Home / Cultuur / Picasso Museum
Picasso Museum

Picasso Museum

Het Picasso Museum is de belangrijkste sleutel om de grote artiest Pablo Ruiz Picasso te begrijpen en leren kennen. Zijn genialiteit vloeit door al zijn stukken die gepresenteerd zijn in de permanente collectie. Daarnaast draagt het Picasso Museum een unieke, intieme relatie tussen Picasso en de magische stad Barcelona uit.

Vind nu uw accommodatie!

Het Picasso Museum in Barcelona is een permanent eerbetoon aan de artiest zijn nauwe relatie met de stad waar hij zijn jeugd doorbracht. Het museum is een vitaal startpunt voor fans die Picasso’s leven en werken willen ontdekken. Het museum opende in 1963, en is tijdens zijn levensjaren, naar zijn wensen, opgezet. Hij had hierbij hulp van zijn goede vriend en persoonlijk secretaire Jaume Sabartés. De collectie van het museum bevatte toentertijd Sabarté’s persoonlijke collectie samen met Picasso’s werken, die hij later aan het Barcelona Museums of Art doneerde.

De in Malaga geboren artiest wou zijn eigen museum hebben in Barcelona. Dit illustreert zijn nauwe en onafscheidelijke connectie met de stad waar hij zijn jeugd doorbracht.  Het museum is gevestigd in vijf middeleeuwse herenhuizen – in de late middeleeuwen, de thuisbasis van Barcelona’s aristokraten, met hun goedbewaarde binnenplaatsen, galerijen, en trappenhuizen. In het bijzonder in de eerste drie huizen (Palau Aguilar, Palau, en Palau Baró deCastellet Mecca), zijn deze binnenplaatsen, galerijen, en trappenhuizen goed bewaard gebleven. Het Picasso Museum is een van de beste musea in de stad, en het heeft vermoedelijk de beste collectie van de artiest ter wereld.

Tegenwoordig heeft het Picasso Museum meer dan 3.800 stukken van de artiest. Het museum is in het bijzonder rijk gevuld met Picasso’s vroegere artistieke invallen, vanaf wanneer hij nog in zijn leertijd zat tot aan de Blauwe Periode. Fans van het kubisme kunnen een beetje teleurgesteld raken, omdat het museum bij lange na niet in de buurt komt van de vertegenwoordiging van kubisme in het Picasso Museum in Parijs. Liever representeert het Barcelona Picasso Museum een biografie van de vroegere jaren van de man uit Malaga, evenals een overzicht van zijn levensreis en vele stilistische evoluties op het gebied van kunst.

Het museum is gevuld met meesterwerken uit de vroegere periode van vallen en weer opstaan van Picasso. Het is veilig om te zeggen dat de meeste stukken uit de Blauwe Periode komen. Bovendien is er de collectie uit 1917 en een reeks van Las Meninas (1957). Ook is er een uitgebreide collectie foto’s van Picasso, die in de in 2008 geopende hallen gepresenteerd worden. De actuele collectie bevat twee van Picasso’s eerste grote werken; The First Communion (1896), en Science and Charity (1897).

Het museum zit aan het begin van een nieuwe fase van uitbreiding met de lancering van nieuwe programma’s en activiteiten. Dezen zijn bedoeld om te dienen als het belangrijkste centrum voor  kennis en opleiding, waarin bezoekers worden gemotiveerd te participeren en een kritische aanpak te gebruiken. Het wil een plek voor dialoog creëren, door nieuwe perspectieven op Picasso en de gehele collectie te bieden.

Het museum zit in het hartje van de oude stad, op Carrer Moncada. Als u hier niet in de buurt zit, maak u geen zorgen; het museum is maar een bus- of metroritje weg! Echter, vele beschikbare kamers en appartementen kunnen gevonden worden in deze regio, om uw verblijf in Barcelona nog aangenamer te maken!

Accommodatie Barcelona

Bekijke alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur museum-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven