Home / Index / Activiteiten / Poble Espanyol
Poble Espanyol Barcelona Spain

Poble Espanyol

Waar kunt u heel Spanje bezoeken in maar één dorpje? In het charmante Poble Espanyol! Gelegen in Montjuïc, bied dit museum van 49.000 m² een vlucht naar een pittoresk Spaans dorpje zonder dat de stad verlaten word.

Het dorpje is gebouwd in 1929 voor de wereldmarkt, om de architecturen van heel Spanje samen te brengen in één dorpje. Hoewel het in eerste instantie maar was bedoeld voor 6 maanden, bleef dankzij zijn enorme populariteit het dorpje open tot op de dag van vandaag. Van Andalusië tot de Balearen, tot helemaal naar de Baskenlanden. 177 straten, pleinen en gebouwen zijn gereproduceerd, sommigen zijn exacte replica’s en andere gebaseerd op een bepaalde architectuurstijl.

Vind nu uw accommodatie!

 

Er is ook veel te zien en te doen in het dorpje zelf, zoals ambachtelijke winkels en workshops, bars, restaurants, een museum van hedendaagse kunst, een sculptuur tuin, culinaire workshops en flamenco shows. Er zijn rond de 40 ambachtelijke winkels en workshops, zoals het maken van glas, sieraden keramiek, borduurwerk en delicatessen. Tijdens de zomermaanden host het dorpje vaak verschillende concerten en evenementen. De Daurel Foundation of Contemporary Art Museum (Daurel Stichting van Hedendaagse Kunst museum) biedt hedendaagse kunst tentoonstellingen en u kunt door de sculptuur tuin heen dwalen terwijl u 27 hedendaagse sculpturen bekijkt en een geweldig zicht op de stad Barcelona krijgt.

 

 

Door de vele activiteiten en bezienswaardigheden die worden aangeboden in het schilderachtige Poble Espanyol kunt u er makkelijk een hele dag doorbrengen.

Openingstijden:

Maandag: 09:00 – 20:00

Dinsdag t/m donderdag: 09:00 – 00:00

Vrijdag: 09:00 – 03:00

Zaterdag: 09:00 – 04:00

Toegangsprijzen:

Volwassenen: €11

Kinderen (onder de 12): €6,25

Studenten en 65+: €7,40

Gratis toegang voor kinderen onder de 4 jaar

 

Hoe is het te bereiken:

Adres: Av Francesc Ferrer i Guardia, 13 08038 Barcelona, Spain.

Metro: L1, L3 (Espanya), dan 10 minuten lopen en kunt u bus 13 of 50 nemen vanaf Plaza Espanya.

Voor meer informatie, kijk op de officiële website.

 


Toon grotere kaart

 

 

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

activiteiten-index cultuur index museum-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven