Home / Over Barcelona / De stad / Passeig de Gràcia Barcelona
Passeige De Gracia

Passeig de Gràcia Barcelona

Passeig de Gràcia is een adembenemende boulevard in het Eixample district van Barcelona; het is deel van een 5 kilometer lang winkelgebied dat zich uitstrekt van Plaça Catalunya tot Avinguda Diagonal tot de rand van Gràcia. De brede boulevards en gebouwen om Passeig de Gràcia nemen je mee terug naar een majestueuze tijd, en laten je weelde voelen.

Vind nu uw accommodatie!

De boulevard beschikt over meer dan 150 beschermde gebouwen, waaronder enkele van de grootste architectuur van de stad. Hierdoor staat het gebied centraal tot Passeig de Gràcia bekend als de ”gouden vierkante mijl”. De gebouwen van Passeig de Gràcia zijn mooi ontworpen en omvatten meesterwerken zoals Casa Mila, Casa Batllo, en de beroemde Gaudi huizen.

De laan is echt prachtig, en haar schoonheid wordt versterkt door mooie bomen, Art Nouveau straatlantaarns, mozaïek bankjes, en voetgangersstroken aangelegd met flamboyante zeshoekige tegels.

Geschiedenis

In de 19e eeuw was deze elegante, majestueuze boulevard een showcase voor de bourgeoisie van Barcelona. Ook verbindt het Plaça Catalunya met de wijk Gràcia. De aanwezigheid van de meest modernistische gebouwen van de stad maakt Passeig De Gràcia een authentiek openluchtmuseum. Twee van Gaudi’s belangrijkste creaties; La Padrera en Casa Batllo, bevinden zich hier.

Barcelona’s nieuwe slagader, in het midden van de nieuw gebouwde wijk Eixample, was de plek waar rijke bourgeois families woonden. Er werden imposante gebouwen geconstrueerd aan beide kanten van de straat. Deze juweeltjes werden door architecten zoals Gaudi (La Pedrera en Casa Batllo) en vele anderen gecreëerd. Op de stoep kun je de organische stoeptegels ontworpen door Gaudi zien. Langs de boulevard bevinden zich de straatlantaarns met hun witte mozaïek bankjes ontworpen door Pere Falqués. Deze architecturale pareltjes staan zij aan zij met een aantal van Barcelona’s meest prestigieuze winkels. Dit gebied is geweldig om in te wonen, met prachtige appartementen te huur!

Winkelen

Passeig de Gràcia is een geweldige plek om te winkelen. De stijl en elegantie van de boulevard zijn terug te vinden in de winkels. Alle grote modemerken zijn hier te vinden. Zara, Loewe, Chanel, Mont Blanc, Adolfo Dominguez, Yves Saint Laurent, Escada, Hermès, en vele anderen hebben hier vestigingen. Ook zijn er Spaanse winkels zoals bijvoorbeeld Massimo Dutti. Als je van winkelen houdt is Passeig de Gràcia de place to be!

Hoe kom ik er? : Passeig de Gràcia bevindt zich bij het Passeig de Gràcia metrostation (gele, paarse, en groene lijnen).


Grotere kaart weergeven

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

 

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

de-stad over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven