Home / Over Barcelona / Buurten / Raval Barcelona
El Raval in Ciutat Vella, Barcelona

Raval Barcelona

De naam Raval stamt af van het Arabische woord Rabad, wat buurt betekend. Raval maakt deel uit van het historische district van Ciutat Vella, en het is een van de twee buurten die aan Las Ramblas grenzen. De buurt werd in de Middeleeuwen gebouwd, en het was toen een van de armste delen van de stad. Het bestond uit tuinen, markten, religieuze instellingen, en medische instellingen. Er is dag en nacht leven in Raval, en de buurt ligt erg centraal; op loopafstand van vele andere populaire buurten zoals Gothico en Eixample. De dichtstbijzijnde metrostations zijn op Las Ramblas, de populairste straat van Barcelona.

Vind nu uw accommodatie!

Bezienswaardigheden in Raval

Raval is een levendige, multi-culturele buurt met een grote variatie aan voortreffelijke cafés en eettentjes. De wijk staat inmiddels ook bekend als erg modieus, dit komt door haar brede scala aan particuliere boetiekjes, ateliers, galerieën, en trendy boekenwinkeltjes. De markten Mercat San Antoni en La Boqueria op Las Ramblas prikkelen uw smaakpapillen met kraampjes vol met verse groenten, vers fruit, en lokale producten zoals chorizo. Hieronder een lijstje met slechts een paar van de vele dingen die u kunt zien en ontdekken in Raval.

  • MACBA – Museu d’Art Contemporani de Barcelona
  • Rambla del Raval
  • Museu Marítim de Barcelona
  • Cat, Fernando Botero
  • Het Antic Hospital de la Santa Creu
  • CCCB – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
  • Palau Güell
  • Sant Pau del Camp
  • Gran Teatre del Liceu

Hotspots in Raval Barcelona

Er zijn heel veel spannende, levendige barretjes, restaurantjes, en clubs in Raval. Vergeet niet om Marmalade te checken, dit is een populaire cocktailbar in Raval. Het is ook een restaurant en er wordt heerlijk eten geserveerd. Omdat Las Ramblas zo dichtbij is, zijn de bars en clubs in open tot in de vroege morgen, wat Raval een perfecte plek maakt voor mensen die wel van een feestje houden en in contact willen komen met mensen die daar hetzelfde over denken! Het nachtleven in Raval is een van de hoofdredenen voor toeristen om Barcelona te bezoeken. Door de populaire clubs zoals Jamboree en Boulevard is de nacht altijd jong in Barcelona!

Waar te wonen in Raval?

Locatiewijs geeft Raval excellente toegang tot veel van de belangrijke bezienswaardigheden in Barcelona, en dat op loopafstand. Echter, het gebied kan een beetje lawaaierig zijn, omdat het dan ook in hartje Barcelona is. Wees dus voorzichtig wanneer je een lichte slaper bent. Wonen in het centrum van Barcelona heeft heel veel voordelen; het is de ideale vakantiebestemming, het is lokaal, en biedt gemakkelijke toegang tot de andere wijken en gebieden in Barcelona. Kijk hier voor beschikbare appartementen en kamers.

Geschiedenis van Raval Barcelona

Door de lage bevolkingsdichtheid van de stedelijke bevolking onder invloed van de industriële revolutie, kwam Raval het industriële tijdperk binnen. Het effect hiervan was dat er migratiegolven vanuit andere regio’s in Catalonië Raval binnenkwamen, wat ervoor zorgde dat Raval transformeerde van en industriële zone naar wat het is vandaag; een woonwijk. Nadat de muur om de oude stad afgebroken werd in 1854, begon de stad er omheen te groeien. Uiteindelijk liep de stad over met bewoners uit Raval, wat ervoor zorgde dat de middenklasse ging investeren in de constructie van nieuwe districten. Geleidelijk aan ging de middenklasse verhuizen van het oude gedeelte naar de nieuwe districten, en Raval bleef over met de armste bewoners en immigranten. De lage huurprijzen trokken illegale nieuwkomers en mensen die problemen hadden met de wet aan.

Dankzij de staat van omliggende landen tijdens en na de burgeroorlog groeide de productie van de fabrieken, wat een enorme groei in aanbod in werk betekende, wat weer tot een golf van immigratie leidde. Als een reactie op de groeiende behoefte aan huisvesting in de jaren ’30, werden er appartementsgebouwen met gemeenschappelijke appartementen gebouwd. El Raval was erg belangrijk in het proces van verstedelijking, wat in heel Barcelona aan de gang was. Er zijn heel veel projecten ontworpen geweest om de stad te reorganiseren. In het bijzonder waren er PERI plannen voorbereid voor Raval in 1985. Het PERI plan voor Raval werd veranderd in 1995 en afgemaakt in 2000. Het eerste onderwerp van de PERI van Raval was de opening van Rambla de Raval.

Praktische informatie

Adres: El Raval, Barcelona
Transport: Metrostations: Drassanes (L3), Liceu (L3), Paral·lel (L2, L3), Sant Antoni (L2).


Grotere kaart weergeven

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven