roof top view of Casa Mila Barcelona 2

La Pedrera

La Pedrera, voorheen bekend als Casa Mila, is het grootste civiele gebouw ontworpen door Antoni Gaudí. Dit is een van zijn meest innovatieve bezienswaardigheden en is uitgegroeid tot een kunstwerk op zich. Het appartementencomplex werd gebouwd tussen 1906 en 1910. Het was Gaudí’s laatste werk voordat hij zich toewijdde aan de constructie van de Sagrada Família. Het werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed in 1984. Tegenwoordig is het een cultureel centrum en het hoofdkwartier van de Fundació Catalunya-La Pedrera en huizen.

Vind uw accommodatie nu!

La Pedrera werd gebouwd voor appartementen en kantoren, maar de eigenaar had moeite met het verhuren van de appartementen, omdat potentiële huurders dachten dat ze problemen zouden krijgen met de inrichting van de kamers omdat ze onregelmatig waren gevormd. La Pedrera is nu een museum en is open voor het publiek om het te bekijken en voor rondleidingen.

Dit meesterwerk, enigszins vergelijkbaar met Casa Batlló, breekt met de traditionele architectuur, vanwege het feit dat het geen enkele rechte lijn heeft. Het gebouw heeft geen dragende muren, maar rust op pilaren en bogen. Met het gebruik van staal kon de architect onregelmatige plattegronden maken. Zelfs de hoogte van de pilaren en plafonds verschillen van elkaar. Om te zorgen voor veel licht in alle kamers, zijn de appartementen gerangschikt rond twee centrale binnenplaatsen, een ronde en een ovale ruimte.

Aan de buitenkant lijken de golvende balkons op een reeks golven. De balkons zijn ontworpen door Josep Maria Jujol, die hij ter plekke improviseerde. Sommige mensen zien de gevel als een rots-achtige steen met grotten. Het gebouw is omgedoopt tot ‘La Pedrera’ in plaats van ‘Casa Milà’, want tijdens de bouw leek het op een steengroeve. Het interieur van het appartement op de bovenste verdieping geeft een indruk van hoe het er moet hebben uitgezien in het begin van de 20e eeuw. Net als de buitenkant, heeft het interieur geen rechte lijnen. De opvallende kamers hebben veel karakter, met een mengeling van expressionistische en Art Nouveau stijl.

 

 

 

De bovenste verdieping, de zolder en het buitengewone dak zijn beschikbaar voor bezoekers. Het meest intrigerende deel van het gebouw is het dak, met zijn gigantische, bizarre, kleurrijke schoorstenen. Velen hiervan lijken op krijgers in een Science fiction film, anderen meer frivool. Het dak heeft ook een bank vergelijkbaar met die in Parc Güell. Vanaf de top van La Pedrera, heeft u een adembenemend uitzicht over de stad. Een verdieping onder het dak, waar u Gaudí’s voorliefde voor parabolische bogen kan waarderen, is een bescheiden museum gewijd aan zijn werk. Gaudí wilde hier een groot standbeeld van de Maagd zetten. De Mila familie wees dit verzoek af omdat ze bang waren dat dit het gebouw een target zou maken voor anarchisten. Om deze reden stopte Gaudí met het project.

De volgende verdieping naar beneden is het appartement El Pis de la Pedrera. Het is fascinerend om rond te wandelen in dit stijlvol ingerichte huis, met een stijl alsof een rijke familie er heeft gewoond in de 20e eeuw. De sensuele rondingen en onverwachte accenten in alles, van licht fittingen tot ledikanten, van deurkrukken tot balkons, het mag dan wel bewonderenswaardig lijken voor ons tegenwoordig, maar daar werd niet altijd zo over gedacht.

Voor een extra bijzondere ervaring, kunt u ook een bezoek brengen La Pedrera uitsluitend tijdens een nachtelijke rondleiding. Tijdens de kalme uren in het donker, zal deze intieme tour, beperkt tot 30 personen, u de geheimen onthullen van het gebouw.Waar uw verblijf in Barcelona ook is, dit monumentale gebouw is makkelijk bereikbaar door een metro- of busritje!

Informatie

Adress: Provença, 261 – 265. 08008, Barcelona, Spanje

Transport: Met de Bus: 7,16,17, 22, 24 en 28 | Met de Metro: lijnen 3 en 5, Diagonal | Via FGC: Provença | Met RENFE: Passeig de Gràcia.

Prijs: Volwassenen: €16.50 | Studenten: €14.85 | Mensen met een handicap: €14.85 | Kinderen (6 jaar of jonger): gratis| Kinderen (7 – 12 jaar): €8.25.

Openingstijden: 4 november t/m 28 februari – Maandag t/m zondag: vanaf 9 uur ’s morgens tot 18:30 ’s avonds | 1 maart t/m 3 november – Maandag t/m zondag: van 9 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden cultuur museum-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven