vaak zijn deze gebouwen vanbinnen juist erg modern! Het is vlak bij las Ramblas en Plaza Catalunya, waar het strand en de winkels zijn. Vind een accommodatie in Born die voldoet aan jouw wensen.

Geschiedenis

El Born staat bekend als een van de mooiste wijken van Barcelona. Het is een deel van de stad dat in de middeleeuwen al erg druk was. De wijk ligt namelijk vlak bij de haven en dit was natuurlijk een groot voordeel voor de kooplieden. Toch is er later in de 16e eeuw dankzij een daling van vraag naar Mediterraanse goederen een grote financiële crisis gekomen. Felipe V heeft toen het grootste deel van Born verwoest om een kasteel te bouwen. Dit gebied is nu omgebouwd tot het prachtige Parc Ciutadella.

Ondanks alle verwoestingen is El Born vandaag de dag toch een trendy wijk met prachtige middeleeuwse elementen.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven