Tabidabo mountain and amusement park

Tibidabo

Tibidabo is een berg die uitzicht heeft over Barcelona. Op Tibidabo kun je een amusementenpark met vele attracties vinden. Ook zijn er prachtige vintage transporten aanwezig. Je hebt vanaf Tibidabo uitzicht over de hele stad. Op 512 meter bevindt zich de hoogste berg, Serra de Collserola. Tibidabo is het oudste park in Barcelona, u kunt er vele authentieke attracties vinden, sommige dateren uit de 20e eeuw.

Vind nu uw accommodatie!

Vintage Transport

De blauwe tram, ook wel Tramvia Blau genoemd, wordt beschouwd als de milieuvriendelijkste manier om het park te bereiken. De Tramvia Blau dateert uit 1901. De tram laat je terugreizen in de tijd, en tijdens u reis kunt u genieten van alle mooie uitzichten die Barcelona te bieden heeft. Wanneer u het eindstation heeft bereikt en de tram verlaat, brengt een kabelbaan u naar de skywalk van het amusementenpark. Deze kabelbaan is ook een eeuw oud.

De skywalk

De skywalk zit 500 meter boven zeeniveau, en vanaf dit punt kunt u de mooiste uitzichtpunten van de stad overzien.  Er zijn ook andere attracties die u kunt bekijken; zoals Museu d’Automats.  In het Museu d’Automats kunt u authentieke automaten uit de 19e eeuw bekijken. Ook is er een enorme hal met spiegels. Deze hal heeft oogverblindende visuele effecten, en daardoor heeft de hal de prestigieuze FAD design award gewonnen, genaamd Miramiralls.

Het Tibidabo amusementen park wordt gezien als een van de wonderlijkste landschappen van Barcelona. Het park is gesitueerd op de top van de Tibidabo berg, die bij de bergketen Collserola Ridge hoort. Het landschap is fascinerend, milieuvriendelijk, en heeft meer dan 10 miljoen bomen.

Het amusementenpark is al meer dan 100 jaar oud, en staat bekend als een van de oudsten ter wereld. In het park kunt u dingen te weten komen over de geschiedenis van het park, verschillende gebieden ontdekken, en spanning en sensatie beleven voor jong en oud. Het park heeft meer dan 25 attracties voor iedereen die van adrenaline houdt. Voor de jongere gasten zijn er verklede karakters die het verblijf in het park nog aangenamer maken.

Als u trek heeft, kunt u in het park verschillende cafés en restaurantjes vinden waar u kunt genieten van een snack, een diner, en verschillende spelletjes. Dit maakt u dagtrip naar Tibidabo nog aangenamer.

Echter, als u hoogtevrees heeft, wilt u waarschijnlijk liever op de binnenplaats en in de kerk verblijven om een rustig dagje te hebben. Als u in Barcelona verblijft en veel tijd heeft, adviseren wij u zeker deze authentieke berg en het bijbehorende amusementenpark bezoeken.

Nuttige informatie:
Koop u ticket via onze website om rijen te voorkomen

Houdt rekening met de lengte- eisen om onnodig wachten voor attracties te voorkomen

Vergeet niet uw auto te parkeren in de Tibidabo – Vall d’Hebron garage voor maar €4.20 per dag en krijg toegang tot het park door gebruik te maken van onze shuttlebus.

Houdt de picknickterreinen schoon, ter wille van gezondheid en veiligheid.

 


Klik om in te zoomen

Contact: email: comercial@tibidabo.cat of telefonisch: +(34) 93 211 79 42.

Transport: 196 Bus: De eerste bus rijdt vanaf 7.30uur en gaat elke 15 minuten. De laatste bus vertrekt 30 minuten nadat het amusementenpark sluit.

Website: http://www.tibidabo.es/en/homepage

Prijzen: Prijzen variëren afhankelijk van de lengte van bezoekers: Langer dan 1.20 meter; 10,30€. Korter dan 90 cm: gratis. Inbegrepen bij de prijs zijn toegang tot het park en onbeperkt toegang tot de attracties.

Openingstijden: Van 2 maart tot en met 30 december in de weekenden en vakanties. Ook geopend van 3 tot en met 8 september en van woensdag tot en met vrijdag.

 

Accommodatie Barcelona

Bekjk Alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven